Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

vajadzīga problēma datorgrāmatvedībā К списку тем

vajadzīga problēma datorgrāmatvedībā
Varbūt kāds grāmatvedis var man palīdzēt izdomāt tēmu referātam datorgrāmatvedībā. lieta tāda, ka man vajadzīga kāda problēma kādā vidēja lieluma grāmatvedības programmā, piemēram, Tildes Jumis, Kentaurs, Ozols. Problēma, piemēram, ka programma bez īpašas papildus konfigurācijas neļauj vienam un tam pašam cilvēkam uzskaitīt darba algu par gabaldarbu dienā un par nakts darbu ar dažādām likmēm. Kādas problēmas šajās programmās varētu būt ar pamatlīdzekļu uzskaiti, varbūt ar debitoriem?

Jau iepriekš paldies!
Coccinella
Coccinella 08.11.2004 09:50
4 сообщения на сайте

Ответы (18)

Bet vai Jūs strādājat ar Tildes Jumi? Dotajā brīdī nekas cits nenāk prātā kā tikai tas, ka Tildes Jumī pie PL uzskaites nolietojums nekontējas un automātiski nepārnesas kontējums virsgrāmatā (jāveic grāmatojums par PL nolietojumu). Man gan maz darīšanu ar PL, varbūt es īsti nezinu līdz galam šo aspektu Tildes Jumī, bet vismaz man tā tas ir.
Cleo
Cleo 08.11.2004 12:43
19234 сообщения на сайте
Cleo, это совсем не проблема сделать проводку по готовым данным учёта ОС. Если у Вас других проблем нет, счастливая
Makssoft
Makssoft 08.11.2004 12:46
24096 сообщений на сайте
Makssoft, nu poka nestalkivalasj s probljemami v Tildes Jumis a vot zna4it ja neumeju i neznaju kuda provodku delatj shto bi poslje komadi nolietojums i provodka shla.
Cleo
Cleo 08.11.2004 12:54
19234 сообщения на сайте
Если есть возможность ввести проводку вручную по данным отчёта по износу ОС, так в чём дело?
Makssoft
Makssoft 08.11.2004 12:57
24096 сообщений на сайте
Tur jau tā lieta, ka es nestrādāju ar nevienu programmu, es pagaidām vēl studēju un nestrādāju grāmatvedībā, tāpēc jau nezinu kādas programmām vēl mēdz būt problēmas. Bet paldies, Cleo, varbūt man sanāks kaut ko sacerēt tam referātam no tā ko ieteici. Nav obligāti vajadzīga problēma tieši tajās programmās, vajag vidējiem uzņēmumiem paredzētā programmā, 1C un citas arī der. Galvenais vajag problēmu, kuru pats nevar atrisināt, bet jāzvana programmas apkalpotājiem, lai viņi par maksu labotu.
Coccinella
Coccinella 08.11.2004 12:58
4 сообщения на сайте
Makssoft, prosto v TIldes Jumis, nolietojumu mozhno vvesti v ru4nuju toka v grāmatojums a ne iz karto4ki srazu, to zhe samoje s darba algas - kontējumi tiek ievadīti (es ievadu) caur grāmatojumu, bet būtu patīkami, ja no algu saraksta jau varētu sakontēt tur pat sarakstā/.
Cleo
Cleo 08.11.2004 13:14
19234 сообщения на сайте
Coccinella , tad varu ieteikt, atvērt šajā sadaļā - datorprogrammas utt. citas foruma sarunas un palasīt tur ir daudz diskusiju par problēmām ar programmām.
Cleo
Cleo 08.11.2004 13:18
19234 сообщения на сайте
Paldies, Cleo, es jau tā paralēli arī daru. tikai lēni iet uz priekšu burtošana krievu valodā
Coccinella
Coccinella 08.11.2004 13:26
4 сообщения на сайте
По зарплате, согласна, много и каждый месяц, а по ОС обычно делают ОДНУ проводку по износу всех ОС за какой-то период. А вы хотите автоматизировать процесс и записывать износ каждого ОС (потому как пишите "из карточки"), представляете сколько у Вас будет проводок, зачем Вам это нужно?
Makssoft
Makssoft 08.11.2004 13:36
24096 сообщений на сайте
Makssoft, a po4emu b i net, jeslji iz kazhdoj karto4ki srazu zajdjot v virsgrāmata hotj v tot odin raz v godu. No eto konehsno menja nezatrudnjajet, a vot nashjot zarplati, eto uzh to4no moglji avtomatizirovatj, shto bi jeshjo provodki nenado bilo bi otdeljno delatj.
Cleo
Cleo 08.11.2004 13:49
19234 сообщения на сайте
Cocinella, tas jau ir pozitīvi, nostiprina zināšanas krievu valodā, tas nekad nav par ļaunu.
Cleo
Cleo 08.11.2004 13:50
19234 сообщения на сайте
Varbūt tā nav īsti problēma datorgrāmatvedībā, bet varat uzrakstīt, ka programmas mēdz būt gan vienā sistēmā, kur darbības notiek daudz maz automātiski, bet pastāv arī otrs programmu veids: moduļveidīgās programmas, kur datu apmaiņa (ar piem., noliktavu un finanšu daļu) notiek ar datu eksporta importa palīdzību, pie tam, ja tas imports/eksportns nav atstrādāti, tad iespējamas neprecizitātes vai arī datu daļējā vai pilnīga pazušana. Un tur jau bez programmētāja palīdzības nu nekādīgi netikt galā (ja nu vienīgi visus datus atkārtoti vadīt ar roku).
Aleksejs
Aleksejs 08.11.2004 14:20
83 сообщения на сайте
Paldies, Aleksej. Mēģināšu kaut kā visu salikt kopā, varbūt kaut kas sanāks.
Coccinella
Coccinella 08.11.2004 14:26
4 сообщения на сайте
Клео, я не согласна, чтобы автоматизировать процесс добавления проводки по износу ОС из карточки. Если у Вас 10 штук, Вам хорошо, а если их 1000, такое количество проводок по износу не нужно, в финансовом модуле должен осуществляться синтетический учёт, а аналитический в модуле по учёту ОС
Makssoft
Makssoft 08.11.2004 15:32
24096 сообщений на сайте
Ir viena ļoti populāra problēma: Kaut kāda procesa brīdī (datu pārveidošanas u.tml.) tiek pārstartēts dators, jo domā, ka nokarās programma. Šajā brīdī tiek nobojāti datu faili un bez apkalpojošā dienesta šeit neiztikt.
Martans
Martans 08.11.2004 16:34
158 сообщений на сайте
В "хорошо и правильно" разработанных системах такой проблемы нет вовсе. При аварийном выходе из программы база данных производит "откат назад", т.е. к прежним значениям, и ничего не портится. В крайнем случае требуется переиндексация базы данных, этот процесс обычно автоматизирован и пользователь делает это без помощи программиста. В больших системах и вовсе исключено, если база данных хранится на сервере. Ну и потом должна быть налажена система архивации и тогда тоже можно обойтись без программиста
Makssoft
Makssoft 08.11.2004 16:56
24096 сообщений на сайте
Makssoft: esli bratj v takom rakurse, to eto tema dlja referata po-programmirovaniju, a ne kompjuternoj buxgalterii :)) ja dumal posmotretj na eto s bolee prostoj storoni, 4to bi mozno bilo napisatj referat
Aleksejs
Aleksejs 08.11.2004 17:01
83 сообщения на сайте
Тильда, как я уже писал, отвратно считает налоговый износ. А по проблемам Кентавра можно не только реферат - магистерскую накатать.

http://www.vgk.lv/index.php?chid=46&SID=e585ee375a7cdd61039ea8a53af22534&forum_id=3&tid=10543
http://www.vgk.lv/index.php?chid=46&SID=e585ee375a7cdd61039ea8a53af22534&forum_id=3&tid=2111
http://www.vgk.lv/index.php?chid=46&SID=e585ee375a7cdd61039ea8a53af22534&forum_id=3&tid=4538
Komarik
Komarik 08.11.2004 21:14
10159 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.