Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Prece saņemšana no Eiropas , rēķins no trešās valsts К списку тем
Prece saņemšana no Eiropas , rēķins no trešās valsts
Prece atrodas Spānijā, noliktavā. Preces īpašnieks- ASV uzņēmums.
Gatavs preci atsūtīt mums uz LV.(prece ir atmuitota) Nekādu Eiropas Vat numuru nedos. It tikai šis nerezidenta rēķins un būs transporta dokumenti no Spānijas glabātāj noliktavas par preces nosūtīšanu.
Vai varat pateikt, kā šo darījumu uzrādīt PVN deklarācijā?
Ответы (5)
Это приобретение товара на территории ЕС, в декларации PVN I-I поставщик США без номера. За уплату отвечаете вы, делаете реверс.
Alkiol- paldies, tā apmēram sapratu, tikai līdz galam tā būtība nav skaidra, kaut kāda vaidā tad tā prece ir atmuitota,kāds ir atskaitījis PVN, vai šim ASV uzņēmumam nebūtu jāreģistrējas ES? Vai kādam fiskālajam pārstāvim te nebija jābūt? , kāda veidā nodokļu dienesti kontrolē šos Eiropas darījumus?... jo PVN 1 ielikšu tikai kaut kādu nosaukumu, bez numura, salīdzināt vispār nav ar ko...
мы в PVN I-III указываем услуги третьим странам без номера только название и сумму, вам надо поинтересоваться у них, есть ли регистрация в ЕС или они арендуют таможенный склад и с него продают. Я думаю у вас тоже будет строка 48,2 в декларации
Man bija līdzīgs gadījums. Preci sūtīja ASV uzņēmums, kurš pats veica preces atmuitošanu Lielbritānijā. Man piegāde bija ar DHL. Vienīgais rēķins bija ASV uzņēmuma rēķins (nekādu muitas papīru). Viņam nebija PVN numura, rēķinā nebija uzrādīts PVN. Bet krava bija atmuitota (tātad tas nav imports, tā jau ir EU krava), bet nav PVN numura (tātad priekš manis tas ir PVN nemaksātājs no EU). Prasīju vēl konsultāciju VIDam, bet tie neko jēdzīgu nemācēja atbildēt. Es beigās darījumu deklarācijā nerādīju. Summa man bija maza ~150 EUR.
И у меня была и сумма была большая. Как выяснилось Поставщик 3 страна купила товара в ЕС и продает его нам в Латвию.. Он как бы выступил посредником. Мы товар сразу продавали через экспорт, поэтому думаю первоначальный поставщик-ЕС и смог такую цепочку замутить.
Закрыть
Краткое описание нарушения