Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

расходы в командировке без оправдательных документов К списку тем

расходы в командировке без оправдательных документов
Добрый день! оформляю отчет по командировке.Если с места проживания до объекта приходилось ездить на такси,а квитанции не выдавались,можно ли компенсировать эти расходы? в Правилах я нашла,что можно ,но не более 30 процентов от суточных за все время командировки.Это так? Или я неправильно поняла? Заранее благодарю
Julena1
Julena1 13.03.2019 09:50
269 сообщений на сайте

Ответы (5)

lai dienasnaudu piešķirtu 30% apmērā, MK noteikumu Nr. 969 13. punktā likumdevējs ir paredzējis abu nosacījumu – apmaksātas naktsmītnes un trīsreiz dienā nodrošinātas ēdināšanas – esamību: “Ja darbiniekam ir nodrošināta bezmaksas uzturēšanās – tiek nodrošināta viesnīca (naktsmītne) un ēdināšana trīs reizes dienā (tai skaitā no citas institūcijas finanšu palīdzības līdzekļiem), ar institūcijas vadītāja atļauju par katru komandējuma dienu viņam izmaksā līdz 30% no dienas naudas (kompensācijas par papildu izdevumiem) normas.”

Ja ir tikai viens no nosacījumiem, nav pamata uzskatīt, ka darbiniekam tiek nodrošināta bezmaksas uzturēšanās, un dienasnauda izmaksājama pilnā apmērā.
Noteikumu 8. punktā norādīto komandējuma izdevumu esamību (atskaitot dienasnaudu) darbiniekam ir jāapliecina ar attiecīgiem dokumentiem – kvītīm, čekiem u. c. Proti, jautājumā aprakstītajā situācijā darbiniekam jāiesniedz kvīts par viesnīcas izdevumu apmaksu, savukārt darba devējam šie izdevumi jāatlīdzina.
Linete
Linete 13.03.2019 15:17
2982 сообщения на сайте
Ir arī tādas valstis, kur čeku vai kvīti nemaz nedabūsiet. Šādā gadījumā vadītājs var apstiprināt attiecīgo izdevumu kompensēšanu BEZ DOKUMENTA. Protams, ja uzrakstīsiet, ka takšos nobraukājāt tūkstošus, tad diez vai.

Vispār jau dienas nauda kā tāda ir domāta nevis kā atlīdzība, bet gan lai segtu ēdināšanu, transporta izdevumus utt. Līdz ar to samērīgi transporta izdevumi būtu sedzami no komandējuma naudas. No otras puses, komandējuma izdevumiem nemaz tā "nepiesienas", jo ,pirmkārt, tur nav PVN un otrkārt, diezgan liels čakars rēķināt iespējamo labumu, bet efekts no soda naudām - niecīgs. Tā ka šeit gandrīz vai galvenais, lai uzņēmuma vadītājs apstiprinātu.
Ilzex
Ilzex 13.03.2019 16:46
2666 сообщений на сайте
Izņemot 13. punktu, MK noteikumos ir arī citi, piemēram:

8.10. darbinieka braukšanas izdevumus Latvijas Republikas teritorijā sabiedriskajā transportā (arī taksometros) atlīdzina par summu, kas nepārsniedz 30 % no visām komandējuma dienām noteiktās dienas naudas kopsummas (ja ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši attaisnojuma dokumenti);

turklāt spēkā jau vairākus gadus...
Mu-maija
Mu-maija 13.03.2019 18:14
15808 сообщений на сайте
Нет доков - нет компенсации.
Ant_lv
Ant_lv 13.03.2019 18:49
3387 сообщений на сайте
Нет доков - нет компенсации.
Ant_lv 13.03.2019 18:49
Re kur laba un skaidra atbilde.
Ilma
Ilma 13.03.2019 19:41
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.