Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
MUN soc nodoklis pensionāram no 2017. gada К списку тем
MUN soc nodoklis pensionāram no 2017. gada
Labdien!
Vai persioāriem, I un II grupas invalīdiem no 2017. gada obligātās soc. iemaksas būs jāveic (ja strādā pilnu darba laiku), no 380,00 eur 3/8 daļas. t.i 380*0,735=142,50 (soc. apliekams objekts)*28,7%=40,90?
Bet', ja pensionārs strādā nepilnu laiku ar darba algu 350,00 eur, tad soc.jāveic būs no 350,00 eur*28,7%=100,45?
Tā ir?
Pēdējā laikā jau vairs neko nesaprotu. Lūdzu palīdziet
Ответы (25)
3/8 no Valstī noteiktās pensionāru likmes.
Kas tā par "pensionāru likmi", no kuras jāmaksā???
ES laikam atpalieku......
Obligāto iemaksu likme darba ņēmējam, kurš sasniedzis vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, vai kuram ir piešķirta valsts vecuma pensija (tai skaitā priekšlaicīgi), ir 28,75 % no obligāto iemaksu objekta. Obligāto iemaksu likmes sadalījums starp darba devēju un darba ņēmēju ir attiecīgi 19,90 % un 8,85 %.
Domāju, ka runa iet par šo.
Kas tā par "pensionāru likmi", no kuras jāmaksā???
ES laikam atpalieku......
Visu mūžu soc. nodokļa likme nsionariem atšķirās no "parasto" darba-ņemēja soc.nodokļa likmi.
Tagad man viss ir skaidrs. Piezvanīju uz VID.
Pensionāriem minimālais soc. nodoklis jāmaksā tikai mikrouzņēmumā un tas ir 3/8 no Valstī noteiktās pensionāru likmes.
Parastajā SIA pensionāriem nav jāmaksā minimālais soc. nodoklis.
A nekā nebija! Par MUN nodarbināto pensionāru jāmaksā no 3/8, bet, ja vienlaikus strāda parastaja SIA, tad drīkst no faktiskas algas.
Закрыть
Краткое описание нарушения