Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN reģistrācijā citā ES valstī. К списку тем

PVN reģistrācijā citā ES valstī.
Šodien lasu "Bilanci" "Nosacījumi un reģistrācijas kārtība citu ES dalībv." Tur teikts, ka pie preču iegādes cita ES dalībvalstī ir jāreģistrējas kā tās valst PVN maksātājam, ja pārsniedz noteiktos sliekšņu attiecīgajā valstī. Vai tas ir obligāti??? Piem. man jau divās valstīs ir pārsniegts...
Pinta
Pinta 19.10.2004 15:04
34 сообщения на сайте

Ответы (6)

Man radās tāds pats jautājums. VID mājas lapā arī ir atrodama tāda pati informācija kā "Bilancē", plus vēl pāris teikumi par reģistrāciju katrā valstī. Ja es pareizi sapratu, tad ir jāreģistrējas, ja pārsniedz attiecīgo robežu. Bet vai tas nozīmē, ka mums jālasa attiecīgās valsts likumi, kuri VID mājas lapā uzdotājās interneta adresēs ir pieejami tikai oriģinālvalodā? Un jāsniedz nodokļa deklarācijas attiecīgajās ES valstīs? Brīnos, ka par šo jautājumu ir tik maz informācijas, nenotiek semināri, un arī citi grāmatveži nav satraukušies. Vai tiešām visiem viss ir skaidrs?
Ilgako
Ilgako 20.10.2004 18:27
11 сообщений на сайте
А почему вы решили, что надо регистрироваться именно в той стране, где вы превысили порог в 7000? Приобретение товара в странах ЕС - это облагаемая сделка В ЛАТВИИ. Поэтому и регистрироваться надо в Латвии. Данный пункт очень неприятен для латвийских неплательщиков ПВН, т.к. они, приобретая товары в ЕС на сумму более 7000 будут вынуждены заплатить 18% живыми деньгами, не имея права отчислить предналог с этой же сделки. Все же остальные делают реверс как обычно.
Komarik
Komarik 20.10.2004 21:05
10159 сообщений на сайте
Jā, bet minēts ir, ka jāreģistrējas Latvijas apliekamai personai arī.
Pinta
Pinta 21.10.2004 11:44
34 сообщения на сайте
В журнале "Бухгалтерия и экономика" Н. Подвинска дает разъяснение к правилам КМ 427 от 22.04.2004, что Латвийские транспортники должны зарегестрироваться в стране ЕС, как плательщики НДС, если они грузят там товар, и начислять ее же НДС.
Helena.f
Helena.f 21.10.2004 15:19
184 сообщения на сайте
Mani arī interesē šis jautājums.

Cik es no 4 punkta sapratu, tad jāreģistrējas, ja kārtējā kalendārā gadā pārsniedz limitu, vai tas nozīmē ka jāreģistrējas ar 2005 gadu , kad kalendārais gads pagājis?

Šie limiti jau ir zemi un sasniegt tos var ātri.

Un vēl - ko nozīmē " Latvijas personai saskaņā ar šīs valsts likumdošanu ir jāsniedz nodokļu atskaites un jāveic nodokļa maksājumi".
Sola
Sola 21.10.2004 16:16
2446 сообщений на сайте
Tieši tā. Arī man šis 4.punktspārsteidza. Tās summas ir ļoti mazas. Vai tiešām neviens nezina kā tur ir??
Pinta
Pinta 22.10.2004 09:34
34 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.