Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Alga 2016 К списку тем

Alga 2016
Laika alga 700 Eur mēnesī.Martā 01.-07.03 darbā,8.01-17.01 A lapa,18.01-31.01 Blapa.Pēc agrākā aprēķina viss skairs alga 5 d.=166.67
Absurds tālāk(manuprāt).Alga par 5 ,ir 700/23*5=152.17 un par svētku dienām nav jāmaksā,jo tai laikā darbinieks slimo.Nurēķinu visādus variantus un liela nesaprašana.
Ja strādāju visus mēnešus,tad man alga nemainīga 700,bet kāpēc tais mēnešos,kad ir svētki,mana vidējā ir mazāka.Piem. martā 639.13 alga un piemaksa par svētku dienu 60.87,kopā it kā 700,bet vidējā neies summa 700,bet gan tikai 639.13.Nudienliekas absurds.
Sonro
Sonro 22.04.2016 13:46
12 сообщений на сайте

Ответы (13)

Kad jāmaksā par svētku dienu, kurā nestrādā, tad absurda nav, bet ka no tā seko, ka vidējā izpeļņa iznāk mazāka, tad jau ir liels apsurds
Mu-maija
Mu-maija 22.04.2016 14:32
15885 сообщений на сайте
Bet mēnešalgas definīcija :Regulārs ikmēneša maksājums, kuru nosaka neatkarīgi no faktiski nostrādāto stundu skaita vai saražoto preču (veikto pakalpojumu) daudzuma. Tātad,ja viss mēnesis strādāts,tad summa ir 700 EUR un vienalga cik mēnesī šīs darba dienas bijušas.
Vēl viens piemērs.darbiniekam darba attiecības izbeidzas 17.03(strādāts 13 dienas),pēc vecā modeļa saņem 433.33,pēc jaunā 395.65 un par svētku dienu nemaksā,jo darba attiecības izbeigušās pirms svētku dienām.
Sonro
Sonro 22.04.2016 14:59
12 сообщений на сайте
Tieši tā - tajā periodā nebija darba attiecību.

varbūt tomēr pieļāut, ka iepriekš veikti aprēķini nebija pareizi?!
regulāri maksāja, neskatoties uz svētku dienām, bet tad pēkņi pamanīja, ka attaisnotās prombūtnes periodi nav jaieslēdz vidējās izpeļņas aprēķinā.
Šõ te frāzi arī neviens nav manījis pirms 2016. gada?
Mu-maija
Mu-maija 22.04.2016 16:19
15885 сообщений на сайте
Если у Вас установлена повремённая почасовая оплата, то - таки да.
Если же оклад (mēneša alga), то это - оплата Вашего труда за труд (извините за тавтологию) в течение месяца, независимо от того, сколько в этом месяце часов, дней, и т.п.
Поэтому, делите заработанную за шесть месяцев (а не дней) сумму на количество отработанных дней.
Таково моё "глубокое убеждение".
Tehnolog
Tehnolog 22.04.2016 17:05
3135 сообщений на сайте
Так больше же не запрещено платить
Вопрос в другом - как с интересами работодателя обстоят дела?
Если ему разрешено не включать в расчет среднего оплату оправданного отсутствия?
Ведь я так понимаю, на нашем форуме работодатели не так часто появляются?!?!
Mu-maija
Mu-maija 22.04.2016 17:41
15885 сообщений на сайте
Вопрос в другом - как с интересами работодателя обстоят дела?
Mu-maija 22.04.2016 17:41
Майя, Вы удивитесь, но я провёл опрос около 100 предприятий:
- предприятия с количеством работников больше 4 не будут уменьшать окладников в расчёте среднего;
- госпредприятия тоже не будут;
- мелкие - будут, с целью уменьшить налоговые платежи, т.к. чаще всего - это "семейные" предприятия.
А так как Вы сами не мелкий предприниматель, мне жалко Ваших работников.
Tehnolog
Tehnolog 23.04.2016 10:18
3135 сообщений на сайте
Начну с работников.
До коликов удивляет, как "все" знают за меня, какой я немелкий предприниматель
В этом году моей "фирме" исполнилось 23 года. Годовые отчеты фирм можно найти в интернете ADREMS MG - у меня НИКОГДА не было работников, так что свое сожаление оставьте себе на память - авось когда-нить станете придпринимателем и будет вам счастье .

Насчет опроса.
40 статья ЗоТ вещает о договоренности между работником и работодателем, в т.ч. и об отпусках. Таким образом, всегда возможно договориться о том, что во время отпуска работнику обещана оплата не менее установленного оклада. Главное, чтобы работник обратил внимание на этот пункт и застрахерил его себе.

А теперь насчет того, о чем я писала.
А писала я о том, что предприниматель достаточно часто спрашивает у бухгалтера: где это написано?!
А написано только то, что бухгалтер (предприниматель) не обязан включать в расчет среднего заработка оправданное отсутствие, коим является отпуск, болезнь и вознаграждение по 74 (1) и (6). Не обязан, но может. Вот и вся эпопея по этому поводу.

Соберитесь с силами, подайте в Конституционный суд, добейтесь справедливости, тогда и поговорим, а я пойду на........ поработаю пока.
Кусить, знаете ли, хоцется. На работников не надеюсь, но это уже другая песня.
Mu-maija
Mu-maija 23.04.2016 15:36
15885 сообщений на сайте
Esmu nesaprašanā par stundas tarifa likmi. Gada sākumā bija lm.gov.lvlapā nopublicētas 4 tabulas ar minimālās stundas tarifa likme aprēķinu 2016.gadam Tagad uzradusies vēl viena nepilna laika nodarbinātajiem un man nesaprotamu iemeslu dēļ pilna laika nodarbinātajiem stundas tarifa likmi rēķina janvārī piemēram no 168 stundām, bet nepilnam no 160.
http://www.lm.gov.lv/upload/aktualitates/5/nepilns_darba_laiks_2.pdf

Kā normāls cilvēks, lai saprot tad to punktu par proprocionāli nostrādātajam laikam ???
Cleo
Cleo 25.04.2016 09:10
19234 сообщения на сайте
Esmu nesaprašanā par stundas tarifa likmi. Gada sākumā bija lm.gov.lvlapā nopublicētas 4 tabulas ar minimālās stundas tarifa likme aprēķinu 2016.gadam Tagad uzradusies vēl viena nepilna laika nodarbinātajiem un man nesaprotamu iemeslu dēļ pilna laika nodarbinātajiem stundas tarifa likmi rēķina janvārī piemēram no 168 stundām, bet nepilnam no 160.

Kā normāls cilvēks, lai saprot tad to punktu par proprocionāli nostrādātajam laikam ???
Меня это с самого начала удивило. Решила, что там безграмотные сидят, которые даже калькулятором пользоваться не умеют.
Albina
Albina 25.04.2016 09:48
64739 сообщений на сайте
Vēl viens piemērs un viela pārdomām.Ja A lapa iekrīt šais svētku dienās,kas iekrīt darbadienā,tad par svētku dienām nav jāmaksā.Un man liekas,ka arī slimam cilvēkam šai dienā vajag naudu maizītei,bet nekā.Atvaļinājumu pagarinām,samaksājam par pagarinājumu un vēl par svētku dienām.Man tāda sajūta,ka es vairs neko nemāku izrēķināt.
Un neviens neko skaidru nepasaka,tik pabaida ar pārbaudēm.
Sonro
Sonro 25.04.2016 11:35
12 сообщений на сайте

Меня это с самого начала удивило. Решила, что там безграмотные сидят, которые даже калькулятором пользоваться не умеют.
Albina 25.04.2016 09:48
Tas saucas atviegloja mums darbu...
Nekur nekādu paskaidrojumu, kāpēc vieniem tā rēķina stundas tarifa likmi, citiem savādāk.
Cleo
Cleo 25.04.2016 11:58
19234 сообщения на сайте
Nekur nekādu paskaidrojumu, kāpēc vieniem tā rēķina stundas tarifa likmi, citiem savādāk.
Cleo 25.04.2016 11:58
Tagad katrs rēķina, kā grib un saprot.
Japaina
Japaina 25.04.2016 13:08
10269 сообщений на сайте
Nekur nekādu paskaidrojumu, kāpēc vieniem tā rēķina stundas tarifa likmi, citiem savādāk

ne gluži jau tā nav, ka neviens neko neskaido
Bilancē gandrīz katrā numurā ir skaidrojumi
cita lieta, ka vienam-otram vienmēr ir kaut kas jāapstrīd un jāpārvērtē.

Tad jau būs mazliet jāpagaida, kamēr Saeimas juridiskais birojs pieslēgsies šai lietai un izteiks savu viedokli
Man ir cerības tikai uz viņiem, jo nedz Likumu, nedz MK not. neviens tūvākajā laikā negrozīs.
Man ir vajadzīgs juridiskais atbalsts pret emocionālo viedokļu paudējiem
Mu-maija
Mu-maija 25.04.2016 14:37
15885 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.