Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par slēguma grāmatojumiem, sagatavojot starpperiodu finanšu pārskatu К списку тем
Par slēguma grāmatojumiem, sagatavojot starpperiodu finanšu pārskatu
Labdien!
Sabiedrības pārskata gads (01.decembris – 30.novembris) nesakrīt ar kalendāra gadu, tas nozīmē ka jāsagatavo starpperiodu finanšu pārskats un UIN deklarācija par periodu 01.12.2017 – 31.12.2017.
Vai sagatavojot starpperiodu finanšu pārskatu (par periodu no 01.12.2017 līdz 31.12.2017), ir obligāti uz 31.12.2017 veikt visu slēguma ierakstu iegrāmatošanu, proti slēgt ieņēmumu/izmaksu kontus un grāmatot UIN deklarācijā aprēķināto uzņēmuma ienākuma nodokli?
Ответы (10)
Bilancē Nr.6, 2018, zvēr.revidente Ilga Beča smuki skaidro kā veidot šo pārskatu
Lasīju Ilgas Bečas rakstu, taču man ir pārskats, kurš jāiesniedz par periodu no 25.08.2016 -31.12.2017. Tas ir pirmais pārskats. Vai šajā gadījumā jārīkojas līdzīgi? Pēc noteikumiem secināju, ka tas nav mans gadījums, vai ne? EDS liek man gatavot to kā starpperiodu pārskatu.
Manuprāt, tā ir EDS kļūda. Viņi ir, iespējams, ieprogrammējuši, ka gadījumā, ja periods ir lielāks nekā 12 mēneši, tad jātaisa starpperiodu pārskats. Bet tam būtu jānotiek tikai tad, ja šis periods NEBEIDZAS 31.12.2017. Var jau būt, ka no jaunā UIN likuma, burtiski lasot, tā arī sanāk, ka jātaisa starpperiodu, jo nav mācējuši noformulēt to, ka sakarā ar UIN sistēmas pilnīgu nomaiņu, nevar netaisīt UIN deklarāciju par 2017.gaduun tādēļ, ja ir gada pārskats par daļēju 2017-2018. gadu, tad papildus jāgatavo starpperiodu.
Uzrakstiet VID par EDS kļūdu. Es tā esmu darījusi un parasti ir diezgan ātri izlabots.
Я сегодня написала VID, у меня тоже первый отчет за период 14.07.2016-31.12.2017. EDS требует startpperiodu. Интересно, как быстро они ответят?
Наверно я не совсем поняла вопрос,но 30 марта сдавала ГО,тоже первый отчёт за период 30.11.2016-31.12.2017. У меня всё в порядке (в том числе и УИН декларация).Отчёт благополучно сохранён,сдан и принят в базу данных. Я что-то сделала не так?
У вас ЭДС не просил промежуточный? Мне сразу предлагает
В том то и дело что не просил промежуточный....
Поэтому прочитав тему засомневалась
Сейчас даже проверила период ГО 30.11.2016 - 31.12.2017 и всё в порядке...
Может просьбу можно проигнорировать?
Может просьбу можно проигнорировать?
Вот так и сделаю!
Закрыть
Краткое описание нарушения