Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
ES finansējums PL vai būve К списку тем
ES finansējums PL vai būve
Labdien, vai es domāju pareizi ?
1.SIA"X" iznomā zemi no fiziskas personas uz 10 gadiem.
2.SIA"X" Ir saņēmis ES finansējumu 5 gadi PL iegādei (moduļu mājiņas) līgumā rakstīts Būves un veicis dziļurbumu nomātajā zemē.
3.Dziļurbums ir būve , jo ir kadastra nr. Finansu nolietojums būs 10% , jo 10 gadi ir nomas līgums ? Vai tomēr ir 5% ? 1.kategorija
4. Moduļu majiņu ieliku kā PL Viesu namiņu 20% 4.kategorija jo viņas var pārvietot. Vai tomer būs būve? 10% , jo nomas līgums 10 gadi ?
Paldies par palīdzību jau ieprieks.
Ответы (7)
No 2018.gadanolietojumu nodokļiem vairs nerēķina, tikai finašu. Un to nosaka kadu % lietosiet nolietojuma aprēķinam pats uzņēmums. T.i. kādu ieliksiet tāds arī būs. Likums to vairs nenosaka.
Labdien , jā es arī domaju par par finanšu nolietojumu , jo būvēm ir 5% 20 gadi, bet ja nomas līgums tad 10 gadi un būs 10%. Es tā domaju. Bet ES finansējumu es norakstu 5 gados, ka Altum līgumā .
Un vai doma ir pareiza, ka moduļu māja nav būve , bet pārējie PL, tas nekas ka līgumā ir rakstīts Būve ?
Paldies.
... moduļu māja nav būve ....
Nu, suņa būda jau arī tā nav.
Tā tomēr ir ēka, manuprāt.
Vai pēc 5 gadiem to nojauks un izkurinās malkā?
Vai pēc 5 gadiem to nojauks un izkurinās malkā?
Aizvedīs uz citu zemi, kuru uz 10 gadiem nomās
...jo viņas var pārvietot...
Vai tās moduļu mājiņas "viņas" ir uz riteņiem?
Paldies. Tad pareizi domāju PL nolietojums 20% moduļu mājiņām.
Bet dziļurbums 10% , jo nomas līgums 10 gadi ? Skaitās inženierbūve.
Paldies.
Tad pareizi domāju PL nolietojums 20% moduļu mājiņām.
Prasiet būvinženierim, cik gadus tā mājiņa kalpos!
Arī kārtīga moduļu māja var 50 gadus nokalpot!
Закрыть
Краткое описание нарушения