Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN likums К списку тем

PVN likums
Varbūt kāds jau zin no galvas-kurā likuma pantā (vai vismaz kurā nodaļā meklēt) ir teikts, ka nodoklis jāaprēķina un jāmaksā, tad, kad iestājies 1 no nosacījumiem.
Casy
Casy 04.11.2004 16:36
781 сообщение на сайте

Ответы (10)

manuprāt tas izriet no 1.panta- preču piegāde un pakalpojumu sniegšana lasiet terminus un 2.pants.. apliekamie darījumi un to apliekamā vērtība... 9.pantsnodokļa taksācijas periods .. varbūt vēl kas ir, bet tieši tādiem vārdiem nebūs, tas jau ir VID skaidrojums normālā valodā.
Cleo
Cleo 04.11.2004 16:49
19235 сообщений на сайте
Labi rakstīšu-saskaņā ar PVN likumu. Man te piesējās VID, jo mēs bijām uzrādījuši darījumu (par lielu summu) pakalpojuma sniegšanas mēnesī, bet Partnerfirma nākošā mēnesī pēc rēķina izrakstīšanas. Šie uzreiz aši vēstuli atsūtīja, ka viņiem nesakrīt....
Casy
Casy 04.11.2004 16:54
781 сообщение на сайте
Jūs uzrādījāt realizācijas PVN vai priekšnodokli?
Cleo
Cleo 04.11.2004 17:13
19235 сообщений на сайте
Ja priekšnodokli, tad Jums ir tiesības uz priekšnodokli saskaņā ra pakalpojuma sniegšanas datumu jeb preču saņemšanas datumu.
Cleo
Cleo 04.11.2004 17:14
19235 сообщений на сайте
Mēs realizējām augustā, rēķinu izrakstījām septembra sākumā. Mūsu partneris uzrādīja septembrī priekšnodoklī. Bet mēs jau augustā pak.sniegšanas datumā (kā jau pēc PVN likuma var noprast). Viss jau kārtībā, es sazvanījos, tikai oficiāla vēstule gan atpakaļ esot jāraksta.
Casy
Casy 04.11.2004 18:07
781 сообщение на сайте
Ну так это же знамениая 8 статья:) Хотя могли бы и сами поискать, закон не настолько велик, а лишний раз в нем порыться- только на пользу:)
Komarik
Komarik 04.11.2004 23:26
10159 сообщений на сайте
Interesanti gan, uzrādi PVN laikā, kad jāuzrāda un nāk vēstules, ar jautājumu, kāpēc? :)) Man gan nekad tā nav gadījies, bet Jūsu partnerim Casy ir visas tiesības priekšnodoklī iekļaut jau augustā un vēlākā laikā, jo likums nenosaka to, ka priekšnodokli nedrīkst iekļaut vēlākā periodā.
Cleo
Cleo 05.11.2004 08:07
19235 сообщений на сайте
В нашу фирму тоже недавно письмо прислали о том,что у них не сходится,потому что мы с фирмой-партнёром отразили в разных периодах: они в августе, а мы в сентябре. Я написала письмо,что наши данные верны и соответствуют указанным в декларации. В VIDe они большего не требуют, главное,чтобы ответили, что всё в порядке или исправили декларацию.
Ais
Ais 05.11.2004 08:27
23 сообщения на сайте
Viņi uztraucās, vai patiešām mēs neesam pieļāvuši KĻŪDU:)

Bet tā kā es 10x pārbaudu PVN deklarācijas pareizību, tad man uzreiz bija skaidrs, ka, vai nu citas firmas ir kļūdījušās vai VIDā kaut kas ir nogājis greizi
Casy
Casy 05.11.2004 08:48
781 сообщение на сайте
nez kāpēc gan VIDā būtu jāsakrīt, partneris priekšnodoklī var iekļaut arī vēlākā periodā, neskaidrības varētu raksties, ja partneris būtu priekšnodoklī ielicis agrākā periodā.
Cleo
Cleo 05.11.2004 09:03
19235 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.