Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
MUN nedienas...
Sveiki!
Maksājot MUN neuzmanības dēļ pārskaitīju no privātā konta. Lūdzu VID šo summu pārskaitīt atpakaļ, bet uz to saņēmu, ka viss ir labi un tagad drīkstot no privātā konta apmaksāt MUN nodokli un ka viss ir apstiprināts, nodoklis man uzņēmumam ir piefiksēts un apmaksāts, lai viss paliek kā ir.
Negribot strīdēties un ņemties atstāju kā ir, bet tagad nesaprotu ko un kā man iegrāmatot (vienkāršā ierakstu sistēma). Ko man rakstīt un vai vispār rakstīt, vai tomēr vērsties atkal VID un prasīt, lai skaita man atpakaļ un tad maksāt no uzņēmuma konta?
Meklēju kādu grāmatvedi kurš palīdzētu atrisināt šo situāciju, protams par atlīdzību.
Ответы (17)
Situācija vienkārša. Izdrukājiet maksājuma dokumentu un parādiet kā maksājumu no kases kolonā un attiecīgi summu izdevumu kolonā. Viss OK. Nav ko pārdzīvot un tramdīt VID.
Мне кажется, есть варианты:
- провести через подотчётника;
- оформить договор с физиком и вернуть ему деньги.
Если учет ведется по системе простой записи, видимо, это физическое лицо СДВ. Им все равно, с какого счета платить - личного или хозяйственного. Деньги учитываются по персональному коду.
Если ВИД все устраивает, чтобы не было путаницы. можно просто перекинуть эту сумму с хозяйственного счета на личный счет.
Situācija vienkārša. Izdrukājiet maksājuma dokumentu un parādiet kā maksājumu no kases kolonā un attiecīgi summu izdevumu kolonā. Viss OK. Nav ko pārdzīvot un tramdīt VID.
Ja es tā vienkārši ierakstu, ka samaksāts no kases, man kase būs mīnusos.
Vai arī bijāt domājusi, ka izņemu naudu no konta (tas būtu takā iemetu kasē) un tad varu taisīt ka maksāts no kases un to skaidro naudu, es dabūju sev atpakaļ, kā privātpersona.
Vārdu sakot vai drīkstu izņemt naudu no uzņēmuma konta un tad to 'MUN nodokli uztaisu, ka maksāts no kases?
Ja es tā vienkārši ierakstu, ka samaksāts no kases, man kase būs mīnusos.
Vai arī bijāt domājusi, ka izņemu naudu no konta (tas būtu takā iemetu kasē) un tad varu taisīt ka maksāts no kases un to skaidro naudu, es dabūju sev atpakaļ, kā privātpersona.
Vārdu sakot vai drīkstu izņemt naudu no uzņēmuma konta un tad to 'MUN nodokli uztaisu, ka maksāts no kases?
Jā tā arī būtu labi - izņemt naudu no uzņēmuma konta - tas būs iizmaksāts banka - saņemts kase kolonās un tad kā rakstīju - .izsniegtss kase kolona - un attiecīgi izdevums kolona.
Kaut arī bija viedoklis, ka kase var būt arī mīnusos. Bet labāk kā iepriekš.
naudu no uzņēmuma konta pārskaitīt uz privātā konta
naudu no uzņēmuma konta pārskaitīt uz privātā konta
Te vēl varētu piesieties, ka izmaksāts kā alga (tā būtu otrā un kopējā summa pārsniegtu 720eur) un beigās man MUN atņemtu.
Ceturtdien foruma zīlnieces vismaz uzzīlēs, kas ir jautājuma autore - pašnodarbināta persona, saimnieciskās darbības veicēja, SIA vai AS?
Varbūt tad šis jautājums kļūs klārāks.
Svētdien visas foruma ekstrasenses laikam atpūšas.
Dažas te cenšas, bet... tie jau tādi maza bērna šļupsti.
Gaidiet ceturtdienu.
Sen jau izzīlēts - IK MUN
Nezinu, kā tagad, bet kādreiz bija lielas problēmas, ja sajauca kontus.
Sen jau izzīlēts - IK MUN
Nezinu, kā tagad, bet kādreiz bija lielas problēmas, ja sajauca kontus.
Tagad acīmredzot nav.
SIA vai AS nekārto grāmatvedību vienkāršā ierakstā.
В конце 2016 делали перечисления для ИК с личного счета, в пояснениях указывали рег.номер ИК. Дополнительно отправляли в ЭДС письмо ВИДу, что заплачено от ИК. ВИД оперативненько присылал ответ, что перенесли с перс.кода на счет ИК. Так делали для МУН и для простых соц.налог. Без проблем.
Распечатываем из ЭДС строчку veikti maksājumi и в журнале записываем в столбец kase.
В конце 2016 делали перечисления для ИК с личного счета, в пояснениях указывали рег.номер ИК. Дополнительно отправляли в ЭДС письмо ВИДу, что заплачено от ИК. ВИД оперативненько присылал ответ, что перенесли с перс.кода на счет ИК. Так делали для МУН и для простых соц.налог. Без проблем.
Распечатываем из ЭДС строчку veikti maksājumi и в журнале записываем в столбец kase.
Šādi ierakstot, kad maksāts no kases, to naudu varu arī izņemt no uzņēmuma? Savākt kā privātpersona, respektīvi dabūt to naudu atpakaļ, ko samaksāju no privātā konta?
izņemu naudu no konta (tas būtu takā iemetu kasē) un tad varu taisīt ka maksāts no kases un to skaidro naudu, es dabūju sev atpakaļ, kā privātpersona.
Jā tā arī būtu labi - izņemt naudu no uzņēmuma konta - tas būs iizmaksāts banka - saņemts kase kolonās un tad kā rakstīju - .izsniegtss kase kolona - un attiecīgi izdevums kolona.
Jā
Liels paldies visiem kas palīdzēja un atrisināja šo jautājumu.
Liels paldies visiem kas palīdzēja un atrisināja šo jautājumu.
Kā jau teicu - tas nebija nekāds srežģits jautājums. Visparasāakais.
srežģits jautājums. Visparasāakais.
Закрыть
Краткое описание нарушения