Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
PVN likums К списку тем
Ответы (10)
manuprāt tas izriet no 1.panta- preču piegāde un pakalpojumu sniegšana lasiet terminus un 2.pants.. apliekamie darījumi un to apliekamā vērtība... 9.pantsnodokļa taksācijas periods .. varbūt vēl kas ir, bet tieši tādiem vārdiem nebūs, tas jau ir VID skaidrojums normālā valodā.
Labi rakstīšu-saskaņā ar PVN likumu. Man te piesējās VID, jo mēs bijām uzrādījuši darījumu (par lielu summu) pakalpojuma sniegšanas mēnesī, bet Partnerfirma nākošā mēnesī pēc rēķina izrakstīšanas. Šie uzreiz aši vēstuli atsūtīja, ka viņiem nesakrīt....
Ja priekšnodokli, tad Jums ir tiesības uz priekšnodokli saskaņā ra pakalpojuma sniegšanas datumu jeb preču saņemšanas datumu.
Mēs realizējām augustā, rēķinu izrakstījām septembra sākumā. Mūsu partneris uzrādīja septembrī priekšnodoklī. Bet mēs jau augustā pak.sniegšanas datumā (kā jau pēc PVN likuma var noprast). Viss jau kārtībā, es sazvanījos, tikai oficiāla vēstule gan atpakaļ esot jāraksta.
Ну так это же знамениая 8 статья:) Хотя могли бы и сами поискать, закон не настолько велик, а лишний раз в нем порыться- только на пользу:)
Interesanti gan, uzrādi PVN laikā, kad jāuzrāda un nāk vēstules, ar jautājumu, kāpēc? :)) Man gan nekad tā nav gadījies, bet Jūsu partnerim Casy ir visas tiesības priekšnodoklī iekļaut jau augustā un vēlākā laikā, jo likums nenosaka to, ka priekšnodokli nedrīkst iekļaut vēlākā periodā.
В нашу фирму тоже недавно письмо прислали о том,что у них не сходится,потому что мы с фирмой-партнёром отразили в разных периодах: они в августе, а мы в сентябре. Я написала письмо,что наши данные верны и соответствуют указанным в декларации. В VIDe они большего не требуют, главное,чтобы ответили, что всё в порядке или исправили декларацию.
Ais 05.11.2004 08:27
23 сообщения на сайте
23 сообщения на сайте
Viņi uztraucās, vai patiešām mēs neesam pieļāvuši KĻŪDU:)
Bet tā kā es 10x pārbaudu PVN deklarācijas pareizību, tad man uzreiz bija skaidrs, ka, vai nu citas firmas ir kļūdījušās vai VIDā kaut kas ir nogājis greizi
Bet tā kā es 10x pārbaudu PVN deklarācijas pareizību, tad man uzreiz bija skaidrs, ka, vai nu citas firmas ir kļūdījušās vai VIDā kaut kas ir nogājis greizi
nez kāpēc gan VIDā būtu jāsakrīt, partneris priekšnodoklī var iekļaut arī vēlākā periodā, neskaidrības varētu raksties, ja partneris būtu priekšnodoklī ielicis agrākā periodā.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть