Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN numurs rēķinos, Kases aparāta sekcijas К списку тем
PVN numurs rēķinos, Kases aparāta sekcijas
Sveiki.
Ir nodibināts uzņēmums, kas nodarbosies ar datortehnikas mazumtirdzniecību. Uzņēmums ir PVN maksātājs, maksās nodokļus standarta kārtībā. Divi jautājumi, ko nevaru vienoties ar grāmatvedes.
1. Ja uzņēmums man piestāda rēķinu ar tukšu PVN ailīti (daudzi neieraksta), bet ar reģ. nr. tikai vai man obligāti katru reizi ir jāprasa, lai izlabot rēķinu un pieliek manu PVN numuru? Vai bez PVN numura nevarēs iet kā PVN izdevums?
2. Cik svarīgi ir kases aparāta sekcijas? Pēc grāmatvedes domām man katru preču grupu būtu jātaisa atsevišķā sekcijā. Piemēram. Datoru rezerves daļas nevarot būt kā sekcija, jātaisa 10 atsevišķas sekcijas piem. cietie diski, operatīvās atmiņas u.t. jo savādāk datoru rezerves daļas nevarot rakstīt grāmatvedībā. Beigu rezultātā mazam veikaliņam ar 100 precēm jātaisa 20 sekcijas....
Ответы (8)
1. Надо требовать чтобы вписали оба ПВН номера - и продавца и покупателя.. Иначе это не будет налоговый счет и предналог списать нельзя.
2. Это не обязательно. Но все равно надо будет организовать учет движения товаров.
1/ А вдруг продавец не ПВН плательщик? Да и у нас удачно - регистрационный с ПВН номером совпадает.
1/ Да и у нас удачно - регистрационный с ПВН номером совпадает.
совпадает, да не очень.
Ok paldies sapratu. Vēl viens jautājums - vai preču uzskaites žurnālu varu vienkārši veidot elektroniski Excel tabulā un pēc tam vienkārši izprintēt un glabāt?
Ja izrakstu pavadzīmi ar tekstu - " Dokuments sagatavots elektroniski un ir derīgs bez paraksta" vai man obligāti, tad vajag e-parakstu?
Набрать в Ворде или Экселе накладную и её распечатать, ещё не значит, что счёт подготовлен электронно.
Ja izrakstu pavadzīmi ar tekstu - " Dokuments sagatavots elektroniski un ir derīgs bez paraksta" vai man obligāti, tad vajag e-parakstu?
Obligāti nevajag, bet vajag saņēmēja piekrišanu, ka bez paraksta, jābūt līgumam, kur viss atrunāts.
Ok skaidrs. Bet jautājums par preču žurnālu? Tas var man būt datora excel'i?
Ja variet to nodrošināt, tad var...
Metodiskais materiāls
Preču piegādes dokumenta
lietošanas kārtība
10. Dokumentu reģistrs kopā ar noformētajiem vai saņemtajiem preču piegādes un pārvadājumu dokumentiem atrodas katrā preču izsniegšanas un saņemšanas vietas adresē.
11. Ja reģistru kārto un glabā tikai elektroniski, tad jānodrošina šā reģistra attēlošanu datora ekrānā lasāmā veidā un, ja nepieciešams (piemēram, pēc kontrolējošo institūciju pieprasījuma), arī iespēju veidot un izsniegt tā atvasinājumus papīra formā.
Закрыть
Краткое описание нарушения