Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Uzskaites programmas izvēle К списку тем

Uzskaites programmas izvēle
Добрый день!
Надеюсь на Вашу отзывчивость и помощь в выборе программы (бухгалтерия, ОС, ЗП, склад... вообщем, полный set).

Был опыт с:
- древней версией 1С
- Accor
- FinaWin (Solcraft) - монополисты, обслуживание "тихим сапом сам додумаешь, пока они помогут" поэтому неочень хочется...
Имеется представление о: Dynamic Navision, Zalktis, Kentavr.

Хочется что бы и интерфейст (ну вот люблю, что бы красиво), функциональнось и обслуживание, конечно...
Склоняюсь к 1С. Правильно ли я поняла, что у разных обслуживающих, та же 8-ка может быть в разной модификации ??? или нет?

Порекомендуйте пожалуйста. Хочется, как и всем, взять - и что-бы потом не менять.
Заранее благодарю!
Petrova
Petrova 05.04.2017 13:24
13 сообщений на сайте

Ответы (79)

Tagad Visma atkal piedāvā piena upes ķīseļa krastos. Tikai - kad kaut ko pajautā, atbildi nezina neviens "speciālists"...
Šodien saņēmu kārtējo debessmannas putras sūtījumu.
Aivars007
Aivars007 24.10.2017 12:47
26984 сообщения на сайте
Aivars007
26984 сообщения на сайте
Šodien saņēmu kārtējo debessmannas putras sūtījumu
Kas tad nu?
Andaz
Andaz 26.10.2017 09:21
27892 сообщения на сайте
Atkal meklē muļķus.
Abonēšanas maksa - par to, ka esi klients.
Ja vēlēsies kaut ko vēl arī grāmatot, atver maciņu...
Brīnos par to mežonīgo alkatību, kas šajā valstī valda.
Vēl jo vairāk - pat cenas nav zināmas, par ko un cik būs jāpiemaksā, ja vēlēsies ar programmu arī strādāt, ne tikai to abonēt "tukšu".
Pat par programmas "uzlikšanu" jāmaksā papildus - nav zināms, cik.
Kaut viņi savā alkatībā ātrāk aizrijušies!
Aivars007
Aivars007 26.10.2017 20:24
26984 сообщения на сайте
Tāpēc tādas programmas nav jāizvēlas, ja nu vienīgi nav, kur likt naudu, laiku un nervus.
Japaina
Japaina 26.10.2017 21:55
10269 сообщений на сайте
Es paklausīšu un neizvēlēšos.
Vēl jo vairāk, ka jāpērk kaķis maisā.
Būšot "individuāla pieeja".
Esmu jau pietiekami izbaudījis viņu "individuālo pieeju" - atliektiem galiem.
Aivars007
Aivars007 27.10.2017 11:37
26984 сообщения на сайте
Atkal meklē muļķus.
Abonēšanas maksa - par to, ka esi klients.
Ja vēlēsies kaut ko vēl arī grāmatot, atver maciņu...
Brīnos par to mežonīgo alkatību, kas šajā valstī valda.
Vēl jo vairāk - pat cenas nav zināmas, par ko un cik būs jāpiemaksā, ja vēlēsies ar programmu arī strādāt, ne tikai to abonēt "tukšu".
Pat par programmas "uzlikšanu" jāmaksā papildus - nav zināms, cik.
Aivars007 26.10.2017 20:24
Nu jau gan sašutums bez gala .
Praktiskā pieredze- pakalpojumu sniedzējiem šī Nomas sistēma strādā jau gandrīz gadu.
Izmaksas vismaz mani apmierina iznāk lētāk nekā pirkt programmu un pēc tam maksāt uzturēšanas maksu.

Programmas maksā ir cena par programmu- tehniskā apkalpošana pavisam cits darbs par ko jāmaksā atsevišķi. Versijas tik bieži nemainās un gadā 4 reizes var apmaksāt datorspeciālista darbu - katru reizi ne vairāk kā stundu.

Ja mākiet- piesakieties un instalējiet izmaiņas paši. un maksājiet dubultā ja kaut no vājo zināšanu dēļ ne tā piespiedīsiet un būs jāatjauno datu bāze.

Nu nevajag Aivar izgāzt žulti - laikam ar kreiso kāju no gultas izkāpi.
Viss ir mūsu pašu rokās- tai skaitā kā izmantojam programmu. saku to tādēl ka šogad bija iespēja pastrādāt ar savu dārgo Horizonu nedaudz citā nekā ierasts situācijā - tikai tagad sapratu ka ne velna no viņa nezināju. Un atkal varu kārtējo reizi pateikt- VAR VISU KO VAJAG TIKAI JĀMĀK AR PROGRAMMU STRĀDĀT. un jābūt pacietībai ja kas neizdodas- piespiest podziņu - jautājuma zīme stūrītī .

Bez tam dzīve piespieda pastrādāt ar Tildi- strādāt var tik traki nav bet datus labāk pārdzinu 4 mēnešus uz Horizonu nekā strādāju ar Tildi. Nu tomēr iespējas ir DAUDZ LIELĀKAS . Atskaišu variēšana nesalīdzināmi lielāka. , parocīgāka un labāk tverama
Guntagermane
Guntagermane 28.10.2017 00:30
1303 сообщения на сайте
Jā, salda mēle visos laikos ir bijis kapitāls.
Žēl, man šīs vērtības pietrūkst.

Viens par meitu, otrs - par kleitu.
Aivars007
Aivars007 28.10.2017 11:39
26984 сообщения на сайте
Nu tomēr iespējas ir DAUDZ LIELĀKAS
Guntagermane 28.10.2017 00:30
Nu bet cena jau arī Jumim ir stipri mazāka, nekā Horizon. Sevišķi pilnai versijai - reizes sešas. Apkalpošanas maksa Jumim ir apaļa nulle - katrs pats var uzlikt atjauninājumus, klientu atbalsts arī par velti, semināri trīs reizes gadā - par velti.
Katram savs. Vienam pietiek ar raksurstabulām, citam arī ar Scala, un Axapta nepietiek.
Andaz
Andaz 30.10.2017 16:08
27892 сообщения на сайте
Katram savs.

Es personīgi uzskatu, ka jebkurai grāmatvedības programmai grāmatveža darbs jāatvieglo nevis jāsarežģī.
Kamēr es "bakstos" Horizonā un aizpildu visu, kas katram "navorotam" nepieciešams, lai tas "navorots" vispār darbotos, tikmēr es savā Zalktī (Tildes Jumī) to pašu jau 7 reizes esmu iegrāmatojis.

Un vispār - mans sašutums bija par to, ka piedāvā kaķi maisā, pat nenorādot cenu.
Bet katrs jau izlasa tikai to, ko vēlas izlasīt.
Āmen!
Aivars007
Aivars007 30.10.2017 16:58
26984 сообщения на сайте
Tūliņ visiem būs "kaķis maisā" ar jaunajiem algu nodokļu aprēķiniem, jo nekas nav skaidrs. Ja ir "plika" alga - nav problēmu, visu var izrēķināt un miers mājās - Excelī vai programmā nav svarīgi.
Problēma sākas tai brīdī, kad "iesaistās" visādi Autorlīgumi un Uzņēmuma līgumi ar EANG un bez darba līguma. Tad gan ir vāks! Nav nekas saprotams- katram līgumam savs aprēķins vai rezumējoši, kā piemērot atvieglojumus un kā to visu iedabūt atskaitēs, kur viens IIN par tekošo mēnesi, otrs - par iepriekšējo.
Jau trešie grozījumi noteikumiem uz MK aizsūtīti. Un tos pašus jau nokritizējām.
Grāmatvedis jūtas kā tāds ampelmanis
Andaz
Andaz 31.10.2017 10:50
27892 сообщения на сайте
Kamēr es "bakstos" Horizonā un aizpildu visu, kas katram "navorotam" nepieciešams, lai tas "navorots" vispār darbotos, tikmēr es savā Zalktī (Tildes Jumī) to pašu jau 7 reizes esmu iegrāmatojis.

Tā jau ir- tikai baksties vienu reizi- pirmo reizi sakārtojot datu bāzi un pēc tam izmanto "navarotu" bet pēc tam ekspluatē to cik vien ilgi strādā. .
Arī es šogad kārtojot datu bāzes jaunajiem klientiem lai visu dabūtu sev pa prātam bakstījos bez gala un strādāju 2 un 3 reizes vienu un to pašu ( tikai dēļ jaunatklājumiem ka programma taču to dara) Toties tagad sāku vākt ražu savam darbam . Ziniet - milzīgs gandarījums- redz ka nekas vairs nav jādara ( grāmatojot un izmantojot kontu dimensijas) ar roku- tikai precīzi jāievada dokumenta informācija .
Būtu man katram dokumentam jābaksta debeta kredīta konti ar 2 pakāpju analītikām - nu toč pakārtos.
Guntagermane
Guntagermane 31.10.2017 15:15
1303 сообщения на сайте
Ziniet - milzīgs gandarījums- redz ka nekas vairs nav jādara ( grāmatojot un izmantojot kontu dimensijas) ar roku- tikai precīzi jāievada dokumenta informācija .
Guntagermane 31.10.2017 15:15
Jūs domājat, ka citās programmās to nevar?
Japaina
Japaina 31.10.2017 18:37
10269 сообщений на сайте
Ja salīdzina iespējas tad tildē un zalktī (abus esmu dabā redzējusi ) noteikti tik plašas iespējas nav ( pilnīgi piekrītu Andaz komentāram iespējas tiek samērotas ar cenu)
bet runa jau bija par citu:
Tā bija atbilde uz repliku " kamēr bakstos" - ja grib izmantot programmas iespējas sākumā ar jauno datu bāzi tiešam ir jābakstās .
Jeb nebaksties sākumā un bakstīsies pie katra dokumenta ievada visu mūžu kamēr strādā. ar konkrēto programmu.

Nu laiks beigt- tā jau vienmēr viens otram uzknābsim par šo tematu . Par programmām var piemērot teicienu " vienam māte otram meita " Tikai nevajag māti zākāt ja patīk meita
Guntagermane
Guntagermane 31.10.2017 23:45
1303 сообщения на сайте
Daudzi grāmatveži vienkārši neizmanto visas tās iespējas, ko programma dod - var jau arī tā iztikt.
Horizon arī esmu dabā redzējusi - strādāt ar to negribētu, domāju, ka tā vairāk domāta firmām, kur jāizstrādā kāda speciāla specifika.
Uzskatu, ka vislabākās ir programmas, kad grāmatvedis var pats iztikt bez kāda IT speciālista nepārtrauktas palīdzības.
Japaina
Japaina 01.11.2017 00:00
10269 сообщений на сайте
iztikt bez kāda IT speciālista nepārtrauktas palīdzības.
Ko uzskata par palīdzību- versijas maiņa ir IT speciālista ( pie kam ne kura katra bet kurš pārzin konkrēto programmu) darbs nevis grāmatveža .
un nejauksim IT speciālistu ar programmas konsultantu Tās ir būtiski dažādas lietas

Tad jau mašinu servisi arī nav vajadzīgi - vislabākā ir mašina kuru var remontēt un tehnisko apkopi jebkurš kurš neko no mašinām tik vien zin-
šito ripu sauc par stūri un to jāgroza,
ar šo kloķi pārslēdz ātrumus (kas tie tādi un kāpēc to zina tikai dievs)
un šis pedālis piedod gāzi gāze bet šis bremzē
Guntagermane
Guntagermane 01.11.2017 10:58
1303 сообщения на сайте
Daudzi grāmatveži vienkārši neizmanto visas tās iespējas, ko programma dod - var jau arī tā iztikt.
Horizon arī esmu dabā redzējusi - strādāt ar to negribētu, domāju, ka tā vairāk domāta firmām, kur jāizstrādā kāda speciāla specifika.
Uzskatu, ka vislabākās ir programmas, kad grāmatvedis var pats iztikt bez kāda IT speciālista nepārtrauktas palīdzības.
Atbalstu Japainas viedokli par 1000 punktiem.
Katrs klients ir atšķirīgs, un ja Horizonā man jāvelta stundām laika, lai vispirms katru darījumu pielāgotu šīs programmas, manuprāt, nenormāli sarežģītajiem "navorotiem" - tad nax** man tādu programmu.
Vēl jo vairāk, ka arī viņu konsultanti paši nezina atbildes - kā un ko izdarīt. Šī tēma ir veca kā pasaule.
P.S. Es atšķirībā no Japainas ar Horizonu esmu spiests strādāt vēl šobaltdien. Taču ir vairākas darbības, kuras es šajā ar "navorotiem" pārblīvētajā programmā neizpildu. To visu izdaru Zalktī, un tikai iegrāmatoju rezultātu.

Tāpēc jau arī tagad viņi piedāvā "kaķi maisā", bez cenām, jo paši nezina, cik ilgi nāksies "muļļāties", lai programmu pielāgotu klienta vajadzībām, un cik tūkstošus nāksies no klienta "nokāst".
Tauta, esiet modri! Neuzķerieties uz šīs alkatīgās firmas izmestās makšķeres!

Kam patīk - lai strādā - simts gadus bez svētdienām!
Bet šejieniešiem nevienam neiesaku. Jau vismaz 10 gadu laikā esmu iepazinis kontingentu, kas "apgrozās" šajā forumā.
Uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt tos, kuri saprot grāmatvedības ābeci un grāmatvedības programmas.
Esmu runājis.
Aivars007
Aivars007 01.11.2017 11:06
26984 сообщения на сайте
iztikt bez kāda IT speciālista nepārtrauktas palīdzības.
Ko uzskata par palīdzību- versijas maiņa ir IT speciālista ( pie kam ne kura katra bet kurš pārzin konkrēto programmu) darbs nevis grāmatveža .
un nejauksim IT speciālistu ar programmas konsultantu Tās ir būtiski dažādas lietas

Tad jau mašinu servisi arī nav vajadzīgi - vislabākā ir mašina kuru var remontēt un tehnisko apkopi jebkurš kurš neko no mašinām tik vien zin-
šito ripu sauc par stūri un to jāgroza,
ar šo kloķi pārslēdz ātrumus (kas tie tādi un kāpēc to zina tikai dievs)
un šis pedālis piedod gāzi gāze bet šis bremzē
Ļoti precīzs salīdzinājums. Pirmkārt, autoservisos arī "kāš" nenormālu naudu.
Bet auto vairāk vai mazāk ir "luksusa" lieta, tāpēc ne katrs to var atļauties. Un remonta nepieciešamība ir atkarīga arī no mūsu ceļiem, kā arī no paša braucēja. Lielā mērā.

Otrkārt - salīdzinājums "galīgi garām", jo grāmatvedis programmu salauzt nevar, lai kā viņš to gribētu. Ar ļoti ļoti retiem izņēmumiem. Konkrētā programma, par kuru "laužam šķēpus", ir "uzbūvēta" tā, lai bez apkalpojošā personāla uzturēšanas (un par kādām naudām!) "parasts mirstīgais" ar to pilnvērtīgi strādāt nevarētu.
Grozies kā gribi - d**** kā pak***, tā pak***.
Aivars007
Aivars007 01.11.2017 11:11
26984 сообщения на сайте
Konkrētā programma, par kuru "laužam šķēpus", ir "uzbūvēta" tā, lai bez apkalpojošā personāla uzturēšanas (un par kādām naudām!) "parasts mirstīgais" ar to pilnvērtīgi strādāt nevarētu.
Grozies kā gribi - d**** kā pak***, tā pak***
Aivars007 01.11.2017 11:11
Un vēl galvenais, ka to obligātā kārtā uzspieda visām pašvaldībām, bet tām jau vienalga, maksā taču nodokļu maksātāji.
Japaina
Japaina 01.11.2017 11:46
10269 сообщений на сайте
Konkrētā programma, par kuru "laužam šķēpus", ir "uzbūvēta" tā, lai bez apkalpojošā personāla uzturēšanas (un par kādām naudām!) "parasts mirstīgais" ar to pilnvērtīgi strādāt nevarētu.
Grozies kā gribi - d**** kā pak***, tā pak***.

Te nu prasās pateikt kaut ko rupju par tādu muļķibu gvelšanu

Uzbūvēta pat ļoti labi .
Apkalpojošais personāls- ja programmu nopērk tādu kā ir un neprasa jaunās versijas ( kā to dara .... (vārdā nenosaukšu) un daudzi citi ) tad nekāda saprašana priekš kam ir vajadzīgs APKALPOJOŠAIS SPECIĀLISTS NAV VAJADZĪGS.
Versiju maiņa rodas:
1 likumdošanas izmaiņas - lai var automatizēt visus darbus atbilstoši jaunajiem likumiem
2 pēc lietotāju ieteikumiem un vēlmēm izstrādātas jaunas iespējas programmā kuras tiek izsniegtas visiem lietotājiem jo kļūst par programmas neatņemamu sastāvdaļu .

Nu bet izskatās ka viens otrs aiz savas ietiepības kā strauss iebāz galvu smiltīs un neko ne redz ne dzird.
Guntagermane
Guntagermane 01.11.2017 11:58
1303 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.