Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par grāmatveža atzīmēm uz dokumentiem К списку тем
Par grāmatveža atzīmēm uz dokumentiem
Es laikam esmu palaidusi kaut ko garām, tāpēc jautāju Jums. Lieta tāda., ka es pēc sen zināmām tradīcijām uz katras pavadzīmes vai rēķina rakstu grāmatojuma numuru, datumu un debeta/kredīta kontus ar attiecīgajām summām. Bet sākot strādāt jaunā darbā, atklāju, ka iepriekšējā grāmatvede uz dokumentiem ir rakstījusi tikai grāmatojuma numurus, tātad nav saprotams, kā tieši attiecīgais dokuments ir iegrāmatots. Saņēmu mantojumā kontu tikai atlikumus bez kontu pārskatiem un grāmatojumu numuriem.
Vārdu sakot, mans jautājums ir tāds- vai pietiek, ja uz dokumenta uzraksta tikai grāmatojuma numuru un nav jāraksta ne grāmatojuma konti ne summas?
Ответы (15)
Cits raksta, cits nē.Ja pēc grāmatojuma
nr.irviegli atrast grāmatojumu (ir izdruka), tad jau itkā viss kārtībā.
Es personīgi rakstu uz dokumenta, tā vieglāk.
8. Dokumentus, kas atbilst attaisnojuma dokumentiem noteiktajām prasībām, izmanto ierakstiem grāmatvedības reģistros, lai sistematizētu šajos dokumentos ietverto informāciju par uzņēmuma saimnieciskajiem darījumiem. Ja attaisnojuma dokuments sagatavots rakstiski (papīra formā), pēc tā ierakstīšanas attiecīgajā grāmatvedības reģistrā uz dokumenta norāda ieraksta kārtas numuru.
15. Norādījumu par to, kura grāmatvedības konta kredītā un kura konta debetā ierakstāma saimnieciskā darījuma summa (iegrāmatojums), izdara rakstiski uz papīra formā sagatavota attaisnojuma dokumenta vai viendabīgu dokumentu kopsavilkuma vai nodrošina šī iegrāmatojuma atšifrējumu, ja iegrāmatojumu veic elektroniski, un atbilstoši šim iegrāmatojumam izdara ierakstus attiecīgajos kontos.
Vārdu sakot, doma ir - lai kvalificēta trešā persona varētu saprast!
Es rakstu gan numuru, gan grāmatojumus. Man pašam tā ir vieglāk.
Bankas konta izdrukai norādu tikai pretējo grāmatojumu, bet esmu gatavs drukāt pašu izdruku ar visiem numuriem pēc pieprasījuma.
P.S. Praksē esmu sastapies ar situācijām, ka neraksta neko - un tas nu nav pareizi.
Es rakstu rikai unikālo galvenās grāmatas dokumenta numuru un man tā ir vieglāk. Jau vairākus gadus, agrāk rakstīju arī grāmatojumus un mani tas izbesīja, ka uz tiem mazajiem čekiem jāiespiež D xxxx un K xxxx. Jebkurā laikā, izdrukājot kontu reģistrus var atrast dokumentu pēc numura reģistrā. Un arī trešā persona, to var izdarīt, kā jau daudzreiz ir darījuši un aizrādījumu nav bijis, ka nepārskatāma grāmatvedība. Bet pilnīgi bez jebkādas atzīmes,attaisnojuma dokuments norāda, ka nav grāmatots.
Bet ja esat jaunā darbā, neesat ārpakalpojuma un iepriekšējā grāmatvede nebija ārpakalpojuma, tad jau visu datorā atradīsiet.
Uz mazajiem čekiem es arī nerakstu grāmatojumus. Tikai grāmatojuma reģistrācijas numuru. Priekš tam ir avansa norēķinu pārskats, kur šis numurs ir atrodams.
Es uz čekiem nerakstu neko, izņemot, ja kaut kas jau ir knapi salasāms. Kontējumi būs redzami uz avansu norēķina, kas ir viens no " kopsavilkumiem" .
Ja nu īpašs gadījums (piem. ir gaidāma pārbaude), tad uzrakstu čeka kārtas numuru avansa norēķinā. Grāmatojuma reģistrācijas numuru Jumis piešķir tad, kad avansu norēķins tiek kontēts, līdz ar to čeka ievadīšanas brīdī tas nemaz vēl nav zināms.
Uz rēķiniem un citiem attaisnojuma dokumentiem gan es rakstu kontējumus un dažreiz vēl citus savus paskaidrojumus, ja man tie šķiet būtiski.
ставьте на документе хоть цветочек или звёздочку, если по этим признакам используя программу можно найти соответствующие проводки в базе, учёт должен быть прозрачным
порядковый номер ДОКУМЕНТА в регистре требуют для того, чтоб задним числом чего не вставить-убрать
Es uz čekiem nerakstu neko, izņemot, ja kaut kas jau ir knapi salasāms. Kontējumi būs redzami uz avansu norēķina, kas ir viens no " kopsavilkumiem" .
Es gan rakstu, pašai, ja kaut ko ātrumā jāpārbauda, ir vieglāk, it sevišķi, ja av. norēķins vēl nav izdrukāts.
Rakstu tikai D kontu, kārtas nr., ja būs vajadzīgs reģ.nr., tad būs pašas izveidota atskaite jāizdrukā - Jumī ir tāda iespēja.
Atveriet metodiku un izlasiet, ko un kā tai uzņēmumā paredzēts uz dokumentiem ir paredzēts rakstīt.
A tam obligāti ir jābūt atrūnātam metodikā?
Piemērām manā metodikā nekas tāds nav atrunāts........
Pēdējais laiks vērt vaļā muti un sākt runāt, runāt, kamēr atrunāsiet.
Ja Jūsu rīcībā ir nekvalitatīvs dokuments, tas nenozīmē, ka tā arī var palikt.
Uz visiem attaisnojuma dokumentiem, kuri tiek reģistrēti grāmatvedības reģistros (liels vai mazs, tam nav nozīmes), ir jāatzīmē arī dokumenta reģistrācijas numurs. Protams, arī kontējums - ja vien tie nav čeki pie Avansa norēķina, jo tad kontējumi ir Avansa norēķinā fiksēti.
У нас на тематике на СГД акте был пункт, есть уникальный номер? ДА/НЕТ, есть ли проводки? ДА/НЕТ.
Если проводок нет, то по уникальному номеру работники СГД должны были по выпискам проверить проводки. Вот и все.
Nu atraduši par ko velt kašķi-
dokumentus salikt sistemātiski ( datums vai dokumenta Nr katrā lietā) sistēmu censties nemainīt . programmā- ir taču dokumenta datums un sērija un Nr- ja dokumenti sistematizēti pēc vienas no šim pazīmēm- kāda velna pēc rakstīt uz katra dokumenta Nr. Protams ja nebūs cits par ko piekasīties- pārbaudē pateiks NAV reģistrācijas Nr . nav kontējums uz dokumenta - bet ja vienveidīgajam dokumentu kopumam pievieno sarakstu ar grāmatojumiem -(identiskā ierakstu secībā kā dokumenti vākos). Tur tiešam ir jātēlo īpašs kašķis lai piesietos par formālās prasības- nav dokumenta reģidstrācijas Nr un grāmatojums uz dokumenta.
На всех документах пишу номер проводки, присвоенный программой. И не потому что проверяющие могут придраться, а потому что самим не запутаться что введено в программу, а что нет, а также найти и исправить, если ввели с ошибкой.
На всех документах пишу номер проводки, присвоенный программой. И не потому что проверяющие могут придраться, а потому что самим не запутаться что введено в программу, а что нет, а также найти и исправить, если ввели с ошибкой.
Gluži manas domas. Ja uz dokumenta ir šie dati, tad zinu, kur meklēt, un zinu, ka dokuments ir ievadīts programmā.
Закрыть
Краткое описание нарушения