Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kases grāmata/Steidzami
15.janvārī ir izrakstīts viens kases izdevumu orderis (500.00 lS)un viens ieņēmumu orderis(700.00 lS)
Vairaak darījumu janvārī nav bijuši.
Nākošais kases izd.ord izrakstīts 10.februārī.
Vai aizpildot kases grāmatu varu par janvāri aizpildīt vienu lapu:
Kase par 15.janvāri un nākošā kases grāmatas lapa jau būs par 10.februāri.
Kas ir ar to prasību, ka kases grāmatā jāatspoguļo kases stāvoklis uz mēneša pēdējo dienu. Jātaisa veel viena lapa: Kase par 31.janvāri, kur nekādi darījumi nav, tikai atlikumi?
Ответы (16)
es darītu tā, janvārī kases grāmatā:
.. - 15.janvārim (naudas kustība kasē un atlikumi
16.janvāra līdz 10.februārim - naudas kustība un atlikumi
Bet atlikums uz mēneša beigām man parādās naudas līdzekļu inventarizācijas aktā uz mēneša pēdējo datumu.
Paldies par atbildi.
Bet sanāk tie ieraksti neievērojot noteik.parKASI
Piemēram ferbruārī darījumu ir 10. un 23. febr.;
10. un 31.martā;
20. un 27. un 29. aprīlī utt.
Nezinu kā labāk darīt.
Varētu no viena dat. līdz nākošajam, katru atsevišķā kases grāmatas lapā. Bet tad netiks ievērota tā prasība par to,ka kases grāmatā jāatspoguļo katra mēneša pēdējais datums.Mumsnav invent.katrumēnesi. Tikai gada beigās.
es rakstu no līdz un neko man nav teikuši. Ja teiksim man pēdējais darījums kasē bijis 10.septembrī bet nākošais 18.septembrī, tad kases grāmatā rakstu 10.- 18.septembri Nākošais teiksim ir 25.septembrī, tad rakstu nākošā kases grāmatas lapā 19.- 25.septembri
Kurā punktā iznāk ka netiek ievēroti noteikumi, operācijas kasē atspoguļo tad kad tās notikušas, nav nekur rakstīts, ka ja nav darījumā pēdējā mēneša datumā, ka jāraksta atlikumi un jāvelk Z. Man tam ir inventarizācijas akts.
Cleo, а как же пункт
9.6. kases grāmatu obligāti noslēdz mēneša pēdējā darbdienā.
Выходит, что нужно писать остатки и ставить Z, даже если в этот день не было никаких кассовых операций.
a vot ja nesoglasna, a kak zhe 9.3. kases operācijas reģistrē, pamatojoties uz kases ieņēmumu vai izdevumu orderiem (kredītiestādēs un Latvijas Bankā — kases iemaksu un izmaksu attaisnojuma dokumentiem) un norādot kases grāmatā attiecīgā ordera (kredītiestādēs un Latvijas Bankā — kases iemaksu un izmaksu attaisnojuma dokumenta) numuru, maksājuma mērķi un kases operācijas summu;
na kakom osnovanjije perenositj toljko ostatki? Jeslji net operacij v kase v posljednij denj mesjaca. Mozhete koneshno tak delatj jeslji vam tak udobno, no u menja kazhdij mesjac kassu proverjajut v VIDe i ne razu menja nesprosilji po4emu u menja na posljednij denj mesjaca nestoit ljist s Z i ostatkami. Delo vashe koneshno, no ja nes4itaju shto nado pustoj ljist portitj, na to u menja jestj naudas līdzekļu inventarizācijas akts, gde na posljednjuju datu mesjaca jestj ostatok dazhe v banknotah i napisani posljenjije ieņēmumu un izdevumu ordera numuri.
Albina jeslji tak razsuzhdatj to po punktu _ 4. Kases grāmatu kārto katru dienu, bet šo noteikumu 5.punktā minētajā gadījumā — katru nedēļu (turpmāk — attiecīgais periods), kad uzņēmumam bijušas kases operācijas, izdarot šādus ierakstus... vihodit shto ne toka v posljednij denj mesjaca u vas budet pustoj ljist toka s ostatkom no i v drugije dnji kogda net operacij v kasse jeslji srednij (ieņēmumi) v kasse previshajet 100 Ls.
ja osnovivajusj na slovah - kad uzņēmumam bijušas kases operācijas,- jeslji net operacij na posljednij denj to i kassovuju knjigu nezapolnjaju.
Я, слава богу, кассу руками не пишу. Для этого бух.программа есть, а ей все равно за какой период печатать. Сам вопрос заинтересовал. Ведь в правилах четко сказано:
9. Kases grāmatu kārto saskaņā ar šādām prasībām:
9.6. kases grāmatu obligāti noslēdz mēneša pēdējā darbdienā.
Ну, а каждый может делать, конечно, как ему удобней.
ja bi skazala pod 9.punktomjestj jeshjo i drugije punkti, zna4it 9.punktsmotretsja na vse punkti v tom 4islje i punkt- 9.3. kases operācijas reģistrē, pamatojoties uz kases ieņēmumu vai izdevumu orderiem un norādot kases grāmatā attiecīgā ordera numuru, maksājuma mērķi un kases operācijas summu; - tak jeslji u menja netu kasovij orderov na posljednij denj mesjaca, to nevizhu osnovanjija perepisivatj toljko ostatok. Pustije ljisti nikomu nenuzhni.
Kasovaja knjiga dlja tovo shto bi pokazatj dvizhenjije nalji4ki v kase a ne dlja tovo shto bi ostatki perepisivatj. Jeslji u menja za vesj mesjac nebudet ni odnovo kasovovo ordera (uz laiku apturēta uzņēmuma darbība) ja zhe nebudu v posljednij denj perepisivatj ostatok. No eto mojo mnjenjije i pri porverke kassi u menja na etot slu4aj nikakih probljem nevoznjikalo.
es te parunāju ar draudzeni grāmatvedi un izspriedām, ka teikums "kases grāmatu obligāti noslēdz mēneša pēdējā darbdienā" attiecas uz gadījumiem, kad kases grāmatu ir atļauts kārtot reizi nedēļā un ne vienmēr 30 vai 31.datumsiekrīt pēdējā darba dienā šai nedēļā. Teiksim, ja tas iekrīt trešdienā, tad kases grāmata jāslēdz trešdienā, nevis piektdienā, jo piektdien jau būs 2.datums
Godīgi sakot, arī es biju līdzīgi šo teikumu sapratusi.
Если бы еще в VIDе понимали līdzīgi. А то они частенько понимают по-своему.
Albina, a kak v vashem VIDe ponjimajut? Mnje ni razu ni kto v VIDe nesprosil po4emu u mena nestoit Z v posljednij denj mesjaca i ostatki pereneseni. U vas VID eto trebujet?
Cleo, это я не про кассу, а вообще.
aaa, nu vasse eto ja soglasna. U njih svaja respubljika svaji zakoni :)).
Закрыть
Краткое описание нарушения