Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
Vai mazā mikrosabiedrība iesniedz vadības ziņojumu? К списку тем
Selma 22.02.2017 10:43
33 сообщения на сайте
33 сообщения на сайте
Ответы (26)
Manuprāt, drīkst izvēlēties nesniegt vadības ziņojumu, bet informāciju par savām akcijām un daļām parādīt piezīmēs, ja drīkst nesniegt arī pielikumu.
Likumā palasīt? https://likumi.lv/ta/id/277779-gada-parskatu-un-konsolideto-gada-parskatu-likums#p-567819
Anda, es parasti arī aicinātu lasīt likumus, bet šis ir tāds, ka jālasa krustu šķērsu un vairākas reizes, un tāpat var palikt kādi neskaidri jautājumi.
Man, piemēram, ir kāds klients, kuram praktiski visi aktīvi ir ieguldījumi Ņujorkas biržā vai NASDAQ kotētos vērtspapīros (akcijās). Pēc visiem parametriem - mikrosabiedrība, bet es 3x lasu likuma 60.pantuun nesaprotu, vai tas ir viņa gadījums, vai nē.
Viņa vienīgais mērķis nav sadalīt risku, bet gan nopelnīt no vērtspapīru tirdzniecības vai turēšanas ilgtermiņā (1.punktu varbūt varam atmest, 2.punktuarī varam atmest, bet vai uz viņu attiecas 3.punkts vai nē, nesaprotu). Tam jābūt lielam talantam, lai spētu tā uzrakstīt, ka nekas nav skaidrs.
Es visdrīzāk pieņemšu, ka labāk iesniegt par daudz, nekā par maz un gatavošu gan vadības ziņojumu, gan pielikumu.
Man, piemēram, ir kāds klients, kuram praktiski visi aktīvi ir ieguldījumi Ņujorkas biržā vai NASDAQ kotētos vērtspapīros (akcijās). Pēc visiem parametriem - mikrosabiedrība, bet es 3x lasu likuma 60.pantuun nesaprotu, vai tas ir viņa gadījums, vai nē.
Viņa vienīgais mērķis nav sadalīt risku, bet gan nopelnīt no vērtspapīru tirdzniecības vai turēšanas ilgtermiņā (1.punktu varbūt varam atmest, 2.punktuarī varam atmest, bet vai uz viņu attiecas 3.punkts vai nē, nesaprotu). Tam jābūt lielam talantam, lai spētu tā uzrakstīt, ka nekas nav skaidrs.
Es visdrīzāk pieņemšu, ka labāk iesniegt par daudz, nekā par maz un gatavošu gan vadības ziņojumu, gan pielikumu.
Vadības ziņojumu nesniedz, bet paskaidrojumu par peļņas sadalīšanu
Разве?
MiMi нужен Paskaidrojums par gada pārskata apstiprināšanu, а не Protokols про peļņas sadali.
Mazajām mikrosabiedrībām pagaidām ir pieticis ar Paskaidrojumu par gada pārskata apstiprināšanu.
Bet vēl jau nevienā Baznīcā nav zvanīts, ka neuzradīsies jaunas vadlīnijas un ka visus iesniegtos GP nesāks sūtīt atpakaļ (anulēt), ka nepieprasīs arvien jaunus dokumentus.
Neaizmirsīsim ne mirkli, ka dzīvojam muļķu zemē.
Un muļķiem, kā zināms, "likumi nav rakstīti".
Bet vēl jau nevienā Baznīcā nav zvanīts, ka neuzradīsies jaunas vadlīnijas un ka visus iesniegtos GP nesāks sūtīt atpakaļ (anulēt), ka nepieprasīs arvien jaunus dokumentus.
Šajā Paskaidrojumā katrs raksta savas fantāzijas.
Dažs labs pamanās pievienot tukšu lapu. Un arī viss kārtībā.
Jo, kā sacīt jāsaka (autors - Ķencis) - neba jau VIDā kāds tos paskaidrojumus lasa.
Dažs labs pamanās pievienot tukšu lapu. Un arī viss kārtībā.
Jo, kā sacīt jāsaka (autors - Ķencis) - neba jau VIDā kāds tos paskaidrojumus lasa.
pielikumu pievienoto skatās, un tad jau arī ieraudzīs PIKAPU , kad tukšas lapas, jāēd biezpienu, tad galviņa domās domas.
Mazajām mikrosabiedrībām pagaidām ir pieticis ar Paskaidrojumu par gada pārskata apstiprināšanu.
Я сдала Paskaidrojums, подписанный членом правления. Вот что ответил ВИД :
lūdzam atkārtoti, likumā noteiktajā termiņā iesniegt gada pārskatu, kas satur apliecinātu akcionāru vai dalībnieku sapulces protokola izrakstu ar lēmumu par gada pārskata apstiprināšanu, kas atbilst normatīvo aktu prasībām.
Сдала второй раз, включила туда же lēmums par peļņas sadalīšanu, подписал далибниекс.
Жду, что теперь скажут.
Я сдала Paskaidrojums, подписанный членом правления. Вот что ответил ВИД :
lūdzam atkārtoti, likumā noteiktajā termiņā iesniegt gada pārskatu, kas satur apliecinātu akcionāru vai dalībnieku sapulces protokola izrakstu ar lēmumu par gada pārskata apstiprināšanu, kas atbilst normatīvo aktu prasībām.
Сдала второй раз, включила туда же lēmums par peļņas sadalīšanu, подписал далибниекс.
Жду, что теперь скажут.
Es Jums ieteiktu neko negaidīt, bet piezvanīt Pārskatu daļas vadītājai I.Ābeles kundzei 6712 2120 (ja esat Rīgā) - un pajautāt, KĀPĒC noraidīja pirmo variantu, kurš pēc Jūsu rakstītā bija pareizs.
Vēl vakar Ābeles kundze man zvanīja un atvainojās, un solīja, ka nekas tāds vairs neatkārtosies.
Acīmredzot, joprojām labā roka nezina, ko dara kreisā.
Gada pārskats tiek noraidīts, jo akcionāru vai dalībnieku sapulces protokola izraksts ar lēmumu par gada pārskata apstiprināšanu neatbilst normatīvo aktu prasībām. Komerclikuma 210.panta1.daļas 5.punktsnosaka, ka tikai dalībnieku sapulces kompetencē ietilpst gada pārskata un peļņas sadales apstiprināšana un saskaņā ar Komerclikuma 212.panta1.daļu dalībnieku sapulce ir lemttiesīga, ja tajā piedalās dalībnieki, kuri kopā pārstāv vairāk par pusi no balsstiesīgā pamatkapitāla, ja statūti neparedz lielāku pārstāvības normu. Pamatojoties uz iepriekš minēto, lūdzam atkārtoti, likumā noteiktajā termiņā iesniegt gada pārskatu, kas satur apliecinātu akcionāru vai dalībnieku sapulces protokola izrakstu ar lēmumu par gada pārskata apstiprināšanu, kas atbilst normatīvo aktu prasībām.
Вот это полный ответ, где конкретно сказано о разпределении прибыли.
Вот это полный ответ, где конкретно сказано о разпределении прибыли.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть