Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Kompensācija zemniekiem. К списку тем

Kompensācija zemniekiem.
Labdien!
Uzņēmums iepērk no zemniekiem liellopus un vēlas pirkšanas cenā iekļaut 14% nodokli par labu zemniekam. Vai SIA uzņēmums pēc tam varēs atgūt no VID tos zemniekam samaksātos 14 %? Paldies.
Eurobulls
Eurobulls 09.03.2016 09:47
2 сообщения на сайте

Ответы (3)

Kompensācijas izmaksātājs drīkst to atskaitīt kā priekšnodokli.

Ja lauksaimniecības produkcijas pārstrādātājs iepērk no lauksaimnieka lauksaimniecības produkciju par vērtību (bez kompensācijas), kas ir augstāka vai zemāka par tādu piegādes vērtību, par kādu tiek iepirkta analoga produkcija no apliekamās personas, tas zaudē tiesības kompensācijas summu iekļaut priekšnodoklī

Lauksaimniecības produkcijas pārstrādātājs līdz pēctaksācijas gada 1. februārim iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā pārskatu par taksācijas gadā no katra konkrētā lauksaimnieka saņemtās lauksaimniecības produkcijas daudzumu un vērtību. Pārskatā norāda šādu informāciju:

* lauksaimniecības produkcijas pārstrādātāja nosaukums, reģistrācijas numurs Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā un juridiskā adrese;
* lauksaimnieka nosaukums, reģistrācijas kods (fiziskajai personai – vārds, uzvārds, personas kods) un juridiskā adrese (fiziskajai personai – deklarētās dzīvesvietas adrese);
* saņemtās lauksaimniecības produkcijas veids un vienas vienības cena;
* taksācijas gadā no katra konkrētā lauksaimnieka saņemtās lauksaimniecības produkcijas kopējais daudzums un kopējā vērtība.
Japaina
Japaina 09.03.2016 10:07
10269 сообщений на сайте
Jā šo saprotu. Bet ja SIA nenodarbojas ar ražošanu, neveic nekādas darbības kā tikai iepērkot no zemniekiem tūlīt eksportē uz EU valstīm.
Eurobulls
Eurobulls 09.03.2016 10:50
2 сообщения на сайте
Vienības vadītājam jākonsultējas ar grāmatvedi.
Japaina
Japaina 09.03.2016 11:06
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.