Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Kā pareizi maksāt? К списку тем

Kā pareizi maksāt?
Meklēju forumā savu gadījumu,bet neatradu:situācija sekojoša-inženiertehniskais darbinieks (X) ar cietu mēnešalgu(500) atvaļinājuma laikā aizvieto savus 4 padotos,kuri ir summētā darba laika darbinieki(Y)-strādā diennakti,tad divas dienas brīvas,tātād iznāk gan nakts stundas,gan reizēm arī svētku stundas.
Aizvietotājam X aprēķinot algu ,piemēroju Y aizvietojamo stundas tarifu likmi,bet kopumā alga iznāk mazāka,kā viņa(500),tāpec strarpību vēl piemaksāju klāt un vēl plus 30% saskaņā ar darba koplīgumu par darbinieka aizvietošanu no aizvietojamā Y darbinieka algas un faktiski nostrādātajam laikam.Konfliktabūtība tajā,ka X uzskata,ka viņam mav samaksātās nakts stundas(KAUT GAN IR SAMAKSĀTAS).Mans jautājums-kura tarifa likme būtu pareizā-varbūt man 500/stundu skaitu menēsī,varbūt ir citas versijas?Bet tad viņa alga samilstu un plus vēl 30% piemksa-tas vairs nebūtu adekvāti paveiktajam darbam.
Ceru,ka mans stāsts ir saprotami izklāstīts.
Ww17
Ww17 12.10.2015 14:11
10 сообщений на сайте

Ответы (7)

Līguma nosacījumus, lūdzu, iekopējiet. Tieši sadaļu par aizvietošanu un samaksu aizvietošanas laikjā. Gan Darba, gan Koplīguma nosacījumus.
Andaz
Andaz 12.10.2015 14:14
27892 сообщения на сайте
Amata aprakstā ir ierakstīts,ka nepieciešamības gadījumā jāaizvieto šie darbinieki,vairāk nekā.

Koplīguma punkts-promesoša darbinieka pienākumu izpildīšanai (aizvietošanai)-piemaksa 30% atbilstoši aizvietojamā darbinieka amatam noteiktajai likmei un faktiski nostrādātajam laikam saskaņā ar darba devēja rīkojumu.Viss.
Ww17
Ww17 12.10.2015 14:35
10 сообщений на сайте
X darbiniekam maksā viņa algu + 30% no Y amata algas + pēc stundu likmes pēc nostrādātā laika.
Ja Y nav amata algas, tad X-am maksā spēc stundu likmes pa dienas/nakts + virsstundas

Lai nu kā - Koplīgums nav gluži korekts.
Andaz
Andaz 12.10.2015 15:51
27892 сообщения на сайте
Pirmais variants atkrīt,jo Y nav amata algas.

Un par kuru stundu tarifu likmi iet runa-X vai Y?Vai man jāaprēķina X pēc viņa algas?Un tad ,ja tiek veiktas piemaksa 30%-sanāk ļoti daudz.
Ww17
Ww17 13.10.2015 09:32
10 сообщений на сайте
Līguma nosacījumus, lūdzu, iekopējiet. Tieši sadaļu par aizvietošanu un samaksu aizvietošanas laikjā. Gan Darba, gan Koplīguma nosacījumus.
Andaz 12.10.2015 14:14
Pievienojos.
Aivars007
Aivars007 13.10.2015 09:35
26984 сообщения на сайте
Visu,kas mums ir,jau esmu iekopējusi:
Amata aprakstā ir ierakstīts,ka nepieciešamības gadījumā jāaizvieto šie darbinieki,vairāk nekā.

Koplīguma punkts-promesoša darbinieka pienākumu izpildīšanai (aizvietošanai)-piemaksa 30% atbilstoši aizvietojamā darbinieka amatam noteiktajai likmei un faktiski nostrādātajam laikam saskaņā ar darba devēja rīkojumu.Viss.
Ww17
Ww17 13.10.2015 10:07
10 сообщений на сайте
Koplīguma punkts-promesoša darbinieka pienākumu izpildīšanai (aizvietošanai)-piemaksa 30% atbilstoši aizvietojamā darbinieka amatam noteiktajai likmei un faktiski nostrādātajam laikam saskaņā ar darba devēja rīkojumu.
Ww17 12.10.2015 14:35
X darbiniekam tiek saglabāta VIŅA paša darba alga 500 eiro (PLUS stundu apmaksa par aizvietošanu.
Andaz
Andaz 13.10.2015 11:31
27892 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.