Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Programmatūras licence un pavadzīme К списку тем
Programmatūras licence un pavadzīme
Man nesen viens grāmatvedis bez rēķina prasīja vēl pavadzīmi. Es pārdodu lietošanas licenci dažādiem internetveikala paplašinājumiem (programmatūra, kas uzlabo interneta veikala darbību). Skatījos šajā foruma tēmā
http://www.vgk.lv/forum/thread/29950-datorprogramma-prece-vai-pakalpojums taču gudrāks netiku - tur domas dalās par to vai licence ir pakalpojums vai prece. Jo saprotu - ja licence ir prece, tad vajag pavadzīmi. Es nekādu taustāmu lietu nepārdodu. Pircējam kods ir jālejuplādē no manas inetereta vietnes un jāinstalē savā interneta veikalā.
Jautājums - man vajag gatavot to pavadzīmi vai nē? Šeit ir mani Noteikumi:
https://partneris.net/terms-and-conditions(skat latviešu val.).
Ответы (10)
Pietiek ar rēķinu
Paldies par atbildi! Bet es būtu priecīgs, ja man būtu kāds likuma pants, uz ko es varētu atsaukties, lai es varētu tam grāmatvedim pateikt - sak tur un tur ir rakstīts, tāpēc pavadzīmes nebūs
Vienkāršs ieteikums - šādos gadījumos noder pretjautājums: bet kādēļ jums tik ļoti vajag to pavadzīmi? Parādiet, kur rakstīts, ka tādu obligāti jāsagatavo! Pēc tam bieži izrādās, ka ļoti labi var iztikt.
Tas nederēs, ja tas ir būtisks klients. Tad var viņam par prieku sataisīt pavadzīmi, nav jau tik sarežģīti.
Уже давно не нужны накладные, нужен налоговый счёт. Но многие выписывают по-старому.
@Ilxex Labs ieteikums. Tā arī turpmāk darīšu
Es gan nebūšu tik gaišredzīga, kā Ilze, jo man kristāla bumba strādā tikai ceturtdienās un pilnmēnesī sevišķi labi, tāpēc atbildēšu tā - gan jau grāmatvede zina, ko prasa, gan jau viņai ir zināms kas vairāk, nekā jautātājs te raksta!
Senāk bija preču Pavadzīmes, bet sen taču atceltas. Tagad pēc likuma ir tikai nodokļu rēķins gan precēm gan pakalpojumiem. Vairums vēl joprojām uzskata, ka pārdodod preci dokuments obligāti jānosauc par pavadzīmi. Vislielākais grāmatvežu murgs ir modernie jaunuzņēmēji, kas izgudrojuši., ka nosaukumsrēķins = avansa maksājums.
Reizēm gribas nošauties, lasot atbildes........
Ir jau vēl arī citi likumi, ne tikai PVN likums. Un tajā likumā nu nekur nav teikts, ka dokuments ir jānosauc par nodokļa rēķinu!
Jā, es arī piederu pie tā vairuma, kas domā ar galvu un cenšas dot dokumentam nosaukumu atbilstoši tā ekonomiskajai jēgai un būtībai:
- pavadzīme ->precēm
- rēķins ->pakalpojumiem
- avansa rēķins->avansa maksājumiem
- kases čeks-> kases aparāta čeks
..........
MVVNACFDV
Andaz, ko nozīme MVVNACFDV? Lūdzu atšifrējumu
Andaz, ko nozīme MVVNACFDV? Lūdzu atšifrējumu
Mans viedoklis var nesakrist ar citu foruma dalībnieku viedokli
Закрыть
Краткое описание нарушения