Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Для новичков

Pāsnodarbinātais ar ienākumiem internetā К списку тем

Pāsnodarbinātais ar ienākumiem internetā
Situācija tāda, ka sāku internetā dažādos veidos gūt regulārus ienākumus. Nauda nāk no ārzemju klientiem Paypal.

Tā kā viss darbs notiek mājās pie datora, interesē, ko varu skaitīt pie izdevumiem. Pirmās lietas, kas nāk prātā, ir interneta, elektrības rēķins. Vai izdevumiem var skaitīt klāt arī jaunu, darbam nepieciešamu programmu pirkumus? Telefona rēķinu (pat ja darba vajadzībām izmantoju ļoti reti)?

Vēl vēlos pārliecināties, ka pareizi esmu sapratis IIN un VSAOI aprēķinu:

Piemēram, mēneša ieņēmumi ir €1000.

Atskaitu izdevumus €100. Paliek €900.

VSAOI izvēlos maksāt minimālo likmi - no €370 30,58% - €113. Paliek €787.

Tajā mēnesī vēl aizeju pie zobārsta, kas izmaksā 100eur un to norakstu pie attaisnotajiem izdevumiem.

No atlikušajiem €687 atskaitu 23% IIN, kas ir €158.

Beigās paliek €529.

Vai aprēķinu secība ir pareiza?
Jurgen
Jurgen 11.10.2016 19:53
3 сообщения на сайте

Ответы (8)

Nē, nav pareiza.
Aivareno
Aivareno 11.10.2016 20:03
6641 сообщение на сайте
ага, в расходы ещё можно туал.бумагу, мыло и котлеты. Мы все так расходы подсчитываем
Slazda
Slazda 11.10.2016 20:31
1613 сообщений на сайте
Vismaz vienu reizi jāaiziet uz maksas konsultāciju pie kvalificēta grāmatveža.
Internetā Jūs naudu pelnīt varat, ja esat atradis tādu iespēju.
Bet iemācīties grāmatveža amatu internetā nevar, diemžēl.
Aivars007
Aivars007 12.10.2016 08:53
26984 сообщения на сайте
Vismaz vienu reizi jāaiziet uz maksas konsultāciju pie kvalificēta grāmatveža.
Internetā Jūs naudu pelnīt varat, ja esat atradis tādu iespēju.
Bet iemācīties grāmatveža amatu internetā nevar, diemžēl.
Aivars007 12.10.2016 08:53
Jā, uz konsultāciju pie grāmatveža iešu jebkurā gadījumā. Paldies par vismaz sakarīgu atbildi. Vienīgi liekas dīvaini, ka citiem ir laiks visu izlasīt un noderīga paskaidrojuma vietā uzrakstīt pasīvi agresīvus komentārus.
Jurgen
Jurgen 12.10.2016 09:05
3 сообщения на сайте
Bez "pasīvi agresīviem komentāriem" mūsdienās neviens nesaprot.
Varbūt vienlaicīgi aizrakstiet kādam advokātam, lai Jums sagatavo internetā prasības pieteikumu tiesai. Ko, a? Sarunāts?
Kāda mārrutka pēc grāmatveži tiek uzskatīti par kaut kādiem zemākas šķiras cilvēkiem?!?
Un tas tā ir joprojām, jo arī šajā forumā viena otra tante par katru cenu cenšas izmācīt par grāmatvežiem cilvjus, kuriem nav pat vismazākās sajēgas par grāmatvedības pamatiem, nerunājot jau nemaz par niansēm,
Esmu runājis.
MVVNACFDV
Aivars007
Aivars007 12.10.2016 09:57
26984 сообщения на сайте
Uz Jūsu sākotnējo jautājumu kolēģis jau atbildēja - Jūsu variants NAV pareizs.
Jo... Jūs kaut kur kaut ko esat dzirdējis - citiem vārdiem sakot "viena tante teica".

Saimnieciskās darbības veicēja ieņēmumu un izdevumu žurnāls nav tas pats, kas fiziskas personas gada ienākumu deklarācija. Jūs esat sabēris visu vienā katlā.
Palasiet Likumu par IIN - tajā atradīsiet atbildes, kādi izdevumi var tikt uzskatīti par attaisnotiem izdevumiem, kurus atļauts ierakstīt augstāk minētajā žurnālā.
Palasiet arī www.ikl.lv- atradīsiet daudz noderīga.
Aivars007
Aivars007 12.10.2016 10:02
26984 сообщения на сайте
Bez "pasīvi agresīviem komentāriem" mūsdienās neviens nesaprot.
Varbūt vienlaicīgi aizrakstiet kādam advokātam, lai Jums sagatavo internetā prasības pieteikumu tiesai. Ko, a? Sarunāts?
Kāda mārrutka pēc grāmatveži tiek uzskatīti par kaut kādiem zemākas šķiras cilvēkiem?!?
Un tas tā ir joprojām, jo arī šajā forumā viena otra tante par katru cenu cenšas izmācīt par grāmatvežiem cilvjus, kuriem nav pat vismazākās sajēgas par grāmatvedības pamatiem, nerunājot jau nemaz par niansēm,
Esmu runājis.
MVVNACFDV
Aivars007 12.10.2016 09:57
Par citiem nemāku spriest, vai nesaprot bez agresīviem komentāriem bet, cik esmu palasījis citas atbildes šajā forumā, grāmatvežiem patīk parastajam cilvēkam "braukt" virsū par vienkāršiem jautājumiem. Nezinu vai tie ir kādi mazvērtības kompleksi, bet neviens neuzskata jūs par zemākas šķiras cilvēkiem.

Ja man kāds palūdz padomu savā nozarē, man nav problēmu tās pāris minūtes palīdzēt un atbildēt uz jautājumiem, kurus pārzinu, bez kaut kādiem pārmetumiem vai pārākuma apziņas, ka es, redz, zinu vairāk un tu esi muļķis. Man tādos gadījumos arī nav sajūta, ka mani izmanto un negrib maksāt par manu pieredzi vai pakalpojumiem.

Saprotu, ka jums gan jau apriebies, ka te nāk cilvēki un prasa padomus. Paldies, ka vismaz beigās parādījāt ceļu, kur meklēt vairāk informācijas. Ar to arī būtu pieticis sākumā. Paldies.
Jurgen
Jurgen 12.10.2016 13:19
3 сообщения на сайте
Ar pāris minūšu komentāru, diez vai būs iespējams aizlāpīt šo problemu...
Un kā jūs, pat bez pamatzināšanām, spējiet novērtēt, vai jautājumi ir "pāris minūšu" vērti?
Mu-maija
Mu-maija 15.10.2016 13:23
15885 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.