Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Virsstundu aprēķināšana pa kvartāliem
Labdien!
Vai kāds(-a) varētu mani apgaismot, kādas tiesību normas regulē virsstundu aprēķināšanas periodu?
Tātad, uzņēmumā strādā summēto darba laiku, naktis, svētkus, utt. (00-24). Darba samaksa, loģiski, ir X tugriki stundā.
Tipiska situācija par kvartālu.
Janvāris - nostrādātas 163,5h (kalendārā 176h)
Februāris - nostrādātas 166.5h (kalendārā 160h)
Marts - nostrādātas 163,5h (kalendārā 168h)
Faktiski - februārī ir 6.5 stundas par daudz, bet ja pārskata periods ir ceturksnis, tad virstundas, protams, nesanāk. Nav pretenziju, kad tiek maksāts pēc nostrādātā, ir pretenzijas, kad virsstundas tiek šādā veidā "norakstītas". Darba grafiks, faktiski nemainīgs - X dienas strādā, X dienas brīvas.
Manā gadījumā darba devējs vēl ir pasācis, pēdējā kvartāla mēnesī ņemt nost darba stundas (saskaņotais grafiks), ja iepriekšējos mēnešos ir bijušas virsstundas, kas sāk palikt par tādu interesantu darbinieku iespaidošanas mehānismu) uzņēmums liels (300 galvas), kas jancīgi, kādam jāstrādā tomēr ir un tad sākās dīvains cirks, maiņas, pa vidu brīvajām dienām, utt.
Kas mani interesē, vai ir iespējas pieprasīt aprēķināt virsstundas katra kalendārā mēneša periodā un attiecīgi tā arī norēķināties? Kas arī automātiski sakārtotu cirku ar neregulārām maiņām kvartāla pēdējā mēnesī.
Paldies.
Kas mani interesē, vai ir iespējas pieprasīt aprēķināt virsstundas katra kalendārā mēneša periodā un attiecīgi tā arī norēķināties?
Jāskatās darba līgumā, kāds periods rakstīts darba laika uzskaitei. Ja nav rakstīts 3 mēneši, tad rēķina par 1 mēnesi.
Kādi kvartāli jautājumā domāti?
Rīgā ir "Kalnciema kvartāls", Ņujorkā - ķīniešu kvartāls (China Town).
Ir arī citi kvartāli - Barona kvartāls Rīgā, Alojas kvartāls, Turaidas kvartāls u.c. (info no interneta).
Kurā no visiem zināmajiem kvartāliem ir Jūsu virsstundas?
Kādi kvartāli jautājumā domāti?
Neprot latviešu valodu.
Jautājums ir jāuzdod sava uzņēmuma algu grāmatvedei, nevis svešiem cilvēkiem, kuri absolūti nepārzina lietas apstākļus.
Publicējiet, lūdzu, pilnu sava Darba līguma tekstu un Darba laika uzskaites tabulas par attiecīgajiem mēnešiem (nevis kvartāliem, jo nav tādas laika uzskaites vienības "kvartāls" ), tad arī saņemsiet atbildes.
Speciāli Aivaram
Vai kāds(-a) varētu mani apgaismot, kādas tiesību normas regulē virsstundu aprēķināšanas periodu?
Kas attiecās par līguma tekstu, varbūt vēl salaveča "wishlistu" nodrukāt?
Nodrukājiet gan. Nebūs par skādi.
Varam, speciāli Jūs, Zanzaran", apgaismot:
www.likumi.lv
Darba likums
Договоритесь с работодателем о еженедельной оплате. В каждой неделе ровно 7 календарных дней.