Vienkāršā ieraksta grāmatvedība, nekā īpatnēja tur nav. Nesaprotu, kur Jums tie daudzie jautājumi.
Nav viss tik vienkārši! Vińš jau visu šo gadu veic savu saimniecisko darbību un vińa iepriekšējā grāmatvede pirmos divus ceturkšńus ir vadījusi uzskaiti divkāršā ieraksta grāmatvedībā. Apskatot sańemtās izdrukas, redzu ka visa uzskaite tika veikta kā avansa norēkinu personai, kur visi degviela un servisa pakalpojumi par 100% aiziet izdevumos (vai tad nevajadzēja 50% vai 70%), citi izdevumi vispār neparādās, piem. Par telefonu, tehnisko apskati u.c.,ko vińš varētu norakstīt izdevumos. Tas mani mulsina. Es vispār esmu nolēmusi visu pārtaisīt vienkātšajā ierakstā, jo ienākumi nav bijuši tādi par kuriem tiktu sniegtas zińas VID.
Tālāk - bankas konts ir viens kopīgs. Varētu pēc noklusējuma domāt, ka apgrozībā ir tikai skaidrā nauda, bet starp salīmētajiem čekiem ir tādi, kur ir maksāts ar karti. Ja es gribu tagad visu pārtaisīt, vai man saimniecisko ieńēmumu un izdevumu žurnālā ir jāpārraksta katrs maksājums no bankas konta izraksta (protams, pa attiecīgajām ailēm) vai var vienkārši uzrakstīt kopējā ciparā ar saimniecisko darbību nesaistīti izdevumi?
Tālāk - maršruta lapas! Instruktors bola acis - kas tās tādas? Man interesē, kā vińam tas maršruts tajā lapā jāuzrāda - vai tiešām sīki un smalki jāapraksta pa kurām ielām visu dienu braukts?
Tā ka jautājumi ir un noteikti būs vēl!