Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Превышение расходов в рабочих поездках К списку тем
Превышение расходов в рабочих поездках
Согласно MK Noteikumiem 969 (Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi), п.42
Ja darbiniekam mēnesī aprēķināto papildu izdevumu apmērs pārsniedz 70 % no attiecīgajā mēnesī aprēķinātās darba algas un aprēķināto papildu izdevumu summas, uzskata, ka aprēķinātajai papildu izdevumu pārsnieguma summai nav kompensācijas rakstura.
Разъясните, тогда - какой характер?
По закону о труде в расчёт среднего заработка включается...no normatīvajos aktos ... noteiktajām piemaksām. Не означает ли, что я могу это превышение включать в расчёт среднего заработка?
Ответы (8)
Не означает. Это превышение только для расчета налогов.
Смущает фраза, что это не компенсация. Тогда почему я не могу считать, что это не носит характер установленной законом доплаты?
Конечно, я так не делаю. Но, вот, задумался.
Ну потому что это никак не пиемакса и вообще не оплата труда, а компенсация расходов.
компенсация расходов.
aprēķinātajai papildu izdevumu pārsnieguma summai nav kompensācijas rakstura.
Противоречие, однако.
Kompensacijas rakstura izdevumiem NEpiemēro nodokļus,
tātad, ja šāda rakstura nav, tad šai daļai jāaprēķina nodokļi.
Ja ir vēlme iekļaut vidējā izpeļņā, tad jākompensē dienas nauda saskaņā ar normatīvu,
bet papildus jāveic piemaksa.
Nodokļu sekas vienādas, bet pārējais - citāds.
Ну, превышение 70% может произойти и не превышая положенных нормативов.
Tak i piemaksa ar nodokļiem,
i parsniegums virs 70% - arī tie paši nodokļi
Bet, ja vēlaties korekti iekļaut vidējā izpeļņā, tad - piemaksas variants
Ubedili.
Закрыть
Краткое описание нарушения