Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Gada ienākuma deklarācija un attaisnotie izdevumi К списку тем
Gada ienākuma deklarācija un attaisnotie izdevumi
Sveiki, grāmatveži.
Vēlējos pakonsultēties, iespējams jums liksies muļķīgs jautājums, bet vai varētu kāds mani apgaismot?
Ja es iesniedzu par sevi Gada ienākumu deklarāciju un man jau bez attaisnotajiem izdevumiem ir izveidojusies pārmaksa, savukārt manam vīram ir parāds.
vai mans vīrs var manus medicīnas čekus ielikt savā deklarācijā, ja es iesniedzu par sevi deklarāciju, bet savā deklarācijā čekus nepievienoju.
Ответы (33)
Progresivitāte : jo vairāk radu, jo lielākas atlaides
Rakstos stāv šādi vārdi
Vai tas gadījumā nav par apgādībā esošām personām, nevis attaisnotajiem izdevumiem?
Šā panta pirmās daļas 2., 3. un 8. punktā minētie maksātāja attaisnotie izdevumi kopā nedrīkst pārsniegt 50 procentus no maksātāja taksācijas gada apliekamā ienākuma lieluma, bet ne vairāk kā 600 euro (ja maksātājs attaisnotajos izdevumos iekļauj šā panta pirmās daļas 2. punktā minētos attaisnotos izdevumus par ģimenes locekļiem — ne vairāk kā 600 euro par katru ģimenes locekli).
Rakstos stāv šādi vārdi
Vai tas gadījumā nav par apgādībā esošām personām, nevis attaisnotajiem izdevumiem?
Varu nolasīt arī rakstu sākumdaļu
14. Fiziskā persona – iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksātājs – var
samazināt savu apliekamo ienākumu par saviem, kā arī savu ģimenes locekļu
attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem. Par
fiziskās personas ģimenes locekļiem ir uzskatāmi:
Hmmm.... jāskatās kaut kādās likuma atsaucēs.
Nu nav taču tur minēta apgādības nepieciešamība! Cik reizes šeit ir minēts: ikļāvu savā deklarācijā mammas čekus par ārstniecību! Vai tad daudz ir šādu mammu, kas ir savu bērnu apgādībā?!
Vienā gadījumā mēs neredzam to, kas ir uzrakstīts, bet citā - izgudrojam to, kas nav uzrakstīts un....
Par sevi varu teikt - es rakstīju pēc atmiņas, neskatoties
likumos.lv Cerībā, ka mani nokoriģēs.
Так все же, лимит 600 евро на декларацию или на человека (персональный код) ?
Nu,protams, ka uz cilvēku.
Turpinājumā par tām māsām
MK noteikumi Nr.899
56. Piemērojot likuma 10.pantapirmās daļas 2.punktu par fiziskās personas ģimenes locekļiem uzskatāmas personas, par kurām tai ir tiesības saņemt nodokļa atvieglojumus saskaņā ar likuma 13.pantu kā arī tās vecāki, vecvecāki, laulātais, bērni un mazbērni neatkarīgi no tā, vai viņi ir maksātāja apgādībā. Fiziskās personas tiesības uz attaisnoto izdevumu atskaitīšanu no apliekamā ienākuma nav atkarīgas no tā, vai fiziskā persona kalendāra gadā ir izmantojusi nodokļa atvieglojumus par likuma 13.pantā minētajām personām.
Tātad, ja māsa vai brālis nav apgādībā pēc 13.panta , tad nevar atskaitīt arī attaisnotos izdevumus
Fiziskās personas tiesības uz attaisnoto izdevumu atskaitīšanu no apliekamā ienākuma NAV atkarīgas no tā, vai fiziskā persona kalendāra gadā ir izmantojusi nodokļa atvieglojumus par likuma 13.pantā minētajām personām.
Nepārstāju brīnīties: pats uzraksta atbildi, bet neredz, kas tajā uzrakstīts..............
Lasa un raksta, kamēr viss sagriežas vienā lielā karuselī
Закрыть
Краткое описание нарушения