Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
Переход от микрика и обратно К списку тем
Ответы (24)
Jā, šis jautājums varētu būt aktuāls. Es tomēr uzskatu, ka ja pašā pēdējā brīdī mainīs likumdošanu, tad, iespējams, pagarinās termiņu, līdz kuram var pieteikt vai atteikt MUN maksātāja statusu.
Es vairākiem klientiem šo statusu atteicu, jo nevēlējos atlikt uz pēdējo brīdi
Tagad jādomā, vai tomēr nepieteikties vēlreiz. Es domāju, ka, kamēr termiņš nav pienācis, var tomēr izvēlēties MUN statusu vēlreiz.
Tagad jādomā, vai tomēr nepieteikties vēlreiz. Es domāju, ka, kamēr termiņš nav pienācis, var tomēr izvēlēties MUN statusu vēlreiz.
Domāju, ka nevar, ja nebūs kādas speciālas izmaiņas.
Japaina 07.12.2016 18:32
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
На Меркеля закрыли цирк, а клоуны ушли работать в правительство Если случится чудо и эти клоуны успеют до 15 декабря принять изменения в законе, то микрики дружной толпой пойдут подавать заявление по предоставлению статуса МУНа , и будет обратный процесс, по 100 заявлений в день на получение статуса
Jā, šis jautājums varētu būt aktuāls. Es tomēr uzskatu, ka ja pašā pēdējā brīdī mainīs likumdošanu, tad, iespējams, pagarinās termiņu, līdz kuram var pieteikt vai atteikt MUN maksātāja statusu.
Sevišķi pamatojoties uz to, ka 02.12.16 prezidents pieņēma 23.11.16 izsludinatos grozījumus, kas
ATCEĻ NOZARU IEROBEŽOJUMU MUN.
А ограничения по сферам деятельности остается с 2017 года?
Никто ничего не знает на сегодня... Ибо
На Меркеля закрыли цирк, а клоуны ушли работать в правительство Если случится чудо и эти клоуны успеют до 15 декабря принять изменения в законе, то микрики дружной толпой пойдут подавать заявление по предоставлению статуса МУНа , и будет обратный процесс, по 100 заявлений в день на получение статуса
ну тогда остается послать заявление в сгд - просьба отменить заявление номер... о лишении статуса мун
Хочу привлечь внимане "отказников"
Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam – darba devējam –, ja tas atteiksies no mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusa, ir pienākums ne vēlāk kā līdz 2016.gada1.decembrim rakstiski informēt savus darbiniekus, ka ar 2017.gadupirms algotā darba ienākuma izmaksāšanas no tā tiks ieturēts algas nodoklis un veiktas obligātās iemaksas likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” noteiktajā kārtībā.
(с)
Так что не забудьте оповестить письменно (!) своих работников о смене статуса микропредприятия !
Mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam – darba devējam –, ja tas atteiksies no mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusa, ir pienākums ne vēlāk kā līdz 2016.gada1.decembrim rakstiski informēt savus darbiniekus, ka ar 2017.gadupirms algotā darba ienākuma izmaksāšanas no tā tiks ieturēts algas nodoklis un veiktas obligātās iemaksas likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu” noteiktajā kārtībā.
(с)
Так что не забудьте оповестить письменно (!) своих работников о смене статуса микропредприятия !
Japaina 08.12.2016 20:10
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Vai nu acis šķības vai kā, bet Saeimas mājas lapas likuma redakcijā neatrodu līdz kuram datumam var atteikties no mikro statusa ņemot vērā šodien pielemto? Piteikties atpakaļ līdz 31.janvātim. Bet atteikties?
Piteikties atpakaļ līdz 31.janvātim. Bet atteikties?
Droši vien arī līdz 31.janvārim.
Japaina 20.12.2016 21:50
10269 сообщений на сайте
10269 сообщений на сайте
Aizliegums MUN darboties aizliegtajās nozarēs nav izslēgts no likumu.
Teksts, uz kuru atsaucas Skann, ir tiaki projekts un decembrī tas ir pavisam cits!
Esiet uzmanīgi.
Vecie MUN, kas darbojās aizliegtajās nozarēs varēs darboties tajās vel 2017. un 2018. gadā.
Tomēr sagaidiet oficiālo grozījumu tekstu.
Teksts, uz kuru atsaucas Skann, ir tiaki projekts un decembrī tas ir pavisam cits!
Esiet uzmanīgi.
Vecie MUN, kas darbojās aizliegtajās nozarēs varēs darboties tajās vel 2017. un 2018. gadā.
Tomēr sagaidiet oficiālo grozījumu tekstu.
Май, это с сеймовской страницы
Otrreizējā caurlūkošanā Saeima no likuma izslēdza normas, kas paredzēja ierobežot nozares, kurās mikrouzņēmums ir tiesīgs darboties.
http://saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/25452-saeima-atbalsta-mikrouznemumu-nodokla-likmes-palielinasanu-lidz-15-atcel-socialas-iemaksas-no-minima
Otrreizējā caurlūkošanā Saeima no likuma izslēdza normas, kas paredzēja ierobežot nozares, kurās mikrouzņēmums ir tiesīgs darboties.
http://saeima.lv/lv/aktualitates/saeimas-zinas/25452-saeima-atbalsta-mikrouznemumu-nodokla-likmes-palielinasanu-lidz-15-atcel-socialas-iemaksas-no-minima
В ЭДС у всех осталось сообщение par VSAOI minimālo obligāto iemaksu objektu (no 2017.gada) и никаких опровержений и извинений от робота. 12 и 15 процентов после 9 - тоже оптимизма не добавляют, просто появилось время спокойно ликвидироваться.
Подниму тему с вопросиком - как в этом году считать MUN у тех, кто не менял статус: до 7000 - 12%, а когда оборот перевалит за 7000 - 15%?
Прошлогодние обороты свыше 7000.
Прошлогодние обороты свыше 7000.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть