Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Paziņojums par fiziskai personai izmaksātajām summām (kopsavilkums) К списку тем
Paziņojums par fiziskai personai izmaksātajām summām (kopsavilkums)
Uzņēmums sniedz apmācības bezdarbniekiem, kuri saņem stipendijas.
Gada beigās jāiesniedz Paziņojums par fiziskajām personām izmaksātajām summām (kopsavilkums). Tagad ir jauns kods stipendijā 3057. Jautājums, vai šīm personām obligāti jānorāda ienākumu gūšanas periods, jo izskatās, ka dokumentu var nosūtīt arī bez šī perioda?
Kādēļ tāds jautājums? Jo parasti vienai personai ir vairāki apmācību periodi gada laikā un nav skaidrības, kā tos norādīt atskaitē. Apvienot vai norādīt tikai pēdējo periodu?
Liels paldies!
Ответы (46)
Te ir palicis neatbildēts pēdējais teikums par izmaksātajām summām vairākos periodos. Man ir līdzīga situācija - nomājam telpas no fiziskas personas, maksājam katru mēnesi. EDS atskaitē vienu un to pašu personu vairākas reizes ierakstīt nevar (paziņojums par kļūdu), tāpēc jāraksta visi gada maksājumi kopā vienā summā. Ienākumu gūšanas periodu es varu norādīt jebkādu, bet izmaksas mēnesi var ielikt tikai vienu. Tad ko tur likt? Decembri? Tukšu atstāt nevar.
26. Ja fiziskai personai vairākas reizes taksācijas gada laikā izmaksāts viena veida ienākums, kura kods sākas ar “20”, “30” vai “40”, paziņojuma rindā “Ienākuma izmaksas mēnesis” norāda pēdējo mēnesi, kurā veikta izmaksa.
Es arī lieku mēnesi, kurā pēdējo reizi veikta izmaksa.
Te ir palicis neatbildēts pēdējais teikums
VID mājaslapā ir ļoti labs materiāls par atskaites aizpildīšanu
Анда, а можно узнать в каком месте и как он называется?
Vai patiešām ir grāmatveži, kuri prot atrast visus iespējamos forumus, bet ne reizi nav ieskatījušies
www.vid.gov.lv
Pēdējos gados tur ir tik daudz noderīga.
Atliek vien izlasīt un iegaumēt. Vai atvērt vēlreiz, ja ir piemirsies.
Nevar nemaz salīdzināt, kā bija vēl pirms 3 - 5 gadiem, kad nebija gandrīz nekā.
Pat Uzziņas tagad tiek publicētas - lasi un priecājies.
VID šajā jomā patiešām rullē. Lasi un lasi. Vienīgi konsultāciju telefoni varēja būt savienojums uzreiz, nevis jāgaida. Un publicēti konsultanti vid mājas lapā . Izvēlies kurš patīk uz zvani. Jo citi ir arī nekompetenti diemžēl.
Abra ,вы имеете в виду эти?
Metodiskais materiāls
Paziņojumi par fiziskai personai
izmaksātajām summām
Piemērojams ienākumiem, kas gūti līdz 2017.gada31.decembrim
Vai patiešām ir grāmatveži, kuri prot atrast visus iespējamos forumus, bet ne reizi nav ieskatījušies
www.vid.gov.lvЭто вы обо мне? Погорячились! Но вас ведь с любимой лошади не скинешь...
Ja par paziņojumiem, tad jā. Cik atceros, nekas globāli kopš 2018.gadanav mainījies. Ja nu kādi kodi nākuši klāt.
Если бы ничего не изменилось, то и методические указания не потеряли бы свою силу....
konsultāciju telefoni varēja būt savienojums uzreiz, nevis jāgaida
Vai Jūs tik daudz maksājat nodokļos, ka esat gatavi vēl kādu tūkstoti VID darbinieku uzturēt?
Если бы ничего не изменилось, то и методические указания не потеряли бы свою силу....
Хотели как лучше - получилось как всегда.
Подскажите, коллеги. Запуталась. За 2018 год зарплата начислена - соответственно удержан ПНН. Но зарплата не выплачивалась вся, ПНН тоже перечислен не полностью. Что следует показать в пазинёюмсе? Заранее спасибо
Jānorāda viss, kas aprēķināts - gan alga, gan nodokļi.
Un nodokļi (ne tikai IIN, arī VSAOI) arī jāsamaksā.
Jo ilgāk nemaksāsiet, jo lielāka būs nokavējuma nauda.
Aivars, paldies. Es zinu. VSAOI samaksāts pilna apmērā. Man bija jautājums tikai par IIN
Jānorāda viss, kas aprēķināts - gan alga, gan nodokļi.
Un nodokļi (ne tikai IIN, arī VSAOI) arī jāsamaksā.
Jo ilgāk nemaksāsiet, jo lielāka būs nokavējuma nauda.
Вот, нашла правильный ответ на свой вопрос
https://www.***censored***/lat/documents/help/14535/24382/
Atbilde ir anonīma, ļoti "izplūdusi".
Un tā, manuprāt, neko nemaina.
Pārskatā norāda visu ieturēto summu, līdz ar to nokavējuma nauda tiek aprēķināta.
Droši vien, ka var ieturēt un pārskatā norādīt arī pa daļām, taču rezultāts būs tas pats - VID Jums pēc kāda laika pajautās - kāpēc nav pilnā apmērā ieturēts IIN?
Ko atbildēsiet?
Katrā ziņā, man šādi brīnumi nav bijuši, un es tādus arī nepraktizēju.
Es atļaušos nepiekrist Aivaram. Man "tādi brīnumi" ir bijuši.
IIN tiek ieturēts nevis tad, kad tiek aprēķināta alga, bet gan tad, kad tā tiek izmaksāta. Piemēram, ir maksātnespējīgs uzņēmums, kuram ir vairāku mēnešu algas parāds. VSAOI tiek aprēķināts reizē ar algas izmaksu un nomaksāts noteiktajos datumos (ja netiek nomaksāts, tad veidojas VSAOI parāds). IIN tiek ieturēts izmaksas brīdī. Tādēļ, ja alga netiek faktiski izmaksāta, IIN nav no kā ieturēt. Šajā gadījumā darba devēja ziņojumos norāda tikai VSAOI. Vēlāk tiek saņemta nauda no valsts, lai segtu darbinieku prasījumus, administrators izmaksā algas un DD ziņojumā norāda vairs ne algas un VSAOI, bet gan tikai ieturēto IIN. Tā ka tā mēdz būt.
Man arī ir bijis gadījums, kad valdes loceklis sev aprēķināja minimālo algu, no tā maksāja VSAOI, bet pašu algu līdzekļu trūkuma dēļ neizmaksāja. Tad VID ieteica paziņojumā par FP izmaksātajām summām norādīt kā izmaksātu tikai DŅ VSAOI, t.i. valdes loceklis "saņem" tikai darba ņēmēja VSAOI, kas tūlīt tiek ieturēta un pārskaitīta valstij. IIN=0, jo citas summas netiek izmaksātas.
Protams, grāmatvedim šādi ir grūtāk, jo nevar vienkārši no programmas izdrukāt DD ziņojumus un paziņojumus par fiziskām personām izmaksātām summām. Jumis, piemēram, šīs atskaites veido no aprēķinātajām algām. Ja neizmaksā algas un nevēlas, lai veidojas IIN parāds, tad atskaites jāveido manuāli.
Ar šo es nekādi nevēlos attaisnot algu un nodokļu nemaksātājus, bet tas nu ir fakts, ka IIN saistības rodas nevis algas aprēķināšanas, bet gan izmaksas brīdī.
Закрыть
Краткое описание нарушения