Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Vai solidaritātes nodoklis attiecas arī uz pašnodarbinātajiem? К списку тем

Vai solidaritātes nodoklis attiecas arī uz pašnodarbinātajiem?
Ja lasa FM skaidrojumus, tad tiek uzsvērts, ka solidaritātes nodoklis ir paredzēts lielo ALGU saņēmējiem, bet pašā likumā rakstīts, ka tas attiecas arī uz pašnodarbinātajiem, kuru ienākums pārsniedz "sociālā nodokļa griestus".
Tad to varētu saprast tā, ka pašnodarbinātais var izvēlēties, cik lielas sociālās iemaksas maksāt, bet ja tā ienākumi pārsniedz 48.6 tūkstošus eiro gadā, tad no pārsnieguma jāmaksā solidaritātes nodoklis? Tā kā pašnodarbinātie savus ienākumus deklarē pēc gada rezultātiem, varētu būt samērā sarežģīti samaksāt šo nodokli par visu gadu uzreiz.
Viens mans klients man uzdeva šādu jautājumu un pat nezinu, ko atbildēt, jo administrēšana nepavisam nav skaidra. Viņam pienākums maksāt šo nodokli varētu rasties tikai pēc 2016.gadadeklarācijas iesniegšanas, un kaut kāda skaidrība nebūs vēl ilgi.
Ilzex
Ilzex 01.01.2016 14:42
2676 сообщений на сайте

Ответы (1)

ИМХО, это относится только к случаю, если самозянятый платит налог в полном размере, а не сумму по выбору
Kel
Kel 01.01.2016 15:02
12066 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.