Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Algas aprēķins
Labdien!
Man, kā "zaļai" ir jautājums - netieku īsti skaidrībā. Ja darba alga ir noteikta 530 EUR mēnesī... Novembrī būs nostrādātas 177 darba stundas, no kurām 168 apmaksātās šinī mēnesī. Darbs ir maiņās - jāstrādā diennakti, tātad, darba algā pēc būtības jau ietilplst arī nakts stundas. Iekrīt šomēnes 8 diennaktis, un 15 stundas no šīm ir 18. novembrī, tātad, tāpat kā pārstrādātās 9 - ar 100% piemaksu. Kur man likt šīs 24 stundas, kas ir ar dubultapmaksu?
Tā tak ir, ka man šie 530 jāsadala ar 168, lai dabūtu stundas likmi, un tās dubultapmaksātās stundas ir jāpareizina ar dubultstundu samaksu.
Tātad - 530/168=3.155*2=6.31*24=151.44
Un bruto alga par novembra mēnesi sanāks 151.44+530=681.44???
vai man tās 24 stundas vnk ir jāpareizina ar vēl 3.155?
es saputrojos....
Ответы (10)
Nesmalkjūtīgs un naivs jautājums - kā Jūs nokļuvāt šajā amatā? Vai visu grāmatvedības uzskaiti, tajā skaitā nodokļu aprēķinus plānojat iemācīties šajā forumā?
MVVNACFDV
Novembrī būs nostrādātas 177 darba stundas, no kurām 168 apmaksātās šinī mēnesī.
Šis ir labs. Paskatījos kalendārā - neatradu tur mēnesi ar nosaukumu -
šinī mēnesī
es saputrojos....
Ārī saķīseļojāties.
Nepažēlojiet naudu un aizejiet pie profesionāla grāmatveža, kurš Jums iemācīs grāmatvedības uzskaiti.
Vēl arī loģiku derētu pamācīties!
Kur nu tā apkārt tagad skraidīs! Ir taču kautrīga!
Tāds kā!
Izsaku līdzjūtību ''zaļās'' darbiniekiem
Izsaku līdzjūtību ''zaļās'' darbiniekiem
un vadītājam!
Par "zaļajiem" un ne tikai -> klienta teksts - mēs esam MUN maksātāji, mums rēķinā vajag PVN 9%.
Šis ir labs. Paskatījos kalendārā - neatradu tur mēnesi ar nosaukumu -
šinī mēnesī
Oriģinālā Kautrīgās frāze, protams, arī jauka, bet šinī, šai un šajā ir paralēlformas.
Ar to atšķirību, ka "šinī" un "šai" ir žargons.
Tikai daiļliteratūrā šos vārdus lieto.
Tāpat kā "sekojošā kārtībā". Nekāda kārtība nekam neseko.
Pareizi ir "šādā kārtībā".
Bet... nav ko "cepties", drīz tāpat mēs vairs nesapratīsim, ko "latvijci" runā, raksta.
Jau tagad laukos vecāki cilvēki lielu daļu nesaprot - ne kūl, ne kruta, ne jap, ne lol.
Debilisms vairojas - kā sēnes pēc lietus.
Atvedi man tādas smukas rozītes! Kā ta' sauc - uz Gaujas modi bija!
- Gaujard!
- Kas tā folija tāda ir?
Sastādot darba līgumu puses vienojas - par darba laika ilgumu, un var noteikt vienu no sekojošām Darba likumā paredzētajām darba laika organizācijas formām: nakts darbs, maiņu darbs; summētais darba laiks.
Un kā jums maiņu darba gadījumā (nosaka stundas tarifa likmi) vienas maiņas garums nepārsniedz normālo dienas darba laiku, proti 8 stundas, darbinieks nedrīkst būt nodarbināts 2 maiņas pēc kārtas, maiņas nomaina viena otru laikā, kāds noteikts grafikā. Darbinieka mēneša darba laiks atbilst attiecīgā mēneša normālā darba laika stundām.
Закрыть
Краткое описание нарушения