Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kases aparāts ar fiskālo atmiņu К списку тем
Kases aparāts ar fiskālo atmiņu
28. aprīlī ir reģistrēti beidzot kases aparāti, bet fiskālais atmiņas modelis vēl joprojam nav reģistrēts. Informācijas vestulē VID raksta, ka kases aparāti nav saslēdzami ar datoru.
Ko darīt, ja kases aparāts jau bija nopirkts un pieslēgts pie datora? EKA apkalpojošais dienests nevar neko sakarīgu pateikt, tikai cerēt uz labāko
Kā rīkojāties Jūs?
Ответы (36)
Par savu likumpaklausību bieži vien ir jāsamaksā ar sabojātiem nerviem un liekiem tēriņiem. Šajā valstī tā bieži notiek.Diemžēl. Es Jums ieteiktu paciesties. Gan būs skaidrība.
Tie, kas jau lieto EKA ar elektronisko atmiņu - vai Jūs aizpildāt EKA žurnālu? Pēc MK 96.noteikumiem saprotu, ka nevajag žurnālu , bet kādu brīvā formā veidotu reģistru. Pa VID konsultatīvajo telefonu atbildēja, ka ,viņaprāt, vispār nekas nav jāpilda,jo tāpēc jau esot elektr.atmiņa, bet VID lapas "jautājumos un atbildēs" vispār, manuprāt, šedevrs ( vai man ar saprašanu tā pašvakāk
):
Kases aparāta ar elektronisko kontrollenti, specializētās ierīces vai iekārtas (tirdzniecības automāta) lietotājs obligāti aizpilda kases žurnālu. Kases aparāta ar elektronisko kontrollenti, hibrīda kases aparāta un kases sistēmas lietotājs var aizpildīt kases žurnālu pēc savas izvēles.
У нас установлен новый EKA 3850 с электронной контрольной лентой
журнал, его заполнение и распечатка X un Z-pārskata -как раньше, ничего не поменялось.
Bet kam, tādā gadījumā domāts šis noteikumu punkts? un ,galu galā, kad visa šī epopeja sākās, kā viens nogalvenajiem argumentiem uz ietaupīšanu bija tas, ka vairs nevajadzēs žurnālus
56.1 Kases aparāta ar elektronisko kontrollenti, hibrīda kases aparāta un kases sistēmas lietotājs izdrukātos Z pārskatus un POS termināļa pārskatus ielīmē atsevišķā Z pārskatu un POS termināļu pārskatu reģistrā, kurā norādīts datums un kārtas numurs.
Bet kam, tādā gadījumā domāts šis noteikumu punkts?
Ja žurnālu sagatavo elektroniski
56.punkts ir domāts kases aparāta ar papīra kontrollenti, specializētās ierīces vai iekārtas
Bet 56.1.punktsir domāts Kases aparāta ar elektronisko kontrollenti, hibrīda kases aparāta un kases sistēmas
Знать бы ещё, что значит " žurnālu sagatavo elektroniski" для кассового аппарата, который не подключён к компьютеру. Таблица EXEL? Но, для неё тоже нужен компьютер и работник, который вносит данные в эту таблицу.
Tad varbūt varat man pateikt , kur ir pieminēts žurnāls aparātiem ar elektr. kontollenti, es atrodu tikai 50.punktā žurnālu kases aparātiem ar papīra kontrollenti.
Smieklīgi, vēl jo vairāk, ja VID konsultants apgalvo , ka KA -iem ar elektr. lenti nav jāpilda vispār nekas. Beigās pats sapinās un prasīja, lai jautājumu uzdod rakstiski. Cerams, kaut kad atbildēs.
Знать бы ещё, что значит " žurnālu sagatavo elektroniski" для кассового аппарата, который не подключён к компьютеру. Таблица EXEL? Но, для неё тоже нужен компьютер и работник, который вносит данные в эту таблицу.
Tad pie kompjūtera ir pieslēgts darbinieks, nevis kases aparāts
Tad varbūt varat man pateikt , kur ir pieminēts žurnāls aparātiem ar elektr. kontollenti
Es domāju, kas par to neviens nezina.
Mierīgi sēžam un gaidām...
Kases aparāta ar elektronisko kontrollenti, specializētās ierīces vai iekārtas (tirdzniecības automāta) lietotājs obligāti aizpilda kases žurnālu. Kases aparāta ar elektronisko kontrollenti, hibrīda kases aparāta un kases sistēmas lietotājs var aizpildīt kases žurnālu pēc savas izvēles.
Es domāju, ka šajā VID atbildē pirmā vārda "elektronisko" vietā jābūt vārdam "papīra". Tad viss sastājas savās vietās , un tā arī es, lasot MK noteikumus, saprotu.
таблица EXEL? у.
Эксел нельзя использовать, хотя на практике все в ней составляют.
Эксел нельзя использовать,
Viss, kas tiek sagatavots datorā, planšetē,.. ir elektroniski.
В экселе нет лог файла. Как я понял должен быть такой вид ir elektroniski, что бы все изменения можно было проследить.
В экселе нет лог файла. Как я понял должен быть такой вид ir elektroniski, что бы все изменения можно было проследить.
Это в том случае, если информация хранится только в электронном виде. Если вы информацию регулярно распечатываете и подписываете, можно и в Экселе.
585. MK noteikumi
36. Ja grāmatvedības reģistrus kārto tikai elektroniski, grāmatvedības datorprogrammai (grāmatvedības informācijas datorsistēmu programmatūrai) jābūt tādai, lai nodrošinātu:
36.1. ierakstu reģistra (system log) informācijas saglabāšanu par katru iegrāmatojumu vai iegrāmatojuma labojumu, tā veidu, datumu un laiku, sistēmas ieraksta numuru, kā arī iegrāmatojuma veicēju;
Регулярно распечатывать - это каждый день? Тогда какой смысл этой электронности.
Пока заполняем стандартные бумажные журналы.
Es arī no sākuma sapratu, ka EKA ar elektronisko kases lentu nevajag pildīt žurnālu. Nopriecājos. Jo aparātam ir SD atmiņas karte, ieliki datorā, pārkopēji datus un skaties visu ko vēlies. Pēc tam sāku šaubīties, jo tie noteikumi tā uzrakstīti, ka īsti nesaproti. Tā žurnāls tiek rakstīts joprojām.
Регулярно распечатывать - это каждый день? Тогда какой смысл этой электронности.
Пока заполняем стандартные бумажные журналы.
Ну почему каждый день?
Раз в месяц распечатайте и подпишите, закрывайте месяц. Всю математику сосчитает Эксел
Закрыть
Краткое описание нарушения