Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Годовой отчет
Neto apgrozījums vai Pārējie uzņēmuma saimnieciskās darbības ieņēmumi К списку тем
Ответы (10)
Kolēģi, pamatzināšanas grāmatvedībā - neto apgrozījumā iekļauj ieņēmumus no pamatdarbības, pārējos ieņēmumos - no visādām citādām papildus darbībām.
Я думаю, государству всё равно в какую строчку запишете. Ему главное - первая строчка в декларации.
Всё остальное - для аналитиков: "А не налить бы нам?!".
Всё остальное - для аналитиков: "А не налить бы нам?!".
Nu mīļie!
Gada pārskatu sagatavo priekš uzņēmuma vadības un nevis priekš VIDa.
Kamēr pašiem grāmatvežiem pret savu darbu būs tāda attieksme (grāmatvedība ir tikai ķeksītis VIDam), tikmēr būs gan tik sūdīga attieksme pret grāmatvežiem un grāmatvedību.
MVVNACFDV
Gada pārskatu sagatavo priekš uzņēmuma vadības un nevis priekš VIDa.
Kamēr pašiem grāmatvežiem pret savu darbu būs tāda attieksme (grāmatvedība ir tikai ķeksītis VIDam), tikmēr būs gan tik sūdīga attieksme pret grāmatvežiem un grāmatvedību.
MVVNACFDV
Анда, да большая часть того, что делают бухгалтера, делается как раз для ВИДа. А руководство все свои цифры и так знает.
А руководство все свои цифры и так знает
Kā tad! Tāpēc jau mums te visādi biznesmeņi konsultējas caurām dienām, ka и так знает. Ņefiga viņi nezina. Viņiem šķiet, ka zina. Biju es te pie viena biznesmeņa, kuram grāmatvedis "slikts"- pērkot tik visādus materiālus, bet peļņas kā nav tā nav!
Izrādās - materiālu uzskaite viņam nav vajadzīgam, jo и так знает, kas pirkts un cik daudz. kalkulāciju arī nav, jo и так знает, kas jātaisa. Beigās - izrādās - materiāli tiek pirkti, darbinieki pa vakariem taisa "haltūras" un tirgo mēbeles uz nebēdu, bet vadītājs, kurš и так visu знает, tik pērk materiālus un pērk, bet ienākumu kā nav tā nav.
Lūk! Jo viņam arī attieksme, ka grāmatvedība viņam nav vajadzīga, jo и так знает, un uzskaite tikai priekš VIDa.
Ну а что делать, если именно так и есть. Это в других гос-вах бухгалтера работают для руководства, а в нашем большая часть работы для ВИДа. Абсолютно бессмысленной и пустой работы. К сожалению.
Вообще-то в солидных фирмах для этого есть финансист-аналитик - специалист, который лучше хозяина знает всё о деньгах. Единственный минус - не умеет эти деньги зарабатывать, в отличие от "visādi biznesmeņi".
Pareizi Albina, grāmatvedis tik tērē līdzekļus, bet reālu naudu neienes uzņēmumā, un vadītājam neko negribas dzirdēt, atkal PVN jāmaksā. Nu kā vietējā tirgū nebūs jāmaksā, to pat nesaprot. Nezinu, kur tad tas super darba vietas, varbūt ar ārzemju kapitālu.
Nu, nezinu, nezinu, kolēģi....
Man tomēr ir trāpījušies tādi, kas nedzird, nedzird, bet es tik stāstu un stāstu un... sadzird kādā jaukā dienā!
Man tomēr ir trāpījušies tādi, kas nedzird, nedzird, bet es tik stāstu un stāstu un... sadzird kādā jaukā dienā!
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть