Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par zaudējumu atlīdzināšanu К списку тем
Par zaudējumu atlīdzināšanu
Labdien!
Saskāros ar man ne visai skaidru situāciju. Lieta ir sekojoša: uzņēmums atbrīvoja no darba darbinieku, kurš zaga. Fakts tika konstatēts pēc preču krājumu inventarizācijas veikšanas. Abas puses savstarpēji vienojās, ka zaudējumu darbinieks labprātīgi atlīdzinās, lai tik netiek ierosināta krimināllieta un tika sastādīta vienošanās par zaudējumu atlīdzināšanu. Pie manis dokuments ir nonācis,bet jautājums ir par to, kā pareizi iegrāmatot. Tas viennozīmīgi nav aizdevums, jo tur būtu skaidrs, kā grāmatot. Kā Jūs ieteiktu grāmatot? Pašai man nav īsti saprotams, kā pareizi iegrāmatot...
Jau laikus pateicos par padomiem!
Ответы (4)
Ja pazuda vērtības. tās ir jānoraksta, tātad kreditējam krājumus, bet debetēsim (?)
ne jau zaudējumu kontu, bet parādu, kontu paši izvēlaties, no 23xx. Pamatojums - akti ar visiem paskaidrojumiem.
Kad segs - tad vai nu iemaksās (D 26 K 23) vai ieturēsiet no algas (D 56 K 23), bet ne vairāk par 20% no izmaksājamās summas (DL 80. pants ar atsauci uz 79. pantu)
vai ieturēsiet no algas (D 56 K 23), bet ne vairāk par 20% no izmaksājamās summas (DL 80. pants ar atsauci uz 79. pantu)
Kāda vēl alga, ja atbrīvots.Būs sarežģīti atgūt parādu.
Lieta ir sekojoša: uzņēmums atbrīvoja no darba darbinieku, kurš zaga.
tur ir parakstīta vienošanās, kurā šis atlaistais darbinieks piekrīt noteiktā laika periodā šos zaudējumus segt. Esmu tikai grāmatvedis un pie vienošanās parakstīšanas un visām sarunām klāt nebiju. Ja jau pie kāda kopsaucēja abas puses nonāca, tad sanāk, ka abi apzinās situācijas būtību. Nepatīkama situācija ir izveidojusies, bet tur neko nedarīt. Mu-maija, paldies par padomu - vienu pusi gan biju domājusi pareizi grāmatot, bet par otru gan īsti neizpratu. Tagad ir kārtībā. Paldies! )
Japaina, tur Jums ir taisnība, ka var būt sarežģījumi parāda atgūšanā, bet puses tā vienojās...Tad jau redzēs, kā ies...
Paldies Jums ! )
Ja nepildīs solījumu, būs jagriežas tiesā un jāsadarbojas ar tiesas izpildītāju.
Mācība: darbiniekus (riska jomās) laikus ir jākontrolē
Lai veicas.
Закрыть
Краткое описание нарушения