Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда

bērna kopšanas atvaļinājums К списку тем

bērna kopšanas atvaļinājums
Labdien, lūdzu padomu.

Darbiniece izlēma atteikties no pēcdzemdību B lapas, lai uzreiz ar bērna piedzimšanu saņemtu bērna kopšanas pabalstu + vecāku pabalstu.

VSAA iesniegumu par atteikšanos no B lapas sākot ar dzimšanas datumu uzrakstīja, bet DD par saviem plāniem neko nepateica. Tagad ir vīlusies, ka vecāku pabalsts izmaksāts, it kā viņa būtu strādājusi (30%). Darbā, protams, nebija, jo DD domāja, ka viņa ir uz B lapas (kā tas būtu normāli), bet pati domāja, ka ir BKA. Tagad vēlas, lai DD ziņo, ka viņa ir BKA ar atpakaļejošu datumu (jo viņa faktiski esot bijusi BKA).

Kā šo putru var strēbt un ko vispār te var darīt? Vai vispaŗ kaut ko var ar atpakaļejošu datumu mainīt?
Zhavoronoks
Zhavoronoks 06.12.2016 15:07
372 сообщения на сайте

Ответы (3)

Pirmkārt, jūsu Ziņojumā par VSAOI darbiniekam nebūs uzrādīta alga. Otrkārt, jums jāiesniedz Ziņojumu par bērnu kopšanas atvaļinājumu. Un, lai būtu drošāk, varat sazvanīties ar VSAA un precizēt kā rīkoties. Protams, ja darbinieks tiešam nestrādāja...
Klepa
Klepa 06.12.2016 16:21
6764 сообщения на сайте
Vai pareizi sapratu:
Vecāku pabalstu maksā līdz bērna 1.5 gadu vecumam.
Bērnu kopšanas atvaļinājumu var izmantot pa daļām līdz8 gadu vecumam.

Tātad, ja darbinieks ( bērnam tagad gads) grib uz vasaru atnākt pastrādāt, noziņojam kodu 41, rudenī atkal turpinās BKA, paziņojam ar kodu 40 ( tas attiecīgi pavirzās uz priekšu)
Attiecīgi šajā darba periodā vecāku pabalstu saņems 30 % apmerā un par cik BKA aizies laika ziņā pēc bērna 1.5 gadiem, tad tiek zaudēti šie 70 % ?
Sola
Sola 11.06.2021 18:03
2445 сообщений на сайте
Ja darbinieks ir saņēmis lēmumu no VSAA par vecāku pabalstu līdz 1.5 gada vecumam, nevis līdz 1 gada vecumam, tad atsākot strādāt darbiniekam tiek samazināts aprēķinātā pabalsta apmērs un izmaksās 30% no aprēķinātās summas. Var mēģināt noformēt vecāku pabalstu uz laiku uz otru bērna vecāku, ja tam ir lielāka alga.

Pēc bērna 1.5 gada vecāku pabalsts netiks maksāts vispār jebkurā gadījumā. No 1.5 līdz 2 gada vecumam tiek izmaksāts tikai bērna kopšanas pabalsts 42.69 EUR neatkarīgi no tā vai strādās vai nē. Tātad, pēc 1.5 gada var ņemt atvaļinājumu bērna kopšanai, bet cerēt uz vecāku pabalstu un, visdrīzāk arī darba devēja apmaksāto atvaļinājumu, nevar.
Alison
Alison 14.06.2021 13:44
149 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.