Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN при сделках с Гибралтаром К списку тем

PVN при сделках с Гибралтаром
Доброго всем дня.
Дано: фирма А (Гибралтар, стало быть, не ПВН-плательщик) покупает у фирмы Б (ПВН-плательщик Латвии) оборудование и просит поставить это оборудование в страну ЕС, где оно арендовало помещения под это оборудование (без заезда в Гибралтар).
Как я понимаю, фирма Б выставляет счет с 21%.
Юристы фирмы А настаивают на 0%. Говорят, что консультировались в Латвийском ВИДе, и там дали ответ, что Гибралтар, это 3-яя страна, поэтому возникает экспорт, следовательно ПВН 0%.

В ВИД вопрос уже отослан. Жду письменного ответа.
Apple
Apple 12.02.2019 13:05
184 сообщения на сайте

Ответы (6)

Es protams neesmu eksperts, bet manuprāt, Gibraltārs ir Lielbritānijas sastāvā, un pagaidām Lielbritānija no ES nav izstājusies, tādēļ tā nav nekāda 3.valsts bet ES teritorija.
Ilzex
Ilzex 12.02.2019 16:49
2666 сообщений на сайте
Gibraltārs (angļu: Gibraltar, izrunā: [dʒᵻˈbrɒltər], spāņu: Gibraltar, izrunā: [xiβɾalˈtaɾ]) ir Apvienotās Karalistes aizjūras teritorija Pireneju pussalas dienvidu daļā, kas ietver sevī Gibraltāra klintis un smilšaino zemes šaurumu, kas savieno klintis ar Pireneju pussalu.

Ieņem stratēģiski nozīmīgu vietu Gibraltāra jūras šaurumā, kas savieno Vidusjūru ar Atlantijas okeānu. Tur izvietota arī NATO militārā jūras bāze.

Tā kā Gibraltārs ir Apvienotās Karalistes teritorija, tas ir arī Eiropas Savienības (ES) loceklis kopš 1973. gada (šajā gadā Apvienotā Karaliste pievienojās ES, bet bez Normandijas salām un Menas Salas). Uz to neattiecas kopējā ES lauksaimniecības politika, Šengenas vienošanās, kā arī tas neietilpst kopējā ES muitas zonā. Kopš 2004. gada Gibraltāra iedzīvotāji drīkst piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās. Gibraltāra iedzīvotāji ir Apvienotās Karalistes un ES pilsoņi.

Pastāv viedoklis, ka nosaukums "Gibraltārs" cēlies no arābu pulkveža Tarika ibn Ziada vārda. Viņam par godu Gibraltāra klints tika nodēvēta par "Varoni Tariku" (Djebel al-Tarik).

Gibraltārs ir vienīgā vieta Eiropā, kur dzīvo savvaļas pērtiķi — magoti. Vietējais ticējums vēsta, ka Gibraltārs piederēs britiem tik ilgi, kamēr dzīvs būs kaut viens no šiem pērtiķiem.
Aivars007
Aivars007 12.02.2019 17:14
26981 сообщение на сайте
Шformācija interesanta.... bet ko Jūs domājat par PVN piemērošanu?
Apple
Apple 13.02.2019 12:26
184 сообщения на сайте
В независимости от того, где зарегена фирма А , экспорта не будет в любом случае. Весь вопрос есть ли у фирма А VAT номер, при этом он может быть не только GB.
Otkat
Otkat 13.02.2019 13:00
1241 сообщение на сайте
Gibraltar is a British Overseas Territory, and also part of the European Union, but under Article 28 of the 1971 UK Accession Treaty it is not part of the European Union VAT Area. Does this mean you need to charge VAT on sales to Gibraltar? The answer depends on whether you are selling goods or services.
Oscar
Oscar 13.02.2019 14:07
нет сообщений на сайте
Very nice and very clear answer. Thanks a lot, Mr Oscar!
Have a nice day! Take care!
Aivars007
Aivars007 13.02.2019 16:59
26981 сообщение на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.