Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Atvaļinājuma nauda К списку тем

Atvaļinājuma nauda
Labdien!
Man ir jautājums zinošākiem kolēģiem. Neesmu aulgu aprēķinu guru, bet cenšos.
Darbiniekam ir summētais darba laiks, kurš decembra mēnesī aizgāja atvaļinājumā. No pēdējiem sešiem mēnešiem nostrādāti ir tikai divi, oktobris un novembris, pārējo laiku darbinieks atradies uz slimības lapas. Vai pareizi daru aprēķinam ņemot tikai pēdējos 6 mēnešus, no kuriem ir strādāti tikai pēdējie 2?! Vai tomēr vēl iepriekšējie 6 jāņem?!

Paldies jau iepriekš!
Kristine1
Kristine1 18.01.2016 10:46
151 сообщение на сайте

Ответы (6)

DL 75. pants
Japaina
Japaina 18.01.2016 12:15
10269 сообщений на сайте
DL 75. pantu esmu izlasījusi. Tapēc jau jautāju, lai pārliecinātos vai esmu sapratusi pareizi.
Kristine1
Kristine1 18.01.2016 13:01
151 сообщение на сайте
Darbiniekam ir summētais darba laiks, kurš decembra mēnesī aizgāja atvaļinājumā.
Kristine1 18.01.2016 10:46
Tāds darba laiks nav Darba likumā, ir normāls un nepilns darba laiks.Darbalaiks nevar aiziet atvaļinājumā

Ja darbinieks pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma ir strādājis mazāk par 6 mēnešiem, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par periodu, kurā darbinieks ir strādājis, piemēram, 2, 3 mēnešiem. Ja darbiniekam aprēķinātā vidējā mēneša izpeļņa ir mazāka par valstī noteikto minimālo mēneša darba algu, tad šī izpeļņa ir izmaksājama minimālās mēneša darba algas apmērā.
Summētā d/l uzskaitē dienas VI aprēķina, stundas VI reizinot ar vidējo nostrādāto stundu skaitu darba dienā, kuru aprēķina, pēdējo 6 mēnešu laikā nostrādāto stundu skaitu dalot ar kalendāra darba dienu skaitu (izņemot attaisnotu prombūtni)
Japaina
Japaina 18.01.2016 13:50
10269 сообщений на сайте
Darbalaiks
Japaina 18.01.2016 13:50
Vai tiešām nav vairs gudru IT speciālistu, kuri varētu atrisināt un izlabot to vārdu salipināšanu.
Un latviešu valodu arī varētu gramatiski pareizi pielietot, kaut vai sadaļu nosaukumos.
Japaina
Japaina 18.01.2016 15:27
10269 сообщений на сайте
Viss ir pareizi - darba attiecības pastāvējušas ilgstoši un pēdējos 6 mēnešos darba samaksa bijusi tikai divus menešus. Tā arī jādala ar nostrādato darba laiku un viss notiek proporcionāli. Iepriekšējie seši jums aprēķinam nav vajadzīgi.
Mu-maija
Mu-maija 18.01.2016 15:54
15885 сообщений на сайте
Paldies, Mu-maija! Tad jau ar mani nav pavisam bezcerīgi.
Kristine1
Kristine1 18.01.2016 16:39
151 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.