Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Годовой отчет

Aizdevuma dāvinājums! К списку тем

Aizdevuma dāvinājums!
Labdien, cienījamie grāmatveži!
Lūdzu paskaidrot un sniegt atbildi uz sekojošo jautājumu:
Ja firmas īpašnieks gada beigās nolēma iepriekš iedoto firmai aizdevumu 2000,- EUR apmera neizņemt atpakaļ un uzdāvināt firmai, tad šo summu vajag iekļaut tikai PZAprēķinā kā citi ieņēmumi, vai arī UIN deklarācijas sadaļā – ar saimniecisko darbību nesaistītie izdevumi un samaksāt UIN 20% aplikto bāzi dalot ar 0,8 koef. no uzdāvinātās summas. Paldies jau iepriekš par atbildi.
Vanduletta
Vanduletta 27.03.2019 14:11
10 сообщений на сайте

Ответы (4)

PZA aprēķinā kā citi ieņēmumi un ar saimniecisko darbību nesaistītie izdevumi ????

ienākumi nevar būt izdevumi
Netta
Netta 27.03.2019 14:53
196 сообщений на сайте
8. pants. Ar saimniecisko darbību nesaistītie izdevumi

(1) Identificējot ar saimniecisko darbību nesaistītus izdevumus, tos vērtē ne tikai atbilstoši juridiskajai formai, bet arī darījuma ekonomiskajai būtībai.

(2) Pie izdevumiem, kas nav saistīti ar saimniecisko darbību, pieskaita visus izdevumus, kas tieši nav saistīti ar nodokļa maksātāja saimniecisko darbību, tai skaitā:

1) nodokļa maksātāja izdevumus dalībnieku vai darbinieku atpūtai, izklaides pasākumiem un citus labumus dalībniekiem un darbiniekiem, ja šie labumi nav bijuši iekļauti fiziskās personas ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamajā ienākumā, izņemot gadījumu, kad likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" šim ienākuma veidam ir noteikts atbrīvojums;

2) peļņas, apgrozījuma vai cita bāzes lieluma samazinājumu, kuru nodokļa maksātājs veic pēc savas iniciatīvas vai dalībnieka rīkojuma; - Es padomaju par šo punktu- "cita bāzes lieluma samazinājums"
Vanduletta
Vanduletta 28.03.2019 11:25
10 сообщений на сайте
2000 euro pz citi ieņēmumi. Un uin deklarācijā nekas nav jāliek
Linete
Linete 28.03.2019 11:34
2982 сообщения на сайте
2) peļņas, apgrozījuma vai cita bāzes lieluma samazinājumu, kuru nodokļa maksātājs veic pēc savas iniciatīvas vai dalībnieka rīkojuma; - Es padomaju par šo punktu- "cita bāzes lieluma samazinājums"

Te taču ir palielinājums nevis samazinājums.
Ilma
Ilma 28.03.2019 11:56
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.