Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Saimnieciskās darb.žurnals. К списку тем
Rai77vis 01.02.2016 13:18
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Ответы (13)
Jums ir kases princips. Skatiet VID lēmuma datumu. Ja samaksājāt pēc tā datuma, kas lēmumā minēts, ka esat PVN maksātājs, tad Jums ir tiesības atskaitīt priekšnodokli un līdz ar to arī žurnālā PVN summa jānorāda atsevišķā ailē.
Am14 01.02.2016 13:51
385 сообщений на сайте
385 сообщений на сайте
Vispirms, lūdzu, uzrakstiet, ko nozīmē "man"...
SIA, IK, AS, AAS, VSIA, VAS...?
SIA, IK, AS, AAS, VSIA, VAS...?
IK
Rai77vis 01.02.2016 14:00
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Jums ir kases princips. Skatiet VID lēmuma datumu. Ja samaksājāt pēc tā datuma, kas lēmumā minēts, ka esat PVN maksātājs, tad Jums ir tiesības atskaitīt priekšnodokli un līdz ar to arī žurnālā PVN summa jānorāda atsevišķā ailē.
VID lemuma datums 28.12.15,Pavadzīmes datums 21.12.15. Apmaksas datums 04.01.16.
Rai77vis 01.02.2016 14:05
5 сообщений на сайте
5 сообщений на сайте
Ja esat IK un kases princips - noteicošais ir apmaksas datums. Drīkstat atskaitīt PVN, ja maksājāt 4.janvārī.
Ну вообще-то кассовый принцип для учёта доходов не означает, что и с ПВН автоматически будет кассовый. Либо ПВН в общем порядке, либо просите у ВИДа разрешение на кассовый принцип и для ПВН.
Ну вообще-то кассовый принцип для учёта доходов не означает, что и с ПВН автоматически будет кассовый. Либо ПВН в общем порядке, либо просите у ВИДа разрешение на кассовый принцип и для ПВН.
Šādu niansi nezināju - man nav IK, kuri būtu PVN maksātāji.
Piekrītu, ka Albīna zina labāk.
Tajā pašā laikā - ja man tāds arī būtu, es nepieļautu domu, ka ieņēmumiem kases princips, bet PVN-am - citādi. Sen jau būtu noskaidrojis un ieviesis vienotu kārtību.
Paldies, kļūstu gudrāks ar katru dienu.
Ja man būtu - es sen jau būtu to sakārtojis. Es ar VID draudzējos.
Ja man būtu - es sen jau būtu to sakārtojis. Es ar VID draudzējos.
Ну бухгалтер-то уж точно должен знать. А быть самозанятым/ПВН плательщиком и не иметь бухгалтера - это большой риск
Nekas jau tur tik sarežģīts nav, jo PVN uzskaitei tiek vests savs žurnāls.Strādāju tā jau no 2007.gadaun nekādu problēmu nav bijis.
Nekas jau tur tik sarežģīts nav, jo PVN uzskaitei tiek vests savs žurnāls.Strādāju tā jau no 2007.gadaun nekādu problēmu nav bijis.
Счастливый человек, никаких проблем с ПВН
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть