Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pašnodarbinātā persona
Labdien.
Ir biedrība. Ir pašnodarbināta persona, kura snidz šai biebrībai pakalpojumus (organizatoriskus).
Un jautājums: vai šī persona ir jauzskaita, kā darba ņēmējs, ja pakalpojums tiek sniegts vairāk par 3 mēnešiem?
Jocīgs jautājums, bet it kā "zinošie cilvēki" pateica, bet es nevaru tam atrast pamatojumu.
Varbūt jūs, kolēģi, vairāk par ši zinat?
Paldies!
Ответы (20)
Paldies.
Mūsu gadījumā nav Darba līguma pazīmes.
Mani vairāk interesē tas 3 mēnešu temiņš. Vai eksiste man nezināms dokuments?
Es skaidri zinu, ka tās ir darba attiecību pazīmes.
Nav tādu "organizatorisku pakalpojumu", kurus "sniedz" pašnodarbināta persona.
Latviski tas saucas - izvairīšanās no nodokļu nomaksas.
Manuprāt, arī "organizatoriskie" pasākumi varētu būt ārpakalpojums, piemēram, projekta vadība utt. Taču jāskatās konteksts. Ja pašnodarbinātā persona "organizatoriskos pakalpojumus" sniedz tikai šai biedrībai (un katru dienu), tad ir viena lieta, bet, ja atnāk pāris reizes mēnesī ar savu datoru, tad atkal pavisam kas cits.
Jā, jā, Ilze - māciet, māciet nemaksāt nodokļus.
Zinām mēs tādus "organizatoriskos" pakalpojumus. Visam esam "gājuši cauri".
Soda naudās samaksā tā, ka neesi bēdīgs.
Ir biedrība. Ir pašnodarbināta persona, kura snidz šai biebrībai pakalpojumus (organizatoriskus).
Nerakstiet caur puķēm, bet skaidri un gaiši, kas tie ir par pakalpojumiem.
Ir biedrība - skolas atbalsta fonds. Un ir statūtos ierakstīts, ka mērķu sasniegšanas veicināšanai tiek noslēgts uznē'muma līgums ar personu A. Šī persona ir pašnodarbināta. Strādā pamatdarbu citā vietā. Biedrības labad strādā 2-4 reizes mēnesī savā brīvajā laikā. Ko dara - Organizē sacensības, Uztur biedrības www lapu, iepērk kādas vajadzīgās lietas, koordine citu biedru darbību. Biroja nav. Strādā ar savu kompi, telefonu, auto utt.
Es skaidri zinu, ka tās ir darba attiecību pazīmes.
Nav tādu "organizatorisku pakalpojumu", kurus "sniedz" pašnodarbināta persona.
Latviski tas saucas - izvairīšanās no nodokļu nomaksas.
Kur jūs saskatījāt un kādas pazīmes?
ATkal, jautājums bija ne par "pazīmēm" un izvairišanos no nodokļu maksāšanas, bet par 3 mēnešiem, ja nu kas.
bet it kā "zinošie cilvēki" pateica
Kāpēc šiem nepajautāt?Par 3 mēnešiem nekur neizlasīsiet.
Kur jūs saskatījāt un kādas pazīmes?
Es arī saskatīju tās pazīmes.
Brīvpratīgais gluži nav... Jo biedrība gatava apmaksāt tos pakalpojumus, bet ne uz darba līguma pamata. Jo ir nedaudz "savādi", saņemts ziedojumus, lai algot cilvēku, un 50% no ziedojumiem, no kuriem jau visi nodokļi ir nomaksāti tērēt uz VSAOI, it īpāsi, ka cilvēks nav ekonomiski atkarīgs un strādā algotu darbu.
Kāpēc šiem nepajautāt?Par 3 mēnešiem nekur neizlasīsiet.
Nu tieši tā es ar;i domāju...
Dažreiz vnk saku šaubities - vai nu tiešām es neko nepalaidu gārām... Tāpec arī pārjautāju jums, kolēģi.
Lai pašnodarbinatais izraksta rēķinu par savu pakalpojumu un bierība apmaksā šo rēķinu. Nodokļus maksās pašnodarbinatā persona nevis biedrība. Kādas problēmas?
Par 3 mēnšiem - kas tās par muļķībām. Es sniedzu grāmatvedības pakalpojumus visu gadu un izrakstu rēķinus arī biedrībam
t.sk
Lai pašnodarbinatais izraksta rēķinu par savu pakalpojumu un bierība apmaksā šo rēķinu.
Vienkārši kolēģis nav tik tālu aizdomājies
Pašnodarbinātā persona var sniegt jebkādus pakalpojumus.
Pašnodarbinātā persona var sniegt jebkādus pakalpojumus.
Vai tad reģistrējoties, vairs nav jānorāda, kādā nozarē?
Bet vai tad tas ir aizliegums darboties citās?
Pievienot EDS var kādu nozari papildus vēlas. Man taču nav aizleigts nodarboties piem. divās nozarēs. Piem. grāmatvedības pakalpojumi un biedrībā pasniegt rokdarbu pulciņa vadīšanas pakalpojumus. Ka tik nomaksaju savus paredzētos nodokļus un jo mani ienākumi lielāki, jo valstij labāk. Vairāk nodokļos.
Paldies!!!
Tā arī es domāju - nav nakāda dokumenta par 3 mēnešiem. Bet labi, ka pārjautāju. Viena galva labi, bet dažas - labāk )))
Ilma, paldies! Atbildes - po delu! Nevis apkārt tēmai
Закрыть
Краткое описание нарушения