Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Трудовое законодательство, трудовые отношения. Охрана труда
Darbinieka ēdināšanas izdevumi 480 EUR gadā, kas netiek aplikti ar IIN К списку тем
Kirzaka07 27.07.2017 12:18
167 сообщений на сайте
167 сообщений на сайте
Ответы (13)
Nu labi, a kur PVN jāliek?
Kirzaka07 27.07.2017 12:52
167 сообщений на сайте
167 сообщений на сайте
159. Указанный в налоговом счете налог за товары и услуги для отдыха, личных нужд (в том числе услуги транспорта, приобретение горючего и услуги электронной связи), питания, улучшению здоровья и развлекательных мероприятий работников зарегистрированного налогоплательщика не вычитается как предналог.
Sapratu, bet ja paņemam tuvāk mūsu gadījumam: ēdina darbiniekus paši sava uzņēmuma ēdnīcā, kādā veidā ir nepieciešams nodrošināt uzskaiti, lai pārbaudes trešās personas var izsekot līdzi, kuriem darbiniekiem un un cik daudz ir izbarots? Vai pietiek ar to, ka katram darbiniekam tiek izsniegts ēdināšanas talons, bet grāmatvedībā iesniegti saraksti? Bet kā ar iegādāto preci, kas ir nopirkta uz kopīgas pavadzīmes, jo ēdnīcā nāk ēst arī citi klienti no ārpuses?
Kirzaka07 27.07.2017 14:46
167 сообщений на сайте
167 сообщений на сайте
Laikam vajag rēķināt % cik pārtikas izdevumos ir izdevumi darbiniekiem un atbilstoši koriģēt priekšnodokli, citu variantu es neredzu.
Laikam vajag rēķināt % cik pārtikas izdevumos ir izdevumi darbiniekiem un atbilstoši koriģēt priekšnodokli, citu variantu es neredzu.
Vai ne ... Kaut arī sāku domāt, vai vispār ir vērts ķēpāties, vai tas atmaksājas, un vēl kaut kādi koplīgumi jātaisa....
... bet nu ja vadītājs liks, tad kā sacīt jāsaka - staigās pliks
Kirzaka07 27.07.2017 15:25
167 сообщений на сайте
167 сообщений на сайте
kādā veidā ir nepieciešams nodrošināt uzskaiti, lai pārbaudes trešās personas var izsekot līdzi, kuriem darbiniekiem un un cik daudz ir izbarots? Vai pietiek ar to, ka katram darbiniekam tiek izsniegts ēdināšanas talons, bet grāmatvedībā iesniegti saraksti?
Jāievieš personāla kartītes. Un tālāk proporcionāli.
Tiešam tā. Ja tādas lietas rādīt oficiāli, grāmatvedim jāsēž darbā diennakti
Vai arī nav jāuzņemas visi darbi un šefam jāpamato, ka grāmatveža izdevumi pieaug... Bet, jā, brīžiem vējdzirnavas.
kādā veidā ir nepieciešams nodrošināt uzskaiti, lai pārbaudes trešās personas var izsekot līdzi, kuriem darbiniekiem un un cik daudz ir izbarots? Vai pietiek ar to, ka katram darbiniekam tiek izsniegts ēdināšanas talons, bet grāmatvedībā iesniegti saraksti?
Jāievieš personāla kartītes. Un tālāk proporcionāli.
Tiešam tā. Ja tādas lietas rādīt oficiāli, grāmatvedim jāsēž darbā diennakti
Vai arī nav jāuzņemas visi darbi un šefam jāpamato, ka grāmatveža izdevumi pieaug... Bet, jā, brīžiem vējdzirnavas.
Būšot jānodod attiecīgas analīzes, lai varētu VIDam pierādīt, cik un ko kurš apēdis. Top attiecīgi MK noteikumi. Tikai pacietību! Analīžu trauciņu ražošanas nišā vēl ir kāda brīva vietiņa. Nenokavējiet!
Nu nu, kā to ņem, no valsts puses var visu sagaidīt un arī no revidentiem, ja reiz IIN rēķina un maksā katrs darbinieks atsevišķi nevis visi kopumā vienā maisā, tad viņi var izdomāt arī pieprasīt pierādīt cik un ko katrs ir apēdis, lai saprastu vai ir jāietur un jāmaksā IIN vai nē. Ja valstij vajadzēs naudu, tad noteikti izdomās, kā visu sarežģīt.
Kirzaka07 28.07.2017 09:05
167 сообщений на сайте
167 сообщений на сайте
Nu nezinu, nezinu.... man gan kā uzņēmējam, būtu ļoti svarīgi zināt, cik apēd manā ēdnīcā pašu darbinieki, bet cik - svešie.
Tas, ka grāmatvedis nezina vai negrib veikt aprēķinus.... tā jau ir pavisam cita "opera".
Tas, ka grāmatvedis nezina vai negrib veikt aprēķinus.... tā jau ir pavisam cita "opera".
Nu nezinu, nezinu.... man gan kā uzņēmējam, būtu ļoti svarīgi zināt, cik apēd manā ēdnīcā pašu darbinieki, bet cik - svešie.
Tas, ka grāmatvedis nezina vai negrib veikt aprēķinus.... tā jau ir pavisam cita "opera".
Tas, ka grāmatvedis nezina vai negrib veikt aprēķinus.... tā jau ir pavisam cita "opera".
Pēc manas pieredzes, uzņēmēji baro savus darbiniekus atsevišķi un gatavo ēdienu speciāli darbiniekiem - vienkāršāku, neka klientiem. Bet, ja baro no kopēja katla, tad vienkārši piešķir atlaidi, ar atzīmēju kam.
Pēc manas pieredzes
Par to jau ir "stāsts", ka jebkurā situācijā uzņēmējam ir spēja izsekot tam, ko, cik apēd viņa darbinieki.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть