Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kā pareizi maksāt?
Meklēju forumā savu gadījumu,bet neatradu:situācija sekojoša-inženiertehniskais darbinieks (X) ar cietu mēnešalgu(500) atvaļinājuma laikā aizvieto savus 4 padotos,kuri ir summētā darba laika darbinieki(Y)-strādā diennakti,tad divas dienas brīvas,tātād iznāk gan nakts stundas,gan reizēm arī svētku stundas.
Aizvietotājam X aprēķinot algu ,piemēroju Y aizvietojamo stundas tarifu likmi,bet kopumā alga iznāk mazāka,kā viņa(500),tāpec strarpību vēl piemaksāju klāt un vēl plus 30% saskaņā ar darba koplīgumu par darbinieka aizvietošanu no aizvietojamā Y darbinieka algas un faktiski nostrādātajam laikam.Konfliktabūtība tajā,ka X uzskata,ka viņam mav samaksātās nakts stundas(KAUT GAN IR SAMAKSĀTAS).Mans jautājums-kura tarifa likme būtu pareizā-varbūt man 500/stundu skaitu menēsī,varbūt ir citas versijas?Bet tad viņa alga samilstu un plus vēl 30% piemksa-tas vairs nebūtu adekvāti paveiktajam darbam.
Ceru,ka mans stāsts ir saprotami izklāstīts.
Ответы (7)
Līguma nosacījumus, lūdzu, iekopējiet. Tieši sadaļu par aizvietošanu un samaksu aizvietošanas laikjā. Gan Darba, gan Koplīguma nosacījumus.
Amata aprakstā ir ierakstīts,ka nepieciešamības gadījumā jāaizvieto šie darbinieki,vairāk nekā.
Koplīguma punkts-promesoša darbinieka pienākumu izpildīšanai (aizvietošanai)-piemaksa 30% atbilstoši aizvietojamā darbinieka amatam noteiktajai likmei un faktiski nostrādātajam laikam saskaņā ar darba devēja rīkojumu.Viss.
X darbiniekam maksā viņa algu + 30% no Y amata algas + pēc stundu likmes pēc nostrādātā laika.
Ja Y nav amata algas, tad X-am maksā spēc stundu likmes pa dienas/nakts + virsstundas
Lai nu kā - Koplīgums nav gluži korekts.
Pirmais variants atkrīt,jo Y nav amata algas.
Un par kuru stundu tarifu likmi iet runa-X vai Y?Vai man jāaprēķina X pēc viņa algas?Un tad ,ja tiek veiktas piemaksa 30%-sanāk ļoti daudz.
Līguma nosacījumus, lūdzu, iekopējiet. Tieši sadaļu par aizvietošanu un samaksu aizvietošanas laikjā. Gan Darba, gan Koplīguma nosacījumus.
Pievienojos.
Visu,kas mums ir,jau esmu iekopējusi:
Amata aprakstā ir ierakstīts,ka nepieciešamības gadījumā jāaizvieto šie darbinieki,vairāk nekā.
Koplīguma punkts-promesoša darbinieka pienākumu izpildīšanai (aizvietošanai)-piemaksa 30% atbilstoši aizvietojamā darbinieka amatam noteiktajai likmei un faktiski nostrādātajam laikam saskaņā ar darba devēja rīkojumu.Viss.
Koplīguma punkts-promesoša darbinieka pienākumu izpildīšanai (aizvietošanai)-piemaksa 30% atbilstoši aizvietojamā darbinieka amatam noteiktajai likmei un faktiski nostrādātajam laikam saskaņā ar darba devēja rīkojumu.
X darbiniekam tiek saglabāta VIŅA paša darba alga 500 eiro (PLUS stundu apmaksa par aizvietošanu.
Закрыть
Краткое описание нарушения