Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Obligāto veselības pārbaužu izmaksu kontējums К списку тем
Obligāto veselības pārbaužu izmaksu kontējums
Labdien,
Man ir jautājums par OVP izdevumu iegrāmatošanu, vai tās var likt uz 7240 Pārējās personāla izmaksas? Vai arī veidot kādu atsevišķu kontu 75 grupā, kur uzskaitīt ar darba aizsardzību saistītās izmaksas (arī DA speciālista ārppakalpojumus, OVP izmaksas, utt.)
Jau ieprikš pateicos!
Ответы (8)
Man ir atsevišķs konts ar darba aizsardzību saistītām izmaksām
Es arī domāju, ka loģiski ir izveidot atsevišķu kontu, lai šīs izmaksas būtu pārskatāmas.
Es norakstu uz darba un uguns drošības izdevumiem.
Tāpat kā visas maksas par respirātorus, maskām, aptieciņām, ugunsdzēšamajiem aprātiem utt.
Ineksa, tāds variants man diez vai derētu.
Man ir diezgan daudz visādu individuālo DA līdzekļu, sākot no maskām, cimdiem, darba apģērba un beidzot ar profesionālajām augstkāpēju pretkrišanas sistēmām. Es tomēr lielu daļu no tiem uz mazvērtīgo inventāru norakstu, lai varētu uzskaitīt.
lielu daļu no tiem uz mazvērtīgo inventāru norakstu
interesanti, kā tas izpaužas?
Andaz,
Ja aktīviem ir zema vērtība vai īss kalpošanas laiks, tad klasificēju tos kā mazvērtīgo un ātri nolietojamo inventāru. Pie tādiem pieskaitu arī individuālos DA līdzekļus.
Iepērk specapģērbu, specapavus, ķiveres, utt. grāmatoju:
D 2150 - Mazvērtīgais un ātri nolietojamais inventārs
K 2.6 / 2380 /5310 u.c.
Nododu inventāru darbiniekam, (parasti aprēķinu nolietojumam visus 100% no vērtības, bet var arī 50%) grāmatoju:
D 7440 - Apgrozāmo līdzekļu vērtības norakstīšana
K 2160 - Mazvērtīgā un ātri nolietojamā inventāra nolietojums (pasīvā)
Norakstu ar aktu (Ja izsniedzot nolietojuma aprēķinam bija 50%, tad te ir jāiegrāmato atlikušie 50%, bet kā jau minēju, es norakstu uzreiz):
D 2160
K 2150
Kaut kā tā tas arī izpaužas. Vai tad nav pareizi?
Nu un kas traucē konta 7440 vietā izmantot kādu citu, piemēram, darba aizsardzību saistītās izmaksas (arī DA speciālista ārppakalpojumus, OVP izmaksas, utt.)? Tā tas izpaužas
Ā, nu no tāda rakursa es uz to neesmu skatījusies. Paldies, ņemšu vērā!
Закрыть
Краткое описание нарушения