Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kapitālā celtniecība saimnieciskā kārtā К списку тем
Kapitālā celtniecība saimnieciskā kārtā
Labdien!
Man ir jautājums, kur mans viedoklis nesaskan ar priekšniecības viedokli. Lieta sekojoša- tiek celts 3. stāvs 2 stāvu mājai, kas ir SIA īpašums un tiek izmantota saimnieciskajā darbībā. Būvdokumenti visi ir kārtībā, bet problēma ir ar grāmatvedību. Mūsu uzņēmums pats iepērk celtniecības materiālus, bet celtniecības pakalpojumus pērk no mikrouzņēmumiem, un nav nekādu celtniecības tāmju, kas attiecas uz materiāliem, ir pieņemšanas nodošanas akti tikai par izpildītajiem darbiem. Mans uzskats ir tāds, ka tādā gadījumā izlietotie celtniecības materiāli ar aktu ir jānoraksta pašiem, bet priekšniecība uzskata, ka tas ir lieks darbs. Ir paredzams, ka šogad būs vajadzīgs zvērināta revidenta atzinums gada pārskatam, un es neesmu pārliecināta, ka viņam nebūs jautājumu, kur ir likti visi materiāli par daudzdesmit tūkstošiem eiro. Ko man darīt un kā argumentēt, ka nevar vienkārši tāpat norakstīt tādu lērumu celtniecības materiālu? Padalieties pieredzē, kā jums ir gājis ar kapitālo celtniecību.
Ответы (6)
Ну а что тут скажешь, если начальство под это дело еще себе особнячок достроить хочет.
Придут ревиденты, они и объяснять все, что надо. Если не ревиденты, то ВИД объяснит. Но это будет стоить дороже.
Visas summas gan par materiāliem, gan pakalpojumiem krāju kontā 1240 (PL izveidošana), ko celtniec. beigās pievieno ēkas vērtībai.
Pats par sevi saprotams, ka ir nepieciešama saprātīga un patiesībai atbilstoša tāme, arī būvatļauja. Vēlams, lai tāmi būtu parakstījis sertificēts būvdarbu vadītājs.
Ja tā visa nav - lai viszinošais priekšnieks jau tagad sāk krāt naudiņu nepamatoti atskaitītajam PVN, soda naudai un nokavējuma naudai, kā arī UINam utt.
No attiecīgas summas - arī kriminālatbildība. To var savlaicīgi noskaidrot Finansu policijā.
Runa ir par tādu uzņēmumu, kas nav ne PVN, ne UIN maksātājs, tb, biedrība. Tā ka faktiskais sods varētu būt tāds, ka VID, neredzot materiālu norakstīšanas aktus, varētu to visu klasificēt kā pašpatēriņu, no kā jāmaksā visi algas nodokļi. Tas ir tas, ko es gribētu savai priekšniecībai pateikt, bet man nav argumentu, jo mūsu likumi ir uzrakstīti tā, ka viņus var saprast visādi. Nu pasakiet, kā es tīri ar likumu pantiem varētu paskaidrot, ka ir jābūt norakstīšanas aktiem, pat ja tāmju nav. Bet tagad sanāk tā kā te jau minēja, tikpat labi visi materiāli varētu būt aizgājuši privātmājas celtniecībai, bet biedrību likumā ir aizliegts kopmantu tērēt savām vajadzībām.
Ko lai saka - Latvijas ikdiena! Uz katra stūra.
Paliek jautājums - no kurienes biedrībai nauda, par kuras izlietošanu nevienam "galva nesāp"?
Man personīgi padoma nav. 90%
Lieta sekojoša- tiek celts 3. stāvs 2 stāvu mājai, kas ir SIA īpašums un tiek izmantota saimnieciskajā darbībā.
kur ir likti visi materiāli par daudzdesmit tūkstošiem eiro.
Kur dabūjāt tādu naudu??? Interesanti, kam pieder tas SIA?
Padalieties pieredzē, kā jums ir gājis ar kapitālo celtniecību.
Runa ir par tādu uzņēmumu, kas nav ne PVN, ne UIN maksātājs, tb, biedrība.
Nu viena ''gudra'' biedrība
Закрыть
Краткое описание нарушения