Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

Atvaļinājuma dienu/stundu noteikšana, ja katrā nedēļā viss tiek plānots savādāk К списку тем

Atvaļinājuma dienu/stundu noteikšana, ja katrā nedēļā viss tiek plānots savādāk
Ir darbinieks ar stundas algu, kuram katru nedēļu ir savs darba grafiks. Piem., vienu nedēļu 1.dien-5h 2.dien-2h, citu nedēļu 4.dien-2h 5.dien-6h vēl citu nedēļu kaut kā pavisam savādāk. Darbu plāno katru nedēļu nākamai nedēļai uz priekšu.

Tagad šādam darbiniekam ir jāiet atvaļinājumā uz 2 kalendārām nedēļām (no 4. jūlija - 17. jūlijam). Jautājums - par cik dienām vai stundām ir jāmaksā atvaļinājums?

Darba likuma 75. pants saka:
"(8) Par ikgadējā apmaksātā atvaļinājuma vai apmaksātā papildatvaļinājuma laiku izmaksājamās samaksas summu aprēķina, dienas vai stundas vidējo izpeļņu reizinot ar darba dienu vai stundu skaitu atvaļinājuma laikā."

Bet mēs taču darbinieku laižam atvaļinājumā un šajās divās nedēļās plānojam 0 dienas/stundas. Skaidrs, ka kaut kas tomēr ir jāmaksā? Varbūt ir jārēķina vidējais darba stundu skaits dienā no pēdējiem 6 mēnešiem un tas arī ir jāapmaksā?
Andrisz
Andrisz 30.06.2016 09:31
58 сообщений на сайте

Ответы (9)

p.s. Kurai iestādei ar šādiem jautājumiem uzplīties. Vai VDI būs īstie? Gribētos rakstisku atbildi, bet viņiem ir tikai konsultāciju telefoni.
Andrisz
Andrisz 30.06.2016 09:36
58 сообщений на сайте
Jautājums ir, maigi izsakoties, muļķīgs.
Pieņemiet darbā grāmatvedi, grāmatvedis to visu zinās
Klvn2
Klvn2 30.06.2016 10:11
нет сообщений на сайте
В ВДИ писать бесполезно. У них с арифметикой напряженка.
Принцип всех ритуальных плясок вокруг среднего заработка - сохранить на время оправданного отсутствия привычный заработок. Из этого принципа можете и написать свою методику.

Мое мнение, высказанное немного по другому поводу http://***censored***/raksti/darbinieki/atvalinajums/cik-atvalinajuma-dienas-ir-jaapmaksa/9428

Pēc tam vajag aprēķināt vidējo darba dienu skaitu noteiktā kalendāra dienu periodā. Piemēram, 6 mēnešu laikā pirms atlaišanas bija 183 kalendāra dienas, no tiem darbinieks nostrādāja 120 dienas, jeb 120 / 183 = 0,6557 darba dienas par vienu kalendāra dienu. Kompensācija jāaprēķina par 2,8379 x 0,6557 = 1,86 dienam.

Этот принцип подойдет и для вашего случая.
Maija
Maija 30.06.2016 10:30
28223 сообщения на сайте
Maija, Jūsu skaidrojumu viņi nesapratīs, jo viņiem nav pamatzināšanas un skaidrība šajā jautājumā
Bet mēs taču darbinieku laižam atvaļinājumā un šajās divās nedēļās plānojam 0 dienas/stundas. Skaidrs, ka kaut kas tomēr ir jāmaksā?
Klvn2
Klvn2 30.06.2016 11:15
нет сообщений на сайте
Ir darbinieks ar stundas algu, kuram katru nedēļu ir savs darba grafiks. Piem., vienu nedēļu 1.dien-5h2.dien-2h, citu nedēļu 4.dien-2h5.dien-6h vēl citu nedēļu kaut kā pavisam savādāk. Darbu plāno katru nedēļu nākamai nedēļai uz priekšu.
Un kas tam darbiniekam ir rakstīts darba līgumā?
Japaina
Japaina 30.06.2016 11:30
10269 сообщений на сайте
Да никто этого не понимает. Я тоже со всеми своими знаниями и жизненным опцтом не понимаю, как можно оплачивать предполагаемые рабочие дни в отпуске. Одно дело, когда работник неожиданно заболел и график был составлен заранее. А если работник уходит в отпуск, кто будет ставить его в график, особенно, если графики работы могут меняться? Обычно на время отпуска рабочие часы расписываются по оставшимся работникам. Или предполагаемые рабочие дни, когда работник увольняется.

Поэтому и бесполезно писать в ВДИ.

Но уж скоро закон написан, как-то надо выкручиваться. Вот я и предлагаю сохранить работнику средний заработок.Коль скоро средний заработок рассчитывается делением заработка за 6 календарных месяцев на число рабочих дней, так и умножаем на среднее число рабочих дней в календарный период отпуска.

Этих проблем бы не было, если бы в отпуске оплачивались календарные дни.
Maija
Maija 30.06.2016 11:31
28223 сообщения на сайте
p.s. Kurai iestādei ar šādiem jautājumiem uzplīties. Vai VDI būs īstie? Gribētos rakstisku atbildi, bet viņiem ir tikai konsultāciju telefoni.
Andrisz 30.06.2016 09:36
Mūsu valstī (muļķu zemē) tas nav iespējams.
Es atļāvos piezvanīt uz LM tieši MK noteikumu autorei - viņa pārbijusies man atbildēja - Es nezinu! Es no tā neko nesaprotu! Lieciet mani mierā! Rakstiet rakstiski Eiropai!
Uzrakstīju eiropa@eiropa.eu- neatbild.

Klausiet Maijai - aprēķiniet DLK un atvaļinājuma naudu!

Vai arī -
Atsūtiet man personas kartīti, kurā ir redzama aprēķinātā alga, darba periodu, par kuru atvaļinājums, atvaļinājuma laiku - aprēķināšu un katru ciparu aprakstīšu - no kurienes kas ņemts.
Es šodien esmu labs.
Aivars007
Aivars007 30.06.2016 12:39
26984 сообщения на сайте

Es šodien esmu labs.
Aivars007 30.06.2016 12:39
Kā saka надо ловить момент
Vrgramatvede
Vrgramatvede 30.06.2016 15:27
176 сообщений на сайте
Ķeriet!
Kurš paspēs, kurš nogulēs...
Aivars007
Aivars007 30.06.2016 17:38
26984 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.