Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Для новичков
Jauns gads К списку тем
Judy_29 07.01.2019 11:33
29 сообщений на сайте
29 сообщений на сайте
Ответы (39)
Jautājums īpaši muļķīgs nav.
Tomēr es palieku pie sava viedokļa, ka elementāras lietas ir jāiemācās VISPIRMS.
Padomājiet pats, kādā "kvalitātē" var sagatavot GP, ja cilvēkam ir šādi jautājumi.
Tomēr es palieku pie sava viedokļa, ka elementāras lietas ir jāiemācās VISPIRMS.
Padomājiet pats, kādā "kvalitātē" var sagatavot GP, ja cilvēkam ir šādi jautājumi.
Mani šajā gadījumā nesatrauc šī iespējamā GP kvalitāte, varbūt labāk ka cilvēks pajautā. GP jau jebkurā gadījumā uztaisīs, ja tas pateicoties mūsu viedoklim būs kaut nedaudz labāks, tas būs tikai pozitīvi
Gravchik, es nerunāju par kļūdīšanos, nekļūdās tikai tas, kurš nestrādā. Kļūdīties ir cilvēcīgi un vēl cilvēcīgāk ir vainot citus savās kļūdās. Pēc uzdotā jautājuma, es saprotu, ka jautātājs ir vienīgais grāmatvedis uzņēmumā. Nesaprotu, kā šāds grāmatvedis sāka strādāt šādā amatā, pats izdomāja ka būs grāmatvedis? Es uzskatu, ka par grāmatvedi var būt tikai cilvēks ar iepriekšējo pieredzi grāmatvedībā vai ar attiecīgo izglītību.
Es uzskatu, ka iesācējs ir grāmatvedis, kas jau apguvis pamatus - debets, kredīts, kontu plāns, pasīvi, aktīvi, virsgrāmata, PZA un bilance.
Visiem grāmatvežiem pieredze ir nākusi ar smagu darbu, nevis vienā dienā.
Es uzskatu, ka iesācējs ir grāmatvedis, kas jau apguvis pamatus - debets, kredīts, kontu plāns, pasīvi, aktīvi, virsgrāmata, PZA un bilance.
Visiem grāmatvežiem pieredze ir nākusi ar smagu darbu, nevis vienā dienā.
Oscar 10.01.2019 16:50
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
А я поддержу девушек. Автор пишет в рубрике "Для новичков".
Так что сюда надо заглядывать тем, кто хочет и желает помочь.
А почему не помогаете?
Айвар, если б Вы знали как я неправильно веду бухучёт! Боюсь моя помощь доведёт новичка до "ручки".
Например, у меня вообще нет degvielas konta. Я списываю весь бензин на 7-ку. Остаток вообще не учитываю. В последнем путевом листе "оставляю" в бензобаке 2-3 литра каждый год.
Es vispār vispirms iemācījos taisīt bilances, PZA un naudas plūsmas un tikai pēc tam grāmatot, jo pirms grāmatvedības strādāju auditorfirmā.
Katram savs karjeras ceļš, un vai tādēļ jānomelno kāds.
Tabita 10.01.2019 21:15
268 сообщений на сайте
268 сообщений на сайте
А я поддержу девушек. Автор пишет в рубрике "Для новичков".
А почему не помогаете?
Айвар, если б Вы знали как я неправильно веду бухучёт! Боюсь моя помощь доведёт новичка до "ручки".
Например, у меня вообще нет degvielas konta. Я списываю весь бензин на 7-ку. Остаток вообще не учитываю. В последнем путевом листе "оставляю" в бензобаке 2-3 литра каждый год.
Главное, чтобы третьему лицу было понятно)
Katram savs karjeras ceļš, un vai tādēļ jānomelno kāds.
Neviens nevienu nav nomelnojis.
Oscar 11.01.2019 00:16
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Не повезло, а для начала все идут в помощники, а с накоплением опыта, можно и в свободное плавание.
И так в любой профессии. Сразу главным не будешь. Имхо.
И так в любой профессии. Сразу главным не будешь. Имхо.
Скажу только за себя.Я сразу пошла в свободное плавание,без стадии помощника (так сложились обстоятельства).Правда не главным,но единственным на фирме.Параллельно училась,консультировалась,были (да и сейчас иногда) ошибки,не без этого.
Secīgi ejot cauri virsgrāmatai jāpārliecinās, ka tajā uzrādītās summas ir patiesas. Reizē arī rodas jautājumi par datiem.
Te varētu būt kādi piemēri:
Konti 1xxx PL un ilgtermiņa ieguldījumi: vai aprēķināts nolietojums un vērtības sakrīt ar pamatlīdzekļu uzskaiti
Konti 21xx Krājumi: jāveic krājumu inventarizācijas, ja nepieciešams konti jākoriģē
Konti 23xx Debitori: Ir pārliecība, ka pircēju atlikumi ir pareizi (ir salīdzināti) vai nav nepieciešams pārmaksas pārcelt uz kreditoriem, vai nav bezcerīgie debitori, kas ir citos debitoros, vai avansa norēķinu atlikumi sakrīt ar datiem avansa norēķinos
Konti 24xx Nākamo periodu izdevumi: vai ir attiecināti uz izdevumiem uz iepriekšējo gadu attiecināmie izdevumi
Konti 26xx Nauda: vai kasē ir veikta inventarizācija, vai bankas atlikums sakrīt ar konta izrakstiem;
Konti 4xxx Uzkrājumi: vai ir aprēķināti/pārrēķināti uzrkājumi (ja tas nepieciešams)
Konti 51xx Aizņēmumi: vai aizņēmumu informācija sakrīt ar kredītu, līzingu grafikiem
Konti 52xx Avansi: vai avansu atlikumi ir korekti, vai nav aizmirsts kaut ko pārgrāmatot
Konti 53xx Piegādātāji: vai atlikumi ir patieisi, salīdzināti
Konti 57xx Nodokļi: jāsalīdzina ar VID datiem. Atlikumiem ir jāsakrīt - labo vai nu atskaites vai grāmatvedības datus, iegrāmato soda naudas. Par PVN deklarācijām parasti sev uztaisu tādu visu gada PVN deklarāciju kopsavilkumu (no VID iesniegtajiem datiem) un mēģinu uztaisīt tādu pašu "gada" deklarāciju pēc saviem datiem. Tad var salīdzināt vai uzrādītie darījumi sakrīt ar VID datiem. Vai nav aizmirsti kādi neapliekamie vai reversa darījumi.
Tikai pēc tam, kad esmu pārliecinājies par bilances kontu patiesumu slēdzu operāciju kontus.
Te varētu būt kādi piemēri:
Konti 1xxx PL un ilgtermiņa ieguldījumi: vai aprēķināts nolietojums un vērtības sakrīt ar pamatlīdzekļu uzskaiti
Konti 21xx Krājumi: jāveic krājumu inventarizācijas, ja nepieciešams konti jākoriģē
Konti 23xx Debitori: Ir pārliecība, ka pircēju atlikumi ir pareizi (ir salīdzināti) vai nav nepieciešams pārmaksas pārcelt uz kreditoriem, vai nav bezcerīgie debitori, kas ir citos debitoros, vai avansa norēķinu atlikumi sakrīt ar datiem avansa norēķinos
Konti 24xx Nākamo periodu izdevumi: vai ir attiecināti uz izdevumiem uz iepriekšējo gadu attiecināmie izdevumi
Konti 26xx Nauda: vai kasē ir veikta inventarizācija, vai bankas atlikums sakrīt ar konta izrakstiem;
Konti 4xxx Uzkrājumi: vai ir aprēķināti/pārrēķināti uzrkājumi (ja tas nepieciešams)
Konti 51xx Aizņēmumi: vai aizņēmumu informācija sakrīt ar kredītu, līzingu grafikiem
Konti 52xx Avansi: vai avansu atlikumi ir korekti, vai nav aizmirsts kaut ko pārgrāmatot
Konti 53xx Piegādātāji: vai atlikumi ir patieisi, salīdzināti
Konti 57xx Nodokļi: jāsalīdzina ar VID datiem. Atlikumiem ir jāsakrīt - labo vai nu atskaites vai grāmatvedības datus, iegrāmato soda naudas. Par PVN deklarācijām parasti sev uztaisu tādu visu gada PVN deklarāciju kopsavilkumu (no VID iesniegtajiem datiem) un mēģinu uztaisīt tādu pašu "gada" deklarāciju pēc saviem datiem. Tad var salīdzināt vai uzrādītie darījumi sakrīt ar VID datiem. Vai nav aizmirsti kādi neapliekamie vai reversa darījumi.
Tikai pēc tam, kad esmu pārliecinājies par bilances kontu patiesumu slēdzu operāciju kontus.
Labdien!
Gribēju palūgt padomu. Esmu pārbaudījusi visus bilances kontus, uztaisīju revīzijas aktus, salīdzināju nodokļu \atlikumus ar VID izdruku..tagad rodas muļķigs jautājums...bet tomēr...kādās darbības pareizā secībā jāveic tālāk..,ir jātaisa peļņas zaudējumu aprēķins (zinu kā to tai
Judy_29 25.02.2019 09:25
29 сообщений на сайте
29 сообщений на сайте
>>>Kādā brīdī ir jāslēdz programmā operacijas kontus..Zinu kā taisīt bilanci un peļņas zaud.aprēķ.,...bet nezinu pareizo darbību secību! Iepriekš paldies!
Judy_29 25.02.2019 09:28
29 сообщений на сайте
29 сообщений на сайте
Kad viss pārbaudīts - taisa peļņas vai zaudējumu aprēķinu, tad slēdz kontus, jo ja būs konti slēgti peļņas vai zaudējumu aprēķins neveidosies. Pēc kontu slēgšanas, no virsgrāmatas datiem, taisa bilanci.
Kādā brīdī ir jāslēdz programmā operacijas kontus..
Kādā programmā?
katrā programmā ir citas prasības.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть