Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Ienākuma nodokļa uzrādīšana soc atskaitē К списку тем

Ienākuma nodokļa uzrādīšana soc atskaitē
Labdien, uzņēmumam ir lieli parādi gan pret VID gan pret Darbiniekiem (algas nav izmaksātās vismaz pa pusgadam). Sakiet, lūdzu, vai tas ir pareizi no likumdošanas viedokļa (to vēlas uzņēmuma vadība), ka sociālā nodokļa atskaitē, sakarā ar to, ka algas tikai tiek aprēķinātas, bet izmaksas iekavējas par 6-8 mēnešiem, neuzrādīt ienākuma nodokli, tādējādi mazāks parāds krājas VIDam. It kā jā, viņi šo ienākumu nesaņem, bet vai problēma neradīsies arī tad, kad darbinieki sāks iesniegt gada deklarācijas uz nodokļa atgriešanu? Būšu pateicīga par atbildi.
Janija
Janija 03.10.2017 11:49
331 сообщение на сайте

Ответы (6)

Налог удерживается в момент выплаты, за исключением дивидендов, нет выплаты - нет налога. Работник может вернуть только ту часть налога, которую он уплатил, нет налога - нет возврата.
Tt7
Tt7 03.10.2017 11:56
37863 сообщения на сайте
It kā jā, viņi šo ienākumu nesaņem, bet vai problēma neradīsies arī tad, kad darbinieki sāks iesniegt gada deklarācijas uz nodokļa atgriešanu?
Janija 03.10.2017 11:49
Ja nav maksāts nodoklis, tad nav arī ko atgriezt.
Japaina
Japaina 03.10.2017 12:00
10269 сообщений на сайте
Sapratu, paldies!
Janija
Janija 03.10.2017 12:21
331 сообщение на сайте
Ja nav maksāts nodoklis, tad nav arī ko atgriezt.
Domāju ka tiek jauktas divas dažādas lietas:
IIN samaksas termiņš un iekļaušanas termiņš soc atskaitē ir algas izmaksas datums ( bet pārliecinieties jo varbūt kaut kādas izmaiņas paslidējušas garām.- ātrumā izskatās ka nē
:https://www.vid.gov.lv/lv/deklaraciju-iesniegsanas-un-nodoklu-nomaksas-termini-2

IIN samaksas termiņš :

Reizi mēnesī, kad bankā saņemta nauda iedzīvotāju ienākumu izmaksai;

Nesaņemot naudu bankā, nākamajā dienā pēc algas izmaksas

Savukārt paziņojumā par apr algas nodokli- parādās faktiski ieturētais nodoklis neatkarīgi no tā ir pārskaitīts vai nav . Šo skaitli VID līdzina ar IIN deklarācijām. Par būtiskām nesakritībām ar soc atskaiti sniegsiet VID paskaidrojumu.
Ja nav maksāts nodoklis, tad nav arī ko atgriezt.
Par šo frāzi neapstrīdu bet Nav maksājis UZŅĒMUMS Cilvēksd ir maksājis- ieturēts no algas . Neesmu droša bet iesaku papētīt.
Guntagermane
Guntagermane 06.10.2017 16:28
1303 сообщения на сайте
Tomēr izskatās ka muļķības nestāstu:
Likuma par IIN

17. pants. Algas nodokļa ieturēšana un maksāšana ........

3. Ar algas nodokli apliekamais mēneša ienākums ir:
1) Latvijas Republikas rezidentiem darbavietā, kur iesniegta grāmatiņa — starpība starp kalendārā mēneša ienākumu un mēneša neapliekamā minimuma, šā likuma 10.pantaotrajā daļā noteikto attaisnoto izdevumu un šā likuma 13.pantapirmajā daļā noteikto atvieglojumu summu;
2) Latvijas Republikas rezidentiem darbavietā, kur nav iesniegta grāmatiņa — kalendārā mēneša ienākums, no kura atskaitīta šā likuma 10.pantaotrajā daļā noteiktā attaisnoto izdevumu summa;
3) Latvijas Republikas nerezidentiem — kalendārā mēneša ienākums, no kura atskaitīta šā likuma 10.pantapirmās daļas 1., 5. un 6.punktā minēto attaisnoto izdevumu summa.
4. (Izslēgta ar 25.11.1999. likumu.)
5. Algas nodoklis iemaksājams budžetā reizi mēnesī, kad bankā tiek saņemta nauda iedzīvotāju ienākumu izmaksai. Darba devēji, kas iedzīvotāju ienākumus izmaksā no kases ieņēmumiem, nesaņemot naudu bankā, iemaksā algas nodokli budžetā nākamajā dienā pēc algas izmaksas. Darba devējs, kas darbiniekam darba samaksu izmaksā bezskaidras naudas norēķinu veidā, algas nodokli iemaksā budžetā tajā pašā dienā, kurā viņš devis maksājuma uzdevumu darba samaksas pārskaitīšanai no sava konta uz darbinieka kontu. No steidzamos, īslaicīgos, vienreizējos darbos nodarbinātu darbinieku darba samaksas aprēķināto un ieturēto algas nodokli darba devējs iemaksā budžetā tajā pašā dienā, kurā viņš iemaksā budžetā pastāvīgo darbinieku algas nodokli.
Guntagermane
Guntagermane 06.10.2017 16:40
1303 сообщения на сайте
Cilvēksd ir maksājis- ieturēts no algas
Guntagermane 06.10.2017 16:28
Cilvēks tad ir maksājis, bet uzņēmums paturējis sev.
Japaina
Japaina 06.10.2017 19:29
10269 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.