Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

darba līdzdalības koeficients К списку тем

darba līdzdalības koeficients
Sveiki.Kas tas par koeficientu?Es nevienā likumā nevaru viņu atrast. 6 mēnešos esmu nostrādājis 716stundas no 989st. Nenostrādātās stundas šajā periodā bija slimibas lapas B un apmaksats atvaļinājums. Ar kādu likuma pantu tad piemēro man to koeficientu,ja mana prombūtne bija attaisnojoša?
Citron4iks
Citron4iks 16.08.2016 17:49
4 сообщения на сайте

Ответы (8)

Нет такого коэффиициента ни в одном законе и никогда не было
Иногда его рассчитывают для компенсаций за неиспользованный отпуск, чтобы перевести календарные дни в оплачиваемые.

Но к вашей ситуации он не имеет никакого отношения.
Maija
Maija 16.08.2016 18:15
28223 сообщения на сайте
darba līdzdalības koeficients

Tādu koeficientu citreiz izmanto darba algas aprēķinam atkarībā no konktrēta darbinieka ieguldījuma kāda darbinieku grupas kopēja darba uzdevuma izpildē. Tas nav noteikts likumos, bet konkrētas firmas darba algas aprēķina metodikā. Piemēram, kādas lietas izgatavošanā piedālas vairāki cilvēki, katrs izpilda savu darba daļu un ir noteikti kaut-kādi parametri viņa ieguldīta darba novērtēšanai. Atkarībā no tā tiek sadalīta darba algas kopēja summa par pasūtījumu starp pasūtījuma izpildītājiem.

Jautājumu par šo koeficientu vajag uzdot savā firmā, tam jābūt noteiktam kaut-kādā iekšējā normativajā dokumentā vai darba līgumā vai darba koplīgumā
Meek
Meek 16.08.2016 19:01
5684 сообщения на сайте
Darba līgumā nav nekas par koeficientiem rakstīts.Alga summētā.Kas vēl par iekšējiem normatīvajiem dokumentiem? Neviens nav mani ar tādiem iepazīstinājis.Kā man piespiest grāmatvedi pārrēķināt atvaļinājumu? Ar darba inspekciju vai? Es te pastudēju likumu un atradu, ka jāmaksa pec 75panta 4daļas, ja ir summētais.
Citron4iks
Citron4iks 16.08.2016 19:31
4 сообщения на сайте
Lieciet savai grāmatvedei DL priekšā, kur skaidri un gaiši rakstīts:

Ja darbiniekam ir noteikts summētais darba laiks, dienas vidējo izpeļņu aprēķina, stundas vidējo izpeļņu reizinot ar vidējo nostrādāto stundu skaitu darba dienā, kuru aprēķina, pēdējo sešu mēnešu laikā NOSTRĀDĀTO stundu skaitu dalot ar kalendāra darba dienu skaitu (izņemot attaisnotu prombūtni) pēdējo sešu mēnešu laikā. NOSTRĀDĀTO dienu skaitā neietilpst pārejošas darbnespējas dienas, atvaļinājuma dienas un dienas, kad darbinieks nav veicis darbu šā likuma 74.pantapirmajā un sestajā daļā minētajos gadījumos.

Nav tur nekādu koeficientu.
Ja nepiekrīt, var piedraudēt ar darba inspekciju. Iespējams viņai ir arī citi brīnumi.
Maija
Maija 16.08.2016 19:40
28223 сообщения на сайте
Paldies par info,kad lieta būs galā došu ziņu,kas man tur galu galā sanāca.
Citron4iks
Citron4iks 16.08.2016 20:02
4 сообщения на сайте
reizinot ar vidējo nostrādāto stundu skaitu darba dienā,
kuru aprēķina, pēdējo sešu mēnešu laikā NOSTRĀDĀTO stundu skaitu dalot ar kalendāra darba dienu skaitu (izņemot attaisnotu prombūtni) pēdējo sešu mēnešu laikā.
Lūk, tas arīi ir šis koeficients.
Ja jūs esiet nodarbināta normālo darba laiku, tad vidēji dienā pēc šāda aprēķina iznāks apmēram 8 stundas.
Ja jūs strādājiet mazāk, tad dienā videji iznāk mazak par 8 stundām.
Lai jūsu vidēja izpeļņa neciestu, faktiski nostrādātās stundas pēdējos sešos menešos tiks dalītas ar dienu skaitu šaja periodā, izslēdzot slimības un atvaļinājuma dienas.
Arī tad pie normalās slodzes jums dienā būs 8 stundas, bet nepilna darba laika gadījumā, attiecīgi, mazak!
Bez cipariem, neviens jums neko precīzāk šeit nepateiks.
Mu-maija
Mu-maija 16.08.2016 21:49
15885 сообщений на сайте
Grāmatvede atsūtija lapu, ka aprēķins veikts pēc 75p.4d . Zvanu uz kantori un prasu kā aprēķinājusi vidējo nostrādāto stundu skaitu dienā?Atbilde 6m. nostradato stundu skaitu dalu ar 6m darba dienu skaitu.Esprasu, kas rakstīts 4d. iekavās? 30sek pauze apstulba laikam.Izņemot attaisnotu prombūtni šī saka.Cikman attaisnotas dienas prasu?atbilde:ES NEZINU KAS IR ATTAISNOTA PROMBŪTNE...Pēc aicinājuma izlasīt 75 pantu atcirta ka nav laika te katram strādniekam rēķināt un klausule tika nomesta.Grāmatvede ārpusštata,laikam jau tajos kantoros šitādi vien sēž.
Citron4iks
Citron4iks 17.08.2016 18:24
4 сообщения на сайте
Vispār jau saskaņā ar DL gramatvedim ir pienākums paskaidrot aprēķinus
Laikam to arī nav lasījusi līdz galam...

Kā jebkurā jomā, šodien ļoti daudz šādu speču - turklāt ar sertifikātiem...
Mu-maija
Mu-maija 17.08.2016 18:47
15885 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.