Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Atgūt PVN no Vācijas К списку тем

Atgūt PVN no Vācijas
Labdien! Mēs (normāls SIA PVN maksātājs) pērkam preci no Vācijas pārdevēja. Līdz šim viss bija ok, rēķini nāca ar 0% PVN. Taču pēdējo rēķinu mums izrakstīja ar PVN , ko mēs nepamanot arī apmaksājām. Viņi tagad stāsta, ka tā esot kāda darbinieka nauzmanība vai kas tādā garā un labot netaisās.
Kā mums tagad dabūt to samaksāto PVN? No Vācijas vida pieprasīt?
Bison09
Bison09 24.11.2016 15:06
659 сообщений на сайте

Ответы (8)

EDSā ir attiecīgs dokuments.
Tikai - palasiet Metodiku - par kādu periodu, sākot no kādas summas varat prasīt.
Aivars007
Aivars007 24.11.2016 15:08
26984 сообщения на сайте
Iesniedziet to EDSā un pielikumā pašu pavadzīmi. Tas ir ļoti vienkārši, tikai izstudējiet noteikumus.
Atmaksas pieteikumu iesniedz apliekamā persona, kura atbilst šādiem nosacījumiem:

apliekamajai personai atmaksas periodā atmaksas dalībvalstī nav bijusi ne saimnieciskās darbības mītnesvieta, ne pastāvīgā iestāde, no kuras veikta saimnieciskā darbība, ne arī deklarētā dzīvesvieta vai pastāvīgā uzturēšanās vieta, ja pakalpojuma saņēmējam nav saimnieciskās darbības mītnesvietas vai pastāvīgās iestādes;
apliekamā persona atmaksas periodā nav piegādājusi preces vai nav sniegusi pakalpojumus atmaksas dalībvalstī, izņemot:
preču transporta pakalpojumu ES teritorijā un ar preču transportēšanu ES teritorijā saistīto pakalpojumu sniegšanu, ja par šiem pakalpojumiem nav jāmaksā nodoklis saskaņā ar atmaksas dalībvalstī spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem pievienotās vērtības nodokļa jomā;
preču piegādi vai pakalpojumu sniegšanu personām, kuras ir atbildīgas par nodokļa samaksu saskaņā ar atmaksas dalībvalstī spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem pievienotās vērtības nodokļa jomā.
Atmaksas periods var būt

ne ilgāks par vienu kalendāra gadu un ne īsāks par trijiem kalendāra mēnešiem;
īsāks par trijiem kalendāra mēnešiem, ja tie ir kalendāra gada pēdējie mēneši.
Atmaksai pieprasītā kopējā nodokļa summa nevar būt mazāka par

EUR 400 (vai līdzvērtīgu summu atmaksas dalībvalsts valūtā), ja atmaksas pieteikumā norādītais atmaksas periods ir īsāks par vienu kalendāra gadu, bet nav īsāks par trijiem kalendāra mēnešiem;
EUR 50 (vai līdzvērtīgu summu atmaksas dalībvalsts valūtā), ja atmaksas pieteikumā norādītais atmaksas periods ir viens kalendāra gads vai kalendāra gada pēdējie mēneši.
Atmaksas pieteikumu uzņēmums vai fiziska persona iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā ne vēlāk kā līdz tā kalendāra gada 30. septembrim.
Aivareno
Aivareno 24.11.2016 17:04
6641 сообщение на сайте
Milzīgs paldies! Bet tā īsti nevaru saprast, kad ir tie gadījumi, kad var atprasīt pārmaksāto PVN no pašas firmas, lai viņi atgriež un kad jāvēršas tās valsts ieņēmumu dienestā?
Jo šo situāciju es tā arī nesapratu, kāpēc pēkšņi uzlika PVN, cik ļoti un ko es varu ''uzbraukt'' viņiem? Jo sanāk, ka tā firma pārkāpj likumu par 0%PVN?
Bison09
Bison09 25.11.2016 17:04
659 сообщений на сайте
Manuprāt, tā firma ir pati kaut ko sajaukusi un izrakstījusi šo rēķinu nepareizi. Tā ir vienkārša kļūda- cilvēciskais faktors. Ja firma netaisās to labot, tad Jums tas ir jāsniedz to caur VID EDS. Cik ļoti Jūs varat viņiem "uzbraukt" nezinu, ja jau šie netaisās neko labot. Tā īsti - viņi neko nepārkāpj, jo PVN nomaksā savas valsts budžetā. Sliktāk būtu (pārkāpums), ja viņi piemērotu 0% likmi, bet tam nebūtu pamatojuma.
Aivareno
Aivareno 25.11.2016 17:31
6641 сообщение на сайте
Vēl kas šajā situācijā mani samulsināja - Vācijas firma tajā rēķinā uzskait;ija mūsu PVN likmi 21% un norādīja kaut kādu viņu PVN reģistrācijas nr mūsu valstī (lai gan ievadot internetā viņš nekur neparādās un nav aktīvs laikam)? Kāpēc ne viņu pašu 19%?
Manās darbībās tas reāli kaut ko maina?
Bison09
Bison09 01.12.2016 14:28
659 сообщений на сайте
Vācijas firma tajā rēķinā uzskait;ija mūsu PVN likmi 21% un norādīja kaut kādu viņu PVN reģistrācijas nr mūsu valstī
Bison09 01.12.2016 14:28
Так может они зарегистрированы ПВН-плательщиками в Латвии
Albina
Albina 01.12.2016 14:46
64700 сообщений на сайте
Pameklēju kārtīgāk un tiešām viņi ir reģistrēti arī ka mūsu valsts PVN maksātāji. Tad es pareizi saprotu kārīkoties: šo rēķinu ar uzlikto PVN varu likt priekšnodoklī un uzrādīt pie parastajiem iekšzemes darījumiem?
Savukārt turpmākos rēķinus bez PVN likt deklarācijā pie invoisiem un taisīt reverso PVN?

Paldies liels!!!
Bison09
Bison09 01.12.2016 14:54
659 сообщений на сайте
Да
Albina
Albina 01.12.2016 15:19
64700 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.