Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UVTN un mašīnu noma К списку тем

UVTN un mašīnu noma
Jautājums, vai var nodibināt SIA kas, nodarbojas ar auto nomu, pārrakstīt uz viņu visas vieglās am, noslēgt nomas līgumus un kaut kāda veida nemaksāt UVTN par tām mašīnām?
Kiraa
Kiraa 03.02.2016 09:55
225 сообщений на сайте

Ответы (6)

Jā var, :

4) ja komersantam vai ārvalsts komersanta filiālei vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi vai vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi kopā ar vieglo transportlīdzekļu tirdzniecību veido ne mazāk kā 90 procentus no kopējā apgrozījuma, par viņa īpašumā vai turējumā esošiem īstermiņa (līdz vienam gadam) iznomāšanai paredzētiem transportlīdzekļiem, kurus komersants vai ārvalsts komersanta filiāle deklarējusi reģistrā;

Jāreģistrē šis fakts CSDD
Ilma
Ilma 03.02.2016 10:09
30495 сообщений на сайте
Piereģistrēsim. Un tiešam būs normāli, ja tas visas mašīnas tiks izīrētas tikai vienai firmai?
Kiraa
Kiraa 03.02.2016 10:42
225 сообщений на сайте
Ja atbilst 4.punktamtad vienalga cik firmām īrē.
Ilma
Ilma 03.02.2016 11:12
30495 сообщений на сайте
Piereģistrēsim. Un tiešam būs normāli, ja tas visas mašīnas tiks izīrētas tikai vienai firmai?
Kiraa 03.02.2016 10:42
"Normāli" būs, ja tā viena firma nebūs tā pati no kuras iepriekš pārrakstītas visas mašīnas, pie tam ne tikai tāpat vien pārrakstītas. Ka tik rezultāts pēc šādas optimizācijas nav stipri sāpīgāks kā maksājamais UVTN.
Zinme
Zinme 03.02.2016 12:35
1186 сообщений на сайте
Jautājums: Firmas pamatdarbības veids (90% no neto apgrozījuma) ir savas īpašuma iznomāšana citām juridiskam un fiziskam personām. Nesen firma nopirka vieglo automašīnu un nodot doto automašīnu nomā fiziskām personām diennaktī 365 dienas gadā. Šo vieglo automašīnu savējām vajadzībām vispār neizmantojam. Vai mūsu gadījumā ir iespēja nemaksāt uzņēmuma vieglo transportlīdzekļa nodokli? Ja mēs uzstādījām uz doto vieglo automašīnu GPS sistēmu, tad viņa (GPS sistēma) parādīs tikai to, kā mašīna kaut kur brauca vai vispār visu mēnesi stāv (mēs nezinām ko dara ar automašīnu nomnieks). Ar nomas līgumu par nomu diennaktī visu gadu, ar automašīnas pieņemšanas-nodošanas aktu nomā, ar maksājuma dokumentiem no nomnieka - mēs varam pierādīt kā automašīnu izmantojam tikai saimniecības darbības nodrošināšanai -iznomājam fiziskam personām.
Karantin
Karantin 04.02.2016 10:52
1468 сообщений на сайте
Labdien!

Izskatot elektroniski uzdoto jautājumu, sniedzam šādu informāciju.

Atbilstoši Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļalikuma normās noteiktajam uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli maksā par komersanta vai ārvalsts komersanta filiāles, vai zemnieku saimniecības īpašumā vai turējumā reģistrētu vai uz darba līguma pamata lietotu, vai arī no personas, kura nav komersants vai ārvalsts komersanta filiāle, vai zemnieku saimniecība, patapinātu vieglo transportlīdzekli, kurš pēc savas konstrukcijas un iekšējā aprīkojuma ir paredzēts pasažieru un to bagāžas pārvadāšanai, kurā sēdvietu skaits, neskaitot vadītāja vietu, nepārsniedz astoņas sēdvietas un kurš reģistrā reģistrēts kā vieglais, vieglais pasažieru vai vieglais plašlietojuma automobilis.

Atbilstoši minētā likuma 14.pantanosacījumiem uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli nemaksā, ja komersantam vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi vai vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi kopā ar vieglo transportlīdzekļu tirdzniecību veido ne mazāk kā 90 procentus no kopējā apgrozījuma, par viņa īpašumā vai turējumā esošiem īstermiņa (līdz vienam gadam) iznomāšanai paredzētiem transportlīdzekļiem, kurus komersants vai ārvalsts komersanta filiāle deklarējusi reģistrā.

Tādējādi, ja vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi vai vieglo transportlīdzekļu iznomāšanas pakalpojumi kopā ar vieglo transportlīdzekļu tirdzniecību veido ne mazāk kā 90 procentus no kopējā apgrozījuma, komercsabiedrība uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokli nemaksā.

Atbildei ir informatīvs raksturs.

Nodokļu normatīvie akti ir atrodami VID mājas lapā www.vid.gov.lvsadaļā Nodokļi.

Jautājumus par nodokļu piemērošanas kārtību varat uzdot arī zvanot pa informatīvo tālruni Nr. 67120000, kā arī vēršoties klātienē pie konsultantiem VID Klientu apkalpošanas centrā. Kontaktinformācija ir pieejama VID mājas lapā www.vid.gov.lvsadaļā Kontakti.

Ar ci
Karantin
Karantin 04.02.2016 10:52
1468 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.