Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
начисление UIN
Фирма с 01.01.2016. стала микропредприятием.
Подскажите пожалуйста какими проводками начислить UIN в Микропредприятии?
Д77... К57.. ? Так будет правильно или нет?
Ответы (11)
Подскажите пожалуйста какими проводками начислить UIN в Микропредприятии?
Kāpēc UIN ir jāuzskaita?
каждый месяц его нужно платить UIN .по банку у меня по дебету весит сумма UIN, которую платит директор каждый месяц. Тогда , только при годовом отчёте надо будет начислить.
Varbūt ir vērts pieņemt darbā grāmatvedi vai arī pirkt grāmatvedības pakalpojumu?
А с какого бодуна вы платите налог МП каждый месяц?
Может закон почитаем и правила по заполнению декларации?
Es to sapratu tā, ka par 2015.gaduviņiem vēl jāmaksā UIN avansi. Mikrouzņēmuma statuss - no 2016.gada
Es parasti negrāmatoju UIN par katru mēnesi. Apmaksu uz D572x (citi lieto kontu 239x), bet pēc gada pārskata sastādīšanas iegrāmatoju maksājamo nodokli (gan ne uz 7 grupu, bet
un tad rezultātā izveidojas vai nu papildus maksājamais nodoklis vai pārmaksa.
Es to sapratu tā, ka par 2015.gaduviņiem vēl jāmaksā UIN avansi.
Un, ko tad darīs ar tiem samaksātajiem UIN avansiem?
Ja būs pārmaksājuši, tad varēs prasīt atpakaļ.
Jo ja 2015.gadā bija paredzēts maksāt avansus, tad visticamāk, ka jāmaksā arī 2016.gadā. Jo tad, kad tika iesniegta UIN deklarācija par 2014.gadu VID uzreiz ieplāno kā maksājamus nodokļus visus aprēķinātos avansus. Tas, ka no 2016.gadair MUN statuss, neatceļ avansus līdz GP iesniegšanai (jo tie pēc būtības ir domāti 2015.gadanodokļa nomaksāšanai).
Ja no 2016.gadakļuva par MUN maksātājiem, tad loģiski būtu, ja UIN avansus par 2016.gaduneaprēķinātu.
Sliecos domāt, ka VIDam vajadzēja rakstīt kādu iesniegumu, jo paši tur neviens mazo pirkstiņu nepakustinās, ja nebūs papīra.
Par UIN avansu kā tādu.
Ņemot vērā, ka avansa rēķini netiek iepriekš (pirms apmaksas) iegrāmatoti, arī UIN avansus pirms to apmaksas es personīgi nekā un nekur negrāmatoju.
Samaksāts UIN avanss:
D2390 K2620.
Gada beigās tiek aprēķināts UIN D8610 K5710 un tiek dzēsts samaksātais avanss (attiecīgā summa) - D5710 K2390.
Проще простого - как 2 пальца...
Sliecos domāt, ka VIDam vajadzēja rakstīt kādu iesniegumu, jo paši tur neviens mazo pirkstiņu nepakustinās, ja nebūs papīra.
Bet, ja nu tik ļoti gribas maksāt, tad jau var
Ja būs pārmaksājuši, tad varēs prasīt atpakaļ.
Kad nav, ko darīt, var arī tā.
Jāpiekrīt Japainai. Jau kuru reizi.
Закрыть
Краткое описание нарушения