Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Jūrnieku sociālais nodoklis/Моряки и социальный налог К списку тем

Jūrnieku sociālais nodoklis/Моряки и социальный налог
Jūrnieki
Labdien!

jautājums par uzņēmumu, kas nodarbojas ar jūrnieku iekārtošanu darbā Norveģijas vai Seišelu kuģos (crew management).
Pats uzņēmums jūrniekus pie sevis nenodarbina ka darba dēvējs. Crew kompānija ir LV nodokļu maksātāja, saimnieciskas darbības veicāja, PVN maksātāja.
Nodarbinot jūrnieku Norveģijas kuģī, darba līgums slēgts ar Norvēģijas darba devēju. Jūrniekiem Latvijā izsniegts sertifikāts A1 (socialais nodoklis maksājams LV). LV crew kompānija aprēķina algu šiem jūrniekam un ietur sociālo nodokli.
Jautājums ir tāds. Ka jūrniekam iesniegt par savu sociālo nodokli atskaites?
No VID metodiska materiāla "Iekšzemes darba nemēja pie darba devēja - ārvalstnieka-vsaoi" sapratu ka darbiniekam jāiesniedz darba līgumu VID, lai to reģistrētu, un tad, kad kontrakts beidzas, jāuzraksta iesniegumu brīvā formā par darba attiecību izbeigšanu. VID atsūta paziņojumu kura valsts budžetā kontā jāmaksā sociālo nodokli.
Ar to rodas jāutājums, vai nevajag jūrniekam iesniegt "Ziņas par darba ņēmējiem" ar kodu 71 un izbeidzot darba attiecības iesniegt 72 kodu, lai VSA aģentūra varētu korekti attiecināt sociālo nodokli, kuru ietur LV crew kompānija un ieskaita valsts budžētā, maksājuma uzdevumā noradot jūrnieka vārdu, uzvārdu, personas kodu?
Vai nebūs tā, ka LV crew kompānija ieskaita sociālo nodokli par šiem jūrniekiem valsts budžetā, jūrnieks pats iesniedz par sevi ceturkšņa atskaiti, bet VSAA un valsts kase nevar to sociālo nodokli attiecināt uz konkreto cilvēku, lai jūrniekam neveidojas sociālais parāds valsts budzēta priekšā?
Ka tad pareizi noorganizēt, lai valsts budžets un VSAA korekti saņem informāciju un korekti attiecina sociālo nodokli?Laikām jūrniekam pašam jāiesniedz soc atskaite (4 pielikums), nenodod Ziņas par darba devējam 71 un 72 kodus, bet stradāt ar iesniegumiem un paziņojumiem un pašam jāmaksā sociālo nodokli, bet LV crew kompānijai izmaksāt pilno algu neieturot sociālo nodokli.

Kādi Jūsu viedokļi, Kolēģi?

paldies
Verdi
Verdi 25.02.2019 15:40
745 сообщений на сайте

Ответы (1)

Добрый день, Коллеги!

помогите, пожалуйста, с мнением
Verdi
Verdi 26.02.2019 17:03
745 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.