Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Materiālu norakstīšana К списку тем
Lacenite 01.11.2004 13:38
40 сообщений на сайте
40 сообщений на сайте
Ответы (16)
es netaisu atskaiti, es rakstu aktu izjevielu, materiālu, mazvērtīgo un ārti nolietojamo priekšm,etu norakstīšanai pēc čekiņiem un rēķiniem.
Paldies, Cleo!
Lacenite 01.11.2004 14:40
40 сообщений на сайте
40 сообщений на сайте
es ari netaisu nekadas atskaites, iznemot atskaiti uztaisu par taras kustibu
Storno 01.11.2004 15:11
1392 сообщения на сайте
1392 сообщения на сайте
Cleo, vai tiešām jāraksta akts par izjevielu, materiālu, mazvērtīgo un ārti nolietojamo priekšmetu norakstīšanu pēc čekiņiem un rēķiniem? Vai tas ir obligāts? Kāda jēga visu pārrakstīt?
Kolibri 01.11.2004 15:47
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Esmu dzirdējusi, ka daži aktu raksta, daži nē...
Kolibri 01.11.2004 15:48
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Arī man šķiet, ka jēgas tur nav it nekādas, tikai lieka papīru padarīšana...
Bet ir nācies dzirdēt, ka auditā prasa ne tikai aktu par izlietotajiem materiāliem, bet pat veselu atskaiti par materiālu apgrozījumiem un atlikumiem! Tad jau tas sanāk kaut kas līdzīgs izkropļotai nepārtrauktās krājumu uzskaites inventarizācijas metodei!
Bet ir nācies dzirdēt, ka auditā prasa ne tikai aktu par izlietotajiem materiāliem, bet pat veselu atskaiti par materiālu apgrozījumiem un atlikumiem! Tad jau tas sanāk kaut kas līdzīgs izkropļotai nepārtrauktās krājumu uzskaites inventarizācijas metodei!
Lacenite 01.11.2004 16:06
40 сообщений на сайте
40 сообщений на сайте
Es arī taisu-izlietoto materiālu, detaļu, mazvērtīgo inventāru ražošanas un saimnieciskajām vajadzībām. Tur es uzskaitu visu, ko uzreiz norakstu 7 grupā (izņemot kancelejas izdevumus). Revidenti tomēr uzmet aci uz šiem aktiem.
На мой взгляд, эти акты нужны для того, чтобы показать, что эти все вещи пошли на хозяйственную деятельность, а не для личного потребления начальства. Хотя, бумага всё стерпит :)).
Kolibri, es neko neuzspiežu, es tā daru... Turklāt tieši Jums jāpierāda audita gadījumā, ka šie nopirktie materiāli Jums nestāv noliktavā, uz kā pamata Jūs viņus norakstat uz izmaksām??? Ko nozīmē kāda jēga pārrakstīt? Tad tik pat labi var pajautāt, kāda jēga vest grāmatvedības uzskaiti? Vai nu Jūs veicat nepārtraukto vai periodisko krājumu uzskaiti, Jums jābūt iekšējam dokumentam ar kuru iepirktie materiāli un izejvielas tiek norakstīti izmaksās. Ja jums tāda nav, tad Jūs esat nepamatpti samazinājuši apliekamo ienākumu. Bet Dariet kā zinat. Tas, ka esat dzirdējuši, ka daudzi to neraksta nav arguments VIDam.
Cleo, esmu jauniņā, tāpēc labprāt mācīšos no Jums. Nebariet mani. Bet pastāstiet par aktu. Vai raksta šādi: Decembra mēnesī uzņēmums saimnieciskajām vajadzībām izlietojis sekojošus materiālus ... Vai jānorāda iepirkuma cena un kontējums?
Kolibri 02.11.2004 09:56
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Kolibri, arī es esmu vēl jauns "zaļš" grāmatvedis un mācos šeit un esmu ļoti pateicīga visiem šī kluba biedriem kas vienmēr palīdz atrisināt neskaidrību, arī kritiku uztveru veselīgi, tātad man kaut kur vēl jāpiestrādā, kaut kur kaut ko esmu nepareizi sapratusi.
Citi iespējams raksta tur kontējumus, es personīgi kontējumu šiem čekiņiem jau uzrakstu avansa norēķinā, tāpēc otreiz neatkārtoju. Pie periodiskās krājumu uzskaites metodes, nopērkot uzreiz liek izmaksās : D 7110 K 2380 (caur avansa norēķinu personu). Aktā tikai uzrādu kur izlietots attiecīgais materiāls.
Citi iespējams raksta tur kontējumus, es personīgi kontējumu šiem čekiņiem jau uzrakstu avansa norēķinā, tāpēc otreiz neatkārtoju. Pie periodiskās krājumu uzskaites metodes, nopērkot uzreiz liek izmaksās : D 7110 K 2380 (caur avansa norēķinu personu). Aktā tikai uzrādu kur izlietots attiecīgais materiāls.
Paldies Cleo. Mans e-mail: kolibri.ad@inbox.lv
Kolibri 02.11.2004 10:17
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Kolibri, nosūtīju gan uz abiem pastiem, ja negribat lai redz jūsu pastu te kas ir ierakstīts zem nika, tad izņemiet ķeksīti, kur rakstīts rādīt manu e-pastu Vai otrādāk ielieciet ķeksīti tur kur rakstīts nerādīt manu e-pastu. neatceros īsti kā tus bj rakstīts.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть