Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Grāmatveža paraksts uz GP2016 К списку тем
Grāmatveža paraksts uz GP2016
Kur īsti gada pārskatā grāmatvedim paraksts ir jāliek?
1. GP - sniedzās elektroniski, parakstu uzlikt nevaru, tikai informācija
2. uz valsdes GP apstiprināšanas protokola?
Paldies
AC
Ответы (49)
1. dok - jāpievieno Paskaidrojums par gada pārskata apstiprināšanu.
gada pārskatu, kas satur apliecinātu akcionāru vai dalībnieku sapulces protokola izrakstu ar lēmumu par gada pārskata apstiprināšanu, kas atbilst normatīvo aktu prasībām.
Tas ir kas? Es pievienoju "paskaidrojums par Gada pārskata apstiprināšanu" un lēmumu nē, tas ir pieminēts paskaidrojumā. Pēc atbildes Aivaram, es saprotu, ka nepieciešams divus dokumentus pievienot, katrā gadījumā tas teikums no VIDa ir neveiksmīgi veidots. Tālāko sapratu, bet "šitais" liek aizdomāties.
Viss ir tā, kā bija arī līdz šim - pa jaunam - Paskaidrojums par GP apstiprināšanu, tas arī viss.
Tā depeša man bija "nejauši izdzēsās".
Nevajag divus dokumentus, pietiek ar vienu, kurš pareizi sagatavots.
Tā depeša man bija "nejauši izdzēsās"
Hm, skan "labi"
Galvenais, ka niknu vēstuli nosūtīt, un pēc tam "apķerties" , ka nejauši izdzēsās
Labi, ka klientam tas epasts neaizgāja. Tas ir tas variants, kā man gada sākumā ar to likvidācijas GP. Klients redz, ka noraidīts, un es pēc tam nosarkusi skaidroju, kas un kāpēc.Tik muļķīgi sen nebiju jutusies. Un VID darbiniece bija priecīga, ka "kopā" iesniedzām pēc tam, un teica "vismaz tagad zināšu". Bet nu tas bija kāds 5.janvāris, tad jau var saprast it kā.
Tieši tāpēc es vienmēr dodu padomu - nekautrējieties, piezvaniet, pajautājiet, prasiet arī noraidījuma pamatojumu utt.
Manā piezīmju kladē ir vismaz kādi 50 VIDa darbinieku tālruņi, es ātri vien atrodu, kam piezvanīt.
Un kautrība nav mana stiprā puse.
Так и не понятно
В Paskaidrojums надо писать про peļņas sadali vai zaudējumu segšanu, если кроме Paskaidrojums ничего прилагать не нужно?
VID в ответе на этот вопрос был бессилен.
Kādā citā tēmā es biju ierakstījis paskaidrojuma tekstu.
Paskaidrojumā par peļņu nekas nav jāraksta. To raksta protokolā, lēmumā.
Šis dokuments (protokols, lēmums) nav atcelts, tādam jābūt.
Atšķirība tikai tā, ka šogad tas nav jāiesniedz VIDā.
Man gada pārskatu noraidīja, jo EDSā nebija pievienots protokols.
Paskaidrojums подписывает dalbnieks или тот кто имеет право подписи (член правления)? У меня всегда далибниекс подписывал только протокол о разделе прибыли.
Paskaidrojumu paraksta amatpersona - valdes loceklis (priekšsēdētājs), ja ir vienpersoniskas tiesības pārstāvēt uzņēmumu.
Man gada pārskatu noraidīja, jo EDSā nebija pievienots protokols.
Droši vien arī "nejauši" izdzēsa.
Paskaidrojumu paraksta amatpersona - valdes loceklis (priekšsēdētājs), ja ir vienpersoniskas tiesības pārstāvēt uzņēmumu.
Вот именно так я и сделала, как обычно. Протокол о разделе прибыли не прикладывала. Отчет был не принят, так как подписан был не по требованиям.
Пришлось тот же паскайдроюмс подписать учредителю, который не имеет вообще права подписи. Теперь им все понравилось, отчет принят.
Katru dienu "jauna Jāņudiena".
Man šonakt savukārt piesūtīti ziņojumi par izmaiņām algas nodokļu grāmatiņās.
Skatos - nevienam nekādu izmaiņu nav.
Piezvanīju konsultantiem - mēs neko nezinām.
Вот именно так я и сделала, как обычно. Протокол о разделе прибыли не прикладывала. Отчет был не принят, так как подписан был не по требованиям.
Пришлось тот же паскайдроюмс подписать учредителю, который не имеет вообще права подписи. Теперь им все понравилось, отчет принят.
Pirmajā reizē taču arī bija принят?
Tas, ka EDS paziņo, ka принят, vēl neko daudz nenozīmē.
А почему протокол не прикладывали? Протокол нужен всем.
Айвар пишет,
Šis dokuments (protokols, lēmums) nav atcelts, tādam jābūt.
Atšķirība tikai tā, ka šogad tas nav jāiesniedz VIDā.
Es kā slinks grāmatvedis, kam negribas taisīt vēl vienu papīru, līdz šim (t.i. līdz 2015.gadapārskatiem) vienmēr esmu pievienojusi vai nu sapulces protokola izrakstu vai dalībnieka lēmumu par GP apstiprināšanu. Grasos arī šogad pirmajiem GP, ko iesniegšu, tajā vietā, kur prasīts paskaidrojums, pievienot to pašu - protokola izrakstu vai arī dalībnieka lēmumu.
GP likums saka - jāpievieno paskaidrojums, kad GP apstiprināts. Cerams, ka no protokola izraksta vai dalībnieka lēmuma datuma tas ir saprotams. Nu, ja atmetīs atpakaļ, tad gan taisīšu "paskaidrojumus".
Какой смысл в скане документа с подписью?
Я не прикладываю скан с подписью, я делаю izraksts соотвественно нормативным актам.
Закрыть
Краткое описание нарушения