Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Mikrouzņēmums К списку тем

Mikrouzņēmums
Man ir tads jautajums. Ja man mikrouzņēmums un es ne esmu PVN maksatajs, es maksaju tikai 9 % mikronodokli, bet man ir stradnieks, viņš sanem darba algu ( minimums 370 ), vajag vel maksat kadi nodokli no šis algas?
Tstepanenko
Tstepanenko 23.05.2016 18:36
7 сообщений на сайте

Ответы (29)

Sakiet lūdzu, strādājot SIA (kas maksā pilnus iin; soc) un strādājot SIA (kas maksā mikronodokli), algas grāmatiņu var piesaistīt darba ņēmējs kur vēlās?
Berzakalns 06.09.2016 11:58
Piesaistīt var, taču atvieglojumi nepienākas nevienā uzņēmumā - ar to dienu, kad cilvis ir tik apmāts, ka iestājas darbā pie MUN maksātāja.
Aivars007
Aivars007 06.09.2016 12:17
26984 сообщения на сайте
Электронная книжка никуда не подается. При попытке подать ЕДС ругается страшными словами.
Maija
Maija 06.09.2016 12:19
28223 сообщения на сайте
Šos vārdus lūdzu studijā!
Aivars007
Aivars007 06.09.2016 12:41
26984 сообщения на сайте
Paldies visiem
Berzakalns
Berzakalns 06.09.2016 12:51
8 сообщений на сайте
Esmu viens no šādiem apmātajiem, jo strādāju mikrouzņēmumā un parastajā SIA (ar nākamo gadu gan, iespējams, nāksies šo to koriģēt, bet nav jau vēl skaidri zināmi spēles noteikumi)
Tad, kad pirmie klienti sāka prasīt padomus, kā piesaistīt grāmatiņu, es arī paskatījos, kā tas notiek, bet EDS kaut ko protestēja (teksts apmēram tāds, ka mikrouzņēmumu darbiniekam nav tiesības ar šo grāmatiņu rīkoties), tā nu nācās telefoniski konsultēt apmēram tādā stilā - un ko Tu tagad redzi? Kādi ir varianti? Vai ir kādas "pogas", ko vari nospiest? Diezgan interesants process Pēc tam, kad viens atnāca to izdarīt pie manis, jau vismaz zināju, kā tam jāizskatās.
Ilzex
Ilzex 06.09.2016 18:44
2681 сообщение на сайте
Par "apmātiem" nosaucu tāpēc, ka tāda ir mana stingra pārliecība.
Lai arī labi zinu, ka šajā valstī maksāt nodokļus ir gandrīz bezjēdzīgi, tomēr neatbalstu to nemaksāšanu vispār. Jo tad tā valsts pavisam ātri izjuks, un to es patiešām nevēlos.
Jau tagad cilvēkiem, kuri padomju laikos nostrādāja vai visu savu darba mūžu, ir jāiztiek ar "nabaga maizi", ko sauc par pensiju.
Padomājiet, kas būs ar MUN maksātājiem, kad pienāks pensijas laiks. Visi šie "veiksmes stāsta" gadi būs "pa nullēm". Un tad varēs kost elkoņos.
Aivars007
Aivars007 06.09.2016 18:55
26984 сообщения на сайте
Sakiet lūdzu, ja man pa trīs gadiem pirmo reiz ir noticis darījums ar Vāciju_ES (pārdevu viņiem preci), vai tad es zaudēju mikronodokļa maksātāja statusu?
Berzakalns
Berzakalns 14.09.2016 09:31
8 сообщений на сайте
Nezaudējiet MUN maksātāja statusu, taču PIRMS šī darījums bija jāreģistrējas kā PVN maksātājam.
Ilma
Ilma 14.09.2016 09:39
30495 сообщений на сайте
Abas firmas nav PVN maksātāji...
Berzakalns
Berzakalns 14.09.2016 09:50
8 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.